Τα μικρά σχολεία του Αιγαίου. Το κουδούνισμα της ελπίδας

Φέτος είναι η τελευταία χρονιά του Χρήστου στο δημοτικό σχολείο των Αρκιών. Έκτη Δημοτικού φέτος. Κλείνει ένας σημαντικός κύκλος της ζωής του.  Με δυσκολίες, εμπειρίες, αλλά και πολύ αγάπη και αποδοχή από τον κόσμο. Στήριγμα του από το 2017 η δασκάλα του, η Μαρία Τσιαλέρα.  Ο άνθρωπός που άλλαξε τη φιλοσοφία και τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί η εκπαίδευση.  Ένας κύκλος κλείνει κι ας ελπίσουμε ότι ένας νέος-καλύτερος θα ανοίξει για το νησί αλλά και τον μικρό Χρήστο. Αύριο, θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στο Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών, ενώ την ίδια στιγμή στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης στο νησί της Γαύδου άλλοι τρεις μικροί μαθητές μαζί με τη δασκάλα τους τη Μαρία Δανά, θα ακούσουν το δικό τους κουδουνάκι. Χάρη στην τεχνολογία, το Δημοτικό Σχολείο Αρκιών και το δημοτικό σχολείο Γαύδου θα ανταλλάξουν ευχές για καλή χρονιά και θα χτυπήσουν ρυθμικά τα κουδουνάκια τους.

 

 

Η πρωτοβουλία για την διαδικτυακή γνωριμία των μαθητών των δύο σχολείων  ανήκει στην  Ναυτασφαλιστική Εταιρεία American Hellenic Hull Insurance Company και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Ηλία Τσακίρη, που με την συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών τα τέσσερα παιδιά θα γνωριστούν μέσω zoom και θα ανταλλάξουν πληροφορίες για τον τρόπο ζωής τους στην Γαύδο και στους Αρκιούς. Η Hellenic Hull Management, διαχειρίστρια εταιρεία της American Hellenic Hull στηρίζει έμπρακτα τους μαθητές των μικρών νησιών, τόσο με την δωρεά της πρώτης Δανειστικής Βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών  όσο και με την παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο της Γαύδου.

 

Σκοπός αυτής της τηλεσυνάντησης είναι να συνειδητοποιήσουν οι μικροί μαθητές ότι δεν είναι μόνοι τους, και ότι παρ όλες τις δυσκολίες, #μαζί μπορούν να τα καταφέρουν και να αντιμετωπίσουν τα όποια εμπόδια βρεθούν μπροστά τους.

Τα δύο μικρά σχολεία του Αιγαίου έχουν εμπειρία στην τηλεκπαίδευση. Λόγω της «απομόνωσης» τους, μέσω του διαδικτύου κατάφεραν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους. Για τους τέσσερις μαθητές των δημοτικών σχολείων σε Γαύδο και Αρκιούς, η τηλεκπαίδευση είναι εδώ και αρκετά χρόνια μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μιας και τα περισσότερα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως.

 

 


«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο». Έλεγε ο Αδαμάντιος Κοραής. Γι’ αυτό ας φροντίσουμε να διατηρήσουμε τα μικρά σχολεία της χώρας μας ζωντανά. Το μόνο που χρειάζεται είναι #ΣΤΗΡΙΞΗ.

Χρήστο, Νίκο, Κέλλυ και Αστέρη…Καλή Σχολική Χρονιά.

 

 

 

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin