Ο «Mr TILT!» γοητεύει τον κόσμο με τις δημιουργίες του!

Η γοργόνα Θεσσαλονίκη, ο Κρητικός κι ο τσολιάς συνυπάρχουν στο σχεδιαστικό ταξίδι του. Οι ήρωες του έγιναν σουβενίρ κι ομορφαίνουν τις «γειτονιές του κόσμου». Ο «Mr. TILT» είναι o Θεσσαλονικιός γραφίστας με τη λοξή – ματιά αλλά και με πτυχίο ψυχολόγου. Ωστόσο η Κρήτη αποτελεί το δεύτερο σπίτι του, έχει ζήσει αρκετά χρόνια εκεί κι έχει πολύ αγαπημένους ανθρώπους στο νησί. «Το πρώτο σχέδιο μου», μας λέει ο «Mr.TILT»… «Ηταν ο Κρητικός και δημιουργήθηκε πριν αποφασίσω να ασχοληθώ με τα σουβενίρ».

«Η ιδέα για τα σουβενίρ υπήρχε για αρκετά χρόνια, απλά δεν έλεγα να το πάρω απόφαση. Τελικά έγινε η αρχή μετά την παρότρυνση ενός πολύ δικού μου ανθρώπου που πίστεψε στην ιδέα και στη δουλειά μου περισσότερο κι από εμένα», επισήμανε.

 

tilt5

 

ΤΑ «ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ» ΤΟΥ «MR TILT!» ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΛΙΠΕΡΑΚΙ!

 

Και κάπως έτσι γεννήθηκαν τα TILT gifts. Το όνομα Tilt προέρχεται από τα φλιπεράκια. Είναι όμορφο οπτικά, σύντομο, παιχνιδιάρικο και κατά κάποιο τρόπο νοσταλγικό. «Μεταφρασμένο σημαίνει λοξός, στραβός και κάπως μου ταίριαξε με τη λοξότητά μου και τη λοξή – διαφορετική ματιά προς το σουβενίρ». Και συνεχίζει: «Οταν ένας παίχτης φλίπερ έκανε ζαβολιά και κουνούσε ολόκληρο το φλιπεράκι για να κατευθύνει τη μπίλια εμφανιζόταν το “TILT!” σα συναγερμός και ποινή προς τον παίκτη, ο οποίος έχανε πόντους από το παιχνίδι».

Τα προϊόντα «TILT!» υπάρχουν σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα, η συλλογή με τα σχέδια εμπλουτίζεται τακτικά και ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε τόπου. Ενώ είναι πάντα ευπρόσδεκτες οι προτάσεις για καινούρια σχέδια που αφορούν συγκεκριμένες περιοχές.

 

tilt1

 

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΚΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΗΦΗΣ

 

Αγαπημένοι ήρωες είναι οι φιγούρες του τσολιά, του Κρητικού και της γοργόνας. «Αρέσουν πολύ. Παρόλα αυτά η δημοφιλία των σχεδίων αλλάζει και ανάλογα με την περιοχή. Το θετικό είναι ότι υπάρχει ένας γενικότερος ενθουσιασμός για το σύνολο της δουλειάς και ένα ενδιαφέρον για συνεργασία και με κάποιες πόλεις στην Ευρώπη. Αλλά δεν έχει ξεκινήσει κάτι επίσημα».

Η φιγούρα του Κρητικού Σήφη πώς προέκυψε; «Εξέδωσα έναν έντυπο οδηγό για το Νομό Χανίων πριν από 3 χρόνια περίπου και ο Σήφης, που τότε ήταν ακόμη αβάπτιστος, έπαιζε το ρόλο του γκουρού-καθοδηγητή για τους επισκέπτες των Χανίων. Τελικά ύστερα από λαϊκή απαίτηση τον βαφτίσαμε έστω και καθυστερημένα αυτό το καλοκαίρι».

Ο «Mr. TILT» δεν πιστεύει ότι το σουβενίρ αποτελεί διέξοδο από την κρίση, αλλά ο τουρισμός γενικότερα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την οικονομία. Αρκεί όπως αναφέρει στο humanstories.gr… « Το οικονομικό κέρδος να μην είναι η πρώτη μας προτεραιότητα… Αν γίνουν όλα σωστά, με όραμα και με αγάπη, θα έρθει και αυτό…».

 

tilt4

 

Η γοργόνα Θεσσαλονίκη γοητεύει τον «Mr. TILT» και γίνεται αγαπημένη μορφή στις δημιουργίες του. «Με γοητεύει η τραγική ιστορία του μύθου της Θεσσαλονίκης , είναι μία γνήσια ελληνική μορφή που απαντάται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με διαφορετικούς συμβολισμούς και σε διαφορετικούς μύθους».

Όλα τα σχέδια «TILT!», αντικατοπτρίζουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα μας επέλεξε κι είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στη φύση και την ιστορία της …. « Τα σπουδαιότερα στοιχεία της Ελλάδας είναι αυτά για τα οποία δεν έχει πασχίσει κανείς μας: η ατέλειωτη φυσική ομορφιά και ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. Αν μιλήσω προσωπικά, θα έλεγα πως η Ελλάδα είναι ο τυχαίος χώρος που γεννήθηκα, δεν είναι κάτι άλλο από το προσωρινό μου σπίτι, το οποίο οφείλω εγώ όπως και όλοι μου οι συγκάτοικοι να σέβομαι και να φροντίζω».

 

titl7

 

ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

 

«Είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε σε ένα ευλογημένο από τη φύση και την ιστορία τόπο. Ας εκμεταλλευτούμε όλοι μαζί την ευκαιρία που μας δίνεται να προσθέσουμε σ’ αυτόν ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο για ένα κόσμο ομορφότερο».

Ενώ η μορφή που θα έδινε στην Ελλάδα …αν ήταν φιγούρα… θα εμπεριείχε με τρόπο συνοπτικό δύο βασικά στοιχεία της… Τον λαμπερό ήλιο που φωτίζει τις βαθιά στους αιώνες λαξεμένες πέτρες ακυρώνοντας την έννοια του χρόνου…

 

tilt2

 

Οι δημιουργίες έρχονται χωρίς πλάνο ή χρονοδιάγραμμα και εμφανίζονται στη σελίδα του http://www.tiltgifts.com/, στο https://www.facebook.com/tiltgifts/ και φυσικά στα συνεργαζόμενα καταστήματα…. Ακολουθήστε τη σελίδα και θα ανταμειφθείτε… Πολύ σύντομα θα βρίσκονται και στο πρώτο κατάστημα TILT στη Θεσσαλονίκη.

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΛΛΑΔΑ

Καθόλου σχόλια

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Subscribe To Our Newsletter
    Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
    No Thanks
    Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
    Don't miss out. Subscribe today.
    ×
    ×
    WordPress Popup Plugin
    Subscribe To Our Newsletter
    No Thanks
    Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
    Don't miss out. Subscribe today.
    ×
    ×
    WordPress Popup Plugin