Οι Λονδρέζοι ζουν ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι παρέα με το…«The Athenian»

Ολα ξεκινούν από μια λέξη: «έμπνευση». Στη λέξη αυτή προσθέτουμε μεράκι και δουλειά κι ανάλογα με την προσπάθεια που κάνουμε, φτάνουμε κάποια στιγμή στην επιτυχία. Για τον Ευθύμη και τον Νεόφυτο, η έμπνευση για τη μαγειρική ξεκίνησε από το ορεινό χωριό Βάμος, στο νησί της Κρήτης. Η κ. Κούλα μοιράστηκε μαζί τους τις μυστικές της συνταγές, τις οποίες κι αναδημιούργησαν σε μια γειτονιά του Λονδίνου.

Ο Ευθύμης Βασιλάκης, κατάγεται από την Αθήνα. Μετακόμισε στη Σκωτία το 2003 για σπουδές και μόλις τελείωσε, τρία χρόνια αργότερα μετακόμισε στο ξακουστό Λονδίνο. Ο Νεόφυτος Χριστοδούλου, κατάγεται από την Κύπρο. Μετακόμισε το 2003 για τις προπτυχιακές του σπουδές στο Cambridge κι από το 2007 μέχρι σήμερα ζει στο Λονδίνο. Ο Νεόφυτος είχε το δικό πάγκο, που πουλούσε χειροποίητους ελληνικούς λουκουμάδες. Εκείνη ήταν η περίοδος που το Athenian είχε περίπου ξεκινήσει. Ο Ευθύμης είχε δει μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο Νεόφυτος στο twitter με τους λουκουμάδες κι αποφάσισε να του στείλει ένα μήνυμα. Αν ο Νεόφυτος ενδιαφερόταν να κάνουν ένα event που θα πουλούσαν σουβλάκια κι ελληνικούς λουκουμάδες!

Για τον Ευθύμη και τον Νεόφυτο η χαρά της προσφοράς του καλού, ποιοτικού φαγητού στους Άγγλους και σε δεκάδες ακόμη Εθνότητες, στο Λονδίνο, τους ζωγραφίζει πολλά χαμόγελα στα χείλη τους…

Και κάπως έτσι ξεκίνησε το γευστικό τους ταξίδι. Ένας Αθηναίος κι ένας Κύπριος ένωσαν τους γευστικούς τους ορίζοντες και δημιούργησαν το «The Athenian», το ελληνικό εστιατόριο-φαστφουντάδικο. Λογότυπό τους, η μικρή σοφή κουκουβάγια της θεάς Αθηνάς. Σχεδιαστική δημιουργία του Ελληνοϊταλού NicolaZamboni και του Βραζιλιάνου εικονογράφου Fernando Volken Togni.

«Το Athenian ξεκίνησε επειδή θέλαμε να βρούμε ένα σουβλάκι που να είναι σαν αυτό που τρώγαμε μεγαλώνοντας στην Αθήνα, κάτι το οποίο δεν μπορούσαμε να βρούμε μετά από πολλά χρόνια διαμονής μας στο Λονδίνο. Είχαμε απογοητευθεί πολύ με τις επιλογές Ελληνικού φαγητού εδώ στο Λονδίνο και έτσι αποφασίσαμε να ανοίξουμε το δικό μας σουβλατζίδικο για να μπορέσουμε να έχουμε ένα σουβλάκι το οποίο να είναι το ίδιο με αυτό που τρώγαμε πίσω στην Αθήνα». Γιατί Athenian;«Επειδή το πιο ξακουστό σουβλάκι στη Ελλάδα είναι το Αθηναϊκό αλλά και γιατί ο Ευθύμης κατάγεται από την Αθήνα».

Το «theAthenian» ξεχωρίζει για τις σχεδιαστικά λιτές αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερες γραμμές του. Ενώ οι γαλάζιες πινελιές στα πιάτα,θυμίζουν τόσο Ελλάδα.Τα παιδιά μαζί με την ομάδα του «theAthenian» κάνουν μια πολύ οργανωμένη και καλά μελετημένη δουλειά. Με καθημερινή διάδραση στα social Media και φωτογραφήσεις, ενημερώνουν τους πελάτες τους για την κάθε τους δράση. «Στις αρχές όλα γινόντουσαν από τον Ευθύμη και τον Νεόφυτο, τις ώρες που δεν τύλιγαν σουβλάκια! Όπως είναι προφανές δεν τους έμενε και πολύ ελεύθερος χρόνος!  Πλέον υπάρχει μία ολόκληρη ομάδα πίσω από το Athenian που είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε δεν έχει σχέση με το τύλιγμα: μάρκετινγκ, προσλήψεις, finance, δημόσιες σχέσεις και φωτογραφήσεις», μας λέει ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της ομάδας του «theAthenian».

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το σουβλάκι του «theAthenian» ιδιαίτερο; «Εδώ στο Athenian προσπαθούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας το σουβλάκι που κάποιος θα έβρισκε αν ζούσε στη Αθήνα. Με αυτό το σκεπτικό, όλα μας τα προϊόντα είναι απευθείας εισαγόμενα από μικρούς, ανεξάρτητους Έλληνες προμηθευτές. Επίσης, το σουβλάκι ή ο γύρος είναι ένα φαγητό που είναι προσιτό σε όλους, είτε είσαι στην Ελλάδα ή στην Κύπρο. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να διατηρήσουμε κι εδώ στην Αγγλία: μια μεγάλη διαφορά στο “γρήγορο φαγητό” μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου, είναι ότι στο Λονδίνο θα δώσεις το λιγότερο γύρω στα 10 Ευρώ για να φας “κάτι στα γρήγορα”, κάτι που πάει αντίθετα στην κουλτούρα με την οποία ταυτίζεται το σουβλάκι! Για αυτό, κάνουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε τις τιμές μας όσο πιο χαμηλά μπορούμε συγκριτικά με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές μας για να διαθέτουμε ένα πραγματικά αυθεντικό Αθηναϊκό σουβλάκι! Όσον αφορά τα καλύτερα σχόλια που έχουμε δεχθεί, μια κοπέλα αποκάλεσε την σως που βάζουμε “Magicσως” και πρόσθεσε από κάτω #in-heaven».

Μια κοπέλα αποκάλεσε τη σως που βάζουν “Magicσως” και πρόσθεσε από κάτω #in-heaven»… Και καλύτερη διαφήμιση από τον ίδιο τον πελάτη σου δεν υπάρχει!

Το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Μέσα από το «theAthenian» ο Ευθύμης κι ο Νεόφυτος προσπαθούν να μεταδώσουν το αίσθημα της φιλοξενίας… «Όλο το προσωπικό μας, είναι ενταγμένο στο να είναι ευγενικοί και φιλόξενοι, προσπαθούμε να κρατάμε μία ευπρόσδεκτη ενέργεια σε όλα μας τα μαγαζιά και μέσω του τρόπο που εκπροσωπούμαστε στα social media», λέει  ο Ευθύμης στο HumanStories με καμάρι.

Τα παιδιά όμως δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και στα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούν. Λάδι από την Κρήτη, Ελιές από την Καλαμάτα, Φέτα από την Πελοπόννησο. Χαλούμι Ταλαγάνι από τη Μεσσηνία. Βότανα από το Καρπενήσι. «Είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέρνουμε να χρησιμοποιούμε υλικά υψίστης ποιότητας. Γιατί νιώθουμε ότι σαν Ελληνική εταιρία εκπροσωπούμε και την Ελληνική κουζίνα εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό. Οπότε εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία να μοιραστούμε με τον κόσμο όλα τα διαλεχτά προϊόντα που έχει να προσφέρει η Ελλάδα».

Οι πελάτες φεύγουν πολύ ευχαριστημένοι διότι οι πρώτες ύλες είναι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και πάντα με υψηλά στάνταρντς επλογής βάσει γεύσης και θρεπτικής αξίας…

«Στόχος του Athenian ήταν πάντα να «μοιρασθεί» και να «εξαπλωθεί» στο Λονδίνο έτσι ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να μπορεί να κατανοήσει τι εστί Ελληνική κουζίνα και φυσικά να απολαμβάνει όλες τις νοστιμιές που έχει να προσφέρει η Ελλάδα». Αυτός ο στόχος σιγά σιγά πραγματοποιείται. Το ολοκαίνουριο εστιατόριο «theAthenian» είναι γεγονός…  «Μόλις καταφέραμε να ανοίξουμε το πρώτο μας μεγάλο εστιατόριο, στο οποίο μπορούμε να φέρουμε παραδοσιακούς κολοκυθοκεφτέδες, τυροκροκέτες και τοματοκεφτέδες, κάτι που πολύ σπάνια θα έβρισκε κάποιος στο εξωτερικό! Με αυτό το σκεπτικό θα θέλαμε να βαδίσουμε: να κάνουμε βήματα που θα μας επιτρέψουν να παρέχουμε το διαλεχτό μας σουβλάκι σε όσο παραπάνω κόσμο μπορούμε…».

Κι εμείς με τη σειρά μας, από το Humanstories.gr, Ευθύμη και Νεόφυτε σας το ευχόμαστε. «Γιατί καθετί που η ψυχή το επιθυμεί, το πετυχαίνει» Σενέκας.

https://www.facebook.com/theathenianuk/

www.theathenian.co.uk

Ορισμένες από τις λιχουδιές του «the Athenian», μαζί με τις ουρές που στήνονται για να ζήσουν ένα τόσο ωραίο γευστικό ταξίδι…

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin