«Inspired Life in Greece» με την Ντίνα Αργυροπούλου

Η Ντίνα Αργυροπούλου είναι από εκείνους τους σπάνιους, διαφορετικούς ανθρώπους, που δε συμβιβάζονται στη ζωή τους ή που απλά κουράστηκαν να ζούνε τη ζωή τους με τα πρέπει της κοινωνίας… Η Ντίνα ακολούθησε την καρδιά της και το ένστικτό της κι επέστρεψε από την Αμερική πίσω στην Ελλάδα για να ζήσει την αυθεντική ζωή. Γιατί σύμφωνα πάντα με την Ντίνα, δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος ζωής. Υπάρχει μόνο ο τρόπος που ταιριάζει σε εσένα…

Η Ντίνα γεννήθηκε στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, όπου έζησε μέχρι τα οκτώ της χρόνια. «Κατάγομαι από το Ναύπλιο κι η αγάπη των γονιών μου για τον τόπο τους ήταν αυτό που τους έκανε να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα το 1986 κι αφού είχαν δουλέψει στην Αμερική για αρκετά χρόνια», τονίζει η Ντίνα στο HumanStories.

Το 1997 αποφοίτησε από το λύκειο του Ναυπλίου κι αποφάσισε να επιστρέψει στην Καλιφόρνια για σπουδές. Εκεί πήρε πτυχίο γραφιστικής από το California State University, Sacramento και έζησε εκεί για 19 χρόνια.«Ήταν πολύ δύσκολη η προσαρμογή μου στην Αμερική όταν πήγα το ᾽97 και ποτέ δεν ένιωσα ότι ανήκω εκεί. Έζησα όμως αρκετές όμορφες στιγμές και δεν το έχω μετανιώσει καθόλου που πήγα. Μου έλειπε όμως πάρα πολύ η Ελλάδα και σκεφτόμουν πάντα όλα αυτά που δεν μπόρεσα να απολαύσω. Ο τρόπος ζωής στην Αμερική με κούρασε πάρα πολύ. Είναι πολύ διαφορετικός, με περισσότερο άγχος κι άλλους ρυθμούς. Μπορώ να πω πως δεν προσαρμόστηκα ποτέ. Κάθε 3 με 4 χρόνια ερχόμουν για το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Και η επιστροφή στην Αμερική ήταν πάντα δύσκολη».

Η επιστροφή στην Ελλάδα της έχει προσφέρει χαρά, ξεκάθαρα συναισθήματα και μεγάλη όρεξη για να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους…

Τον Αύγουστο όμως του 2016, η Ντίνα αποφάσισε να ακούσει τη φωνή μέσα της. Που την καλούσε να γυρίσει στην Ελλάδα.«Είχα έρθει για το καλοκαίρι χωρίς σκοπό να μείνω, αλλά έχοντας περάσει κάποιες δύσκολες καταστάσεις, μια πολύ δυνατή φωνή μέσα μου μού έλεγε ότι πρέπει να γυρίσω στην Ελλάδα. Στο παρελθόν έκανα το λάθος να μην ακούω το ένστικτο μου και έκανα αρκετά λάθη. Αποφάσισα αυτή τη φορά να το ακούσω. Έστω και εάν δεν ήταν τελείως λογικό».

Οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις για την απόφαση της Ντίνας δεν άργησαν να φανούν.«Οι δικοί μου πάντα θέλουν το καλό μου κι η οικονομική αβεβαιότητα κι η αστάθεια της Ελλάδας δεν την έκαναν ιδανική για να επιστρέψω. Ήμουν όμως σίγουρη και για πρώτη φορά, μπόρεσα να αψηφήσω τους φόβους μου.  Να μην αφήσω τους γύρω μου να με επηρεάσουν. Και να κάνω αυτό που μου έλεγε ο εαυτός μου. Έτσι, η οικογένειά μου με στήριξε όταν είδε πόσο αποφασισμένη ήμουν. Και με τη βοήθειά τους μάζεψα τα πράγματα μου και ήρθα μόνιμα στην Ελλάδα τον Νοέμβρη του 2016».

Κάπως έτσι, με λίγα υπάρχοντα αλλά με μεγάλη ψυχική ανάγκη και χωρίς κανένα πλάνο η Ντίνα επέστρεψε στην πατρίδα. Ο φόβος για το άγνωστο, το καινούριο, πάντα θα υπάρχει. Είναι ίσως και ο λόγος που μας πάει πίσω στα θέλω και τα πιστεύω μας… Αυτόν τον φόβο είχε να αντιμετωπίσει η Ντίνα και να τον ξεπεράσει. «Υπήρχε πάντα ο φόβος και οι ανησυχίες αυτής της αλλαγής. Δεν είχα συγκεκριμένα σχέδια. Το μόνο σχέδιό μου ήταν να είμαι άνετη μέσα στην αβεβαιότητα της κατάστασης και να εμπιστευτώ τον εαυτό μου. Έχουμε μάθει να φοβόμαστε το άγνωστο και επιλέγουμε την ασφάλεια και το σίγουρο. Έστω και αν δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε. Ακολούθησα και εγώ το σίγουρο για αρκετά χρόνια και δεν ήμουν ευτυχισμένη. Ένιωσα πως ήρθε καιρός να δοκιμάσω το αντίθετο. Να ρισκάρω και να ακολουθήσω κάτι αβέβαιο. Στην αρχή έπρεπε να εξασκώ το κουράγιο μου καθημερινά, κάνοντας ότι μπορώ για να δημιουργήσω το δικό μου πλάνο μέσα στην αβεβαιότητα. Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να επικοινωνήσω με την ομάδα του TedxAthens μιας και στο Σακραμέντο ήμουν μέλος της ομάδας design Tedx Sacramento για 2 χρόνια. Η ομάδα εδώ με δέχτηκε αμέσως και μέσα από τις γνωριμίες που έκανα ήρθαν κι οι επαγγελματικές ευκαιρίες. Δεν ήξερα πως, αλλά ήξερα ότι θα βρω τον τρόπο να τα καταφέρω εδώ. Αρκεί να παραμένω ήρεμη και να μην άφηνω τον φόβο να με καταβάλλει».

Η Ντίνα δημιούργησε ένα blog, το «inspired life in greece» για να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους. Για να βρουν τη δύναμη να ζήσουν τη ζωή που θέλουν….Μας προτρέπει μέσα από το site της, να επιλέξουμε στη ζωή μας, την χαρά από την λύπη. Διότι πρέπει να μάθουμε να έχουμε την χαρά μέσα μας. Όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουμε. Οι λέξεις από μόνες τους, έχουν τη δύναμη να μας κάνουν χαρούμενους ή λυπημένους. «Όλο αυτό το ταξίδι μέσα στην αβεβαιότητα με οδήγησε στο να δημιουργήσω το blog Inspired Life in Greece. Είναι ένα site το οποίο έχει σκοπό να μας εμπνεύσει να βρούμε το κουράγιο να ενωθούμε με την αυθεντικότητά μας, με το πραγματικό κομμάτι του εαυτού μας που έχουμε κρύψει, είτε από φόβο, είτε γιατί μας το επέβαλε το οικογενειακό και κοινωνικό μας περιβάλλον», μας λέει η Ντίνα και συνεχίζει: «Αυθεντικότητα σημαίνει ότι έχω επιτρέψει στον εαυτό μου να καταλάβει τον τρόπο ζωής που μου ταιριάζει και μπορώ να το εκφράσω με θάρρος και χωρίς ενοχές».

«Ένιωσα πως ήρθε καιρός να δοκιμάσω το αντίθετο. Να ρισκάρω και να ακολουθήσω κάτι αβέβαιο», σχολίασε μεταξύ άλλων η Ντίνα Αργυροπούλου…

«Στόχος μου είναι, να καταλάβουν όλοι,  πως η αυθεντικότητα οδηγεί στην πρόοδο. Και για να ζήσουμε μια πιο ευχάριστη ζωή πρέπει να νιώθουμε ότι υπάρχει πρόοδος σε ότι κι αν κάνουμε. Για να γίνει αυτό όμως, είναι απαραίτητο να ξεκολλήσουμε από απαρχαιωμένες αντιλήψεις και παραδοσιακούς τρόπους ζωής που δεν λειτουργούν πια στην καθημερινότητά μας και μας απομακρύνουν από την αυθεντικότητά μας. Ξέρουμε πως δεν λειτουργούν.  Το βλέπουμε στις σχέσεις μας με τους άλλους. Στο χώρο εργασίας, μέσα στα σπίτια μας. Μοιράζομαι διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να ξαναβρεί την αυθεντικότητά του αλλά και τη δύναμη που χρειάζεται για να εκφράσει τον τρόπο ζωής που αυτός θέλει. Κάθε βδομάδα, μέσα από το email μου “Be A Warrior” στέλνω blogposts, εικαστικά και αληθινές ιστορίες ανθρώπων που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τους φόβους τους και ζουν νιώθοντας ικανοποιημένοι.Όλα εμπνευσμένα από την Ελλάδα. Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να κάνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή όπως εγώ, αλλά στο site μπορεί να βρει πληροφορίες για να κάνει μικρά βήματα και να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Χρειάζεται προσπάθεια και θέληση να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πράξεις μας.  Αλλά με τα κατάλληλα εφόδια, μπορούμε να το κάνουμε. Σκοπός μου είναι να μεταφέρω αυτά τα μηνύματα και να παρέχω τα εφόδια που χρειάζεται κάποιος για μια αυθεντική ζωή».

Τι είναι όμως αυθεντική ζωή; «Αυθεντική ζωή για εμένα είναι η ελευθερία να δημιουργώ και να εξελίσσομαι συνέχεια σε ό,τι και αν κάνω. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να δώσω στον εαυτό μου τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζεται για να εξελίσσεται κυρίως πνευματικά και σωματικά. Δίνω καθημερινά μια μικρή μάχη ώστε να μπορέσω να υπερασπιστώ την αυθεντικότητά μου και να σταθώ δυνατή μπροστά στους φόβους και τις επιρροές που δέχομαι από το περιβάλλον μου. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος ζωής. Υπάρχει μόνο ο τρόπος που ταιριάζει σε εσένα.Αρκεί να μην κάνεις κακό σε άλλους. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι αφενός να βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις και αφετέρου να έχεις το κουράγιο να το εκφράζεις με θάρρος».

Η Ελλάδα αποζημίωσε την Ντίνα και με το παραπάνω! Εάν δεν είχε έρθει δεν θα είχε δημιουργήσει το project της και δεν θα είχε γνωρίσει τα άτομα που έχει αγαπήσει. Που τη στηρίζουν και εξελίσσονται μαζί της σε αυτό το ταξίδι. Συνοδοιπόροι των ονείρων της…

Τα σχέδια για το μέλλον είναι πολλά για την Ντίνα, μέσα σε αυτά υπάρχει κι η έκδοση ενός βιβλίου.

Τα σχέδια για το μέλλον, η εξέλιξη του blog, ένα βιβλίο και η απόλαυση της ζωής…«Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι η εξέλιξη του blog. Ενώ ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μια έρευνα για ένα βιβλίο που γράφω. Πραγματεύεται το πως λειτουργεί η ελληνική οικογένεια. Και γιατί η δομή της, με τους δυσλειτουργικούς παραδοσιακούς τρόπους, τους ενοχικούς ψυχολογικούς καταναγκασμούς και τις παλιές αντιλήψεις, δεν λειτουργεί πια. Οι τρόποι αυτοί δεν αφήνουν τα παιδιά να βρουν την αυθεντικότητά τους με αποτέλεσμα να δημιουργούν δυστυχισμένους ανθρώπους. Γεμάτους άγχος και νευρικότητα. Ανίκανους να απολαύσουν τη ζωή.  Σκοπός του βιβλίου είναι όλοι και ειδικά οι νέοι γονείς, να μπορέσουν να τα καταλάβουν όλα αυτά, ώστε να μην μεταφέρουν τις πληγές τους στα παιδιά τους. Αλλά να συμβάλλουν και αυτοί μαζί με εμάς, στην αφύπνιση της συλλογικής συνειδητότητας για έναν νέο, πιο ευχάριστο κόσμο. Εξάλλου, είμαστε εδώ για να απολαύσουμε τη ζωή, γιατί δεν μας το επιτρέπουμε; Μόνοι μας την κάνουμε δύσκολη δημιουργώντας δραματικές καταστάσεις από το πουθενά. Ήρθε η ώρα για κάτι καινούριο και αυτό είναι η αποκόλληση από τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος. Ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τη ζωή».

Αυτή είναι η Ντίνα. Το κορίτσι που θέλει να απολαύσει τη ζωή και που έφερε τον κόσμο ανάποδα για να τα καταφέρει. Λατρεύει τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα γιατί δεν έχει το άγχος της Αμερικής. Ο χρόνος κυλάει διαφορετικά, δεν είναι όλα τόσο αυτοματοποιημένα. Η επαφή με τους ανθρώπους είναι πιο εύκολη. Πιο άμεση. Πιο ανθρώπινη. Παρόλα αυτά ως πολίτης του κόσμου είναι έτοιμη να ακολουθήσει το μονοπάτι της δικής της πορείας…σε αναζητήσει της προσωπικής της Ιθάκης. «Έχω αγαπήσει πολύ την Αθήνα και βρίσκομαι εκεί τον περισσότερο καιρό. Η εμπειρία μου με την Αμερική ήταν διαφορετική γενικά. Μου ταιριάζει απόλυτα η ενέργεια της Ελλάδας. Δεν σκοπεύω να φύγω προς το παρόν. Είμαι όμως πάντα ανοιχτή στο να ακολουθήσω άφοβα τον δρόμο που θα με κάνει συνέχεια να εξελίσσομαι μέσα στην αυθεντικότητά μου, όπου κι αν είναι στον κόσμο!».

Μέχρι τότε όμως ακολουθήστε την https://www.facebook.com/inspiredlifeingreece/ και αναζητήστε την αυθεντικότητα στη δική σας ζωή… www.inspiredlifeingreece.com

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin