Στάζει… «ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ» το στόμα του για την Ελληνική Γη!

Ο Πάολο Κοέλιο είχε γράψει στον Αλχημιστή: «Τον ρώτησε κάποιος. «Και πώς μπορώ να μαντεύω το μέλλον;» κι απάντησε ο Κοέλιο. «Μέσα από τα σημάδια του παρόντος. Στο παρόν βρίσκεται το μυστικό… Αν προσέξεις το παρόν, τότε κι αυτό που θα συμβεί στο μέλλον θα είναι καλύτερο». Ο Γιάννης Ταμπάρης είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, που ζούνε το παρόν κι εκμεταλλεύονται τις τυχαίες συγκυρίες, που δε φοβούνται την απογοήτευση. Πιστεύει και οραματίζεται γιατί όπως μας λέει χαρακτηριστικά. «Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα όνειρά τους..».

Ο Γιάννης από το 2009 εργαζόταν στην Δημοτική αστυνομία του Δήμου Αθηναίων. Την άνοιξη του 2010 βρέθηκε με τη γυναίκα του εντελώς τυχαία και συγκυριακά στο μελισσοκομείο ενός οικογενειακού τους φίλου στην Καλαμάτα προκειμένου να δούνε, τη μαγική κοινωνία της μέλισσας. «Μόλις άνοιξε η πρώτη κυψέλη κι είδαμε τι γίνεται σε αυτόν το θαυμαστό κόσμο, κολλήσαμε κυριολεκτικά!», μας λέει ο Γιάννης και προσθέτει:« Αμέσως, ξεκινήσαμε εντατικά ότι σεμινάριο υπήρχε κι αγοράσαμε τα πρώτα μας μελίσσια! Από τότε και μέχρι το 2013 που έγινε η κατάργηση της Δημοτικής αστυνομίας είχαμε την μελισσοκομία σαν hobby. Κάναμε αρκετά λάθη, περάσαμε πολλές στεναχώριες, πολύ κούραση αλλά το μεράκι και η αγάπη μας για την μέλισσα και την Ελληνική φύση μας έδινε τη δύναμη να συνεχίσουμε».

Και ενώ θα μπορούσε να μετακινηθεί σε άλλη δημόσια υπηρεσία και να συνεχίσει στο δημόσιο τομέα, εντούτοις ο Γιάννης παραιτήθηκε και το καλοκαίρι του 2014 πήρε μαζί με την σύζυγο του, τη μεγάλη απόφαση. Να επενδύσουνε ότι οικονομίες είχανε στην άκρη και να δημιουργήσουνε ένα brand που να μπορεί να σταθεί στα ράφια των καταστημάτων του εξωτερικού. Έτσι, λοιπόν ιδρύθηκε το ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ.

 

Το εξαιρετικό προιϊόν 2 Ελλήνων με όραμα για σπουδαία πράγματα.

Το εξαιρετικό προιϊόν 2 Ελλήνων με όραμα για σπουδαία πράγματα.

 

Ο Γιάννης έχει καταγωγή από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής αλλά κι από την Καλαμάτα. Μπορεί να μην είχε καμία σχέση με τα μελίσσια αλλά είχε το γονίδιο, λόγω της καταγωγής του, από την Χαλκιδική, αφού όπως λέει το humanstories.gr: «Εκεί βρίσκονται και οι μεγαλύτεροι μελισσοκόμοι της χώρας μας! Η κοινωνία της μέλισσας είναι μαγεία. Είναι η πιο οργανωμένη κοινωνία στην φύση. Θα έπρεπε και η ανθρώπινη κοινωνία να παραδειγματιστεί από το τρόπο που λειτουργεί αυτή των μελισσών, την παραγωγικότητα, την ενότητα και την δημιουργικότητα της».

Τα παιδιά σε όλα τα σχολεία πρέπει να διδάσκονται την χρησιμότητα της φύσης… «Η μέλισσα είναι το παν για όλους μας και αυτό θα πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία δίνοντας στα παιδιά την κατάλληλη παιδεία να καταλάβουν την χρησιμότητα της φύσης γενικότερα και μεγαλώνοντας να δρουν προστατευτικά και όχι καταστροφικά για το περιβάλλον».

Η ονομάσια ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ ήταν έμπνευση του Γιάννη και προέκυψε από το όνομα της γυναίκας του Χρύσας. Χρυσό μέλι , γιατί τα προϊόντα που παράγει η μέλισσα είναι χρυσά σε διατροφική αξία για τον ανθρώπινο οργανισμό. «…Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται Ιθάκης 56 στον Άγιο Ιωάννη, στου Ρέντη. Είναι ένα τυποποιητήριο μεσαίας δυναμικής, πιστοποιημένο με HACCP από την TÜV AUSTRIA».

 

Επί τω έργω με τα αγαπημένα του μελίσσια.

Επί τω έργω με τα αγαπημένα του μελίσσια.

 

Η μελισσοκομία είναι μία συνεχής παρατήρηση της κυψέλης. Καμία μέρα δεν είναι ίδια. Η κάθε μέρα είναι μοναδική … «Συνήθως οι πιο συχνοί χειρισμοί είναι οι επιθεωρήσεις που κάνουμε για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα μελίσσια και εάν αναπτύσσονται σωστά, αλλά πάντοτε, όλο και κάτι καινούργιο θα παρατηρήσουμε. Όλο κάτι νέο θα μάθουμε για την ζωή της μέλισσας! Η μελισσοκομία είναι μία συνεχης παρατήρηση της κυψέλης, αυτοσχεδιασμός, γνώση και υπομονή στα τσιμπήματα…».

Όμως πώς ξεχωρίζουμε το καλό μέλι… «Το Ελληνικό μέλι είναι το καλύτερο στον κόσμο κατά την ταπεινή μου άποψη! Η χώρα μας είναι τόσο πλούσια σε βλάστηση και έχει τόσο καλές κλιματικές συνθήκες που η μέλισσα μπορεί να εκμεταλλευτεί μεγάλη νεκταροέκκριση και μελιτώματα! Θεωρώ ότι όλα τα Ελληνικά μέλια είναι υψηλής ποιότητας, αντιθέτως με τα εισαγόμενα που είναι αμφιβόλου ποιότητάς και πολλές φορές προέλευσης…».

Το Χρυσόμελο διαθέτει σήμερα 6 είδη μελιού. Τα οποία είναι το μέλι βελανιδιάς, το μέλι ασφάκας, το μέλι ερείκης (σουσούρα), το θυμαρίσιο μέλι, το μέλι πορτοκαλιάς και το μέλι ανθέων. Και απευθύνεται κυρίως στις αγορές του εξωτερικού. « Ήδη εξάγουμε το μέλι μας σε 14 χώρες (Ευρώπη – Ασία – Αμερική) και το σημαντικότερο είναι ότι κερδίζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και δημιουργείται ζήτηση, το οποίο είναι πολύ σημαντικό καθώς μας εξασφαλίζουν ισχυρές συνεργασίες και ανοίγεται ο δρόμος για τις αγορές αυτές και για άλλα Ελληνικά προϊόντα. Θέλουμε να διαφημίσουμε την χώρα μας μέσα από τη σειρά των προϊόντων μας. Θέλουμε να στείλουμε σταγόνες Χρυσόμελο σε όλο τον κόσμο…! Αυτό το εύχομαι σε όλους τους Έλληνες παραγωγούς».

 

Η «ναυαρχίδα» της εταιρίας ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ.

Η «ναυαρχίδα» της εταιρίας ΧΡΥΣΟΜΕΛΟ.

 

 

Η ναυαρχίδα του Χρυσόμελου είναι το μέλι βελανιδιάς που εκτός της εξαιρετικής γεύσης και αρώματος βγήκε Νο1 σε αντιοξειδωτικά μέσα από 48 δείγματα άλλων μελιών σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έκανε το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά πολύ καλές κριτικές αποσπά επίσης το μέλι ερείκης, το μέλι ασφάκας και το θυμαρίσιο μέλι, με μύρτιλο. «Όλες οι αγορές του εξωτερικού παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον απλά χρειάζεται ξεχωριστή μελέτη για την κάθε μία. Άλλο business plan και σταθερά βήματα. Μια αγορά που έχει μεγάλες προοπτικές και θεωρώ ότι είμαστε πολύ τυχεροί που εξάγουμε τα μέλια μας είναι η Ιαπωνία».

Το Χρυσόμελο έχει δύο κωδικούς αυτή τη στιγμή με προσμίξεις. Ο ένας είναι το θυμαρίσιο μέλι με μύρτιλο, ο οποίος δίνει μια εξαιρετική γλυκόξινη γεύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο γιαούρτι, σε δροσερές gourmet σαλάτες, σε γλυκά ή σε ένα super πρωινό και ο δεύτερος κωδικός είναι το μέλι Ανθέων με λευκό αμύγδαλο. «Τον χαρακτηρίζουμε ‘τουριστικό’ κωδικό, κι αυτό λόγω ότι έχει μεγάλη ζήτηση σε τουριστικά σημεία όπως ελληνικά νησιά και ξενοδοχεία. Ενώ οι ιδέες για τις νέες γεύσεις είναι δικές μας σε συνεργασία πάντα με την τεχνολόγο τροφίμων μας».

Οι προσμίξεις δίνουν μια υπεραξία στο τελικό προϊόν τα κριτήρια είναι να είναι value for money. Να εντυπωσιαστεί αυτός που θα το δει στο ράφι, να καταλάβει πως θα το χρησιμοποιήσει και να δημιουργήσει το προϊόν την ζήτηση στον τελικό καταναλωτή.

Τα μελλοντικά πλάνα του Γιάννη είναι πολλά. Θα ήθελε να ασχοληθεί και με άλλο προϊόν. Του αρέσει να οραματίζεται, να δημιουργεί και να ονειρεύεται. Νιώθει την απόλυτη ευτυχία κι τυχερός που επέλεξε να ασχοληθεί με τη φύση…

 

Ταμπάρης

Ο κ. Ταμπάρης σε παρουσίαση του εξαιρετικού του προϊόντος.

 

«Ευτυχία θεωρώ να μπορείς να ζήσεις όπως εσύ θες και να μην κάνεις κάτι χωρίς την θέληση σου. Μου αρέσει, η κάθε μέρα μου να είναι δημιουργική. Αυτό είναι που με γεμίζει και με ολοκληρώνει ως άνθρωπο…Πιστεύω πολύ σε αυτό που κάνω. Άλλωστε το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν τα όνειρά τους… Τίποτα δεν είναι δύσκολο. Οι δυσκολίες υπάρχουν για να τις ξεπερνάμε. Χρειάζεται πίστη στον εαυτό σου, πλάνο, όραμα και να αγαπάς αυτό που κάνεις».

Ο Γιάννης είναι παράλληλα και Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Aloe blend. «Πριν από 3 χρόνια στο Πλατύ Μεσσηνίας ξεκίνησε ο πεθερός μου με το θείο της γυναίκας μου μια βιολογική καλλιέργεια Aloe Vera. Φέτος το καλοκαίρι ήρθε η στιγμή της πρώτης παραγωγής, έτσι σχηματίσαμε μια ομάδα και ιδρύσαμε μία νέα εταιρεία την Aloe blend κάτω από την δική μου καθοδήγηση. Φιλοσοφία του νέου εγχειρήματος είναι να αναμιγνύουμε (blend) την aloe vera με άλλα φρούτα και υλικά, δημιουργώντας ένα τελικό προϊόν το οποίο θα έχει τρομερή ποιότητα και χωρίς να υπάρχει κάποιο ίδιο στην αγορά. Ο πρώτος κωδικός είναι ήδη διαθέσιμος στην αγορά σε μορφή χυμού και τα συστατικά είναι βιολογική aloe vera, με λεμόνι, αγαύη και δυόσμο! Είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρωστικές κάτι που το κάνει προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι κωδικοί όπως χυμός aloe vera με πορτοκάλι, μαρμελάδες aloe vera και αργότερα έχουμε στόχο να περάσουμε και στο κομμάτι των cosmetics. Ήδη σε μικρό χρονικό διάστημα έχουμε κάνει την πρώτη μας εξαγωγή στην Αγγλία και έχει τοποθετηθεί σε αρκετά σημεία σε Ελλάδα. Πάντα υπάρχει χώρος στην αγορά για ένα καινοτόμο και ποιοτικό προϊόν».

 

Ταμπάρης Γιάννης

Aloe Vera και στη λίστα των προϊόντων που παράγουν…

 

Δείτε τα προϊόντα ΕΔΩ : http://www.xrysomelo.com/

https://www.facebook.com/Xrysomelo/?fref=ts

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin