Τώρα, όλοι μπορούμε να ζήσουμε το δικό μας παραμύθι, «Παραμύθι με όνομα»

Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν είχε πει: «Οτιδήποτε βλέπεις μπορεί να γίνει ένα Παραμύθι». Η Βιργινία παρατηρώντας τα παιδιά, διαπίστωσε ότι μέσα από τα παραμύθια  ανακαλύπτουν τον εαυτό τους. Κάπως έτσι, γεννήθηκε το «Παραμύθι με όνομα». Η ομάδα της Βιργινίας, φτιάχνει το δικό σας προσωπικό παραμύθι και κάνει το παιδί πρωταγωνιστή.

Η Βιργινία Χατζηκωνσταντινίδου γεννήθηκε στα Χανιά αλλά μεγάλωσε στην πόλη της Καβάλας μέχρι την ηλικία των δεκαοκτώ. Έπειτα, έφυγε για να σπουδάσει ψυχολογία στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης. Αργότερα, ακολούθησαν δύο χρόνια για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό πάνω στον τομέα της παιδοψυχολογίας. «Όταν γύρισα στην Ελλάδα, πήγα στην Αθήνα όπου δούλεψα με παιδάκια σε σχολεία ως παιδοψυχολόγος…». Μας λέει η Βιργινία στο humanstories.gr. Τότε γεννήθηκε και η ιδέα του προσωποποιημένου παραμυθιού. «Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από την επαφή μου με τα παιδιά, και μέσα από τη μεγάλη αγάπη που είχα από μικρή για τα παραμύθια. Δουλεύοντας με τα παιδιά ως παιδοψυχολόγος, κατάλαβα πόση ανάγκη είχαν  να πιστέψουν στον εαυτό τους. Αλλά κυρίως συνειδητοποίησα, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή όλων μας ως ενήλικες, εάν πιστεύαμε περισσότερο στον εαυτό μας και αν το μαθαίναμε αυτό από μικρή ηλικία. Κάπως έτσι σκέφτηκα πόσο ωραίο και βοηθητικό θα ήταν για ένα παιδί, να δει τον εαυτό του μέσα στο δικό του παραμύθι και να γίνει πρωταγωνιστής της δίκης του ιστορίας. Η συγγραφή ήταν κάτι που αγαπούσα πάντοτε και η ιδέα να δημιουργήσω ένα παραμύθι για κάθε παιδί με συνεπήρε». Μας λέει η Βιργινία.

 

 


Το 2018 δημιούργησε την Εταιρία «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ» μέσα από την οποία δημιουργεί προσωποποιημένα βιβλία για παιδιά και γονείς. Η Εταιρία αποτελεί την πρώτη εταιρία προσωποποιημένου παραμυθιού στην Ελλάδα.
 

Πώς δημιουργείται ένα προσωποποιημένο παραμύθι; «Το ξεχωριστό με το παραμύθι με όνομα είναι,  ότι ο ήρωας του κάθε παραμυθιού που φτιάχνουμε προσωποποιείται ανάλογα με τα στοιχεία που μας δίνει ο άνθρωπος που ζητά το παραμύθι για το παιδί. Για παράδειγμα, στοιχεία όπως: τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του παιδιού (χρώμα μαλλιών και ματιών ), το όνομα του, οι προτιμήσεις του,  τα ενδιαφέροντα του, ακόμα και το όνομα του ανθρώπου που δωρίζει το βιβλίο στο παιδί, όλα χρησιμοποιούνται για να φτιάξουμε ένα μοναδικό παραμύθι για κάθε παιδί».

 

 

Η προσφορά ενός προσωποποιημένου παραμυθιού… «Το παιδί βλέποντας τον εαυτό του να πρωταγωνιστεί σε ένα παραμύθι είναι πιο εύκολο να ταυτιστεί. Με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η διαδικασία μάθησης, αλλά και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης. Γενικά, το παραμύθι έχει μια προληπτική και θεραπευτική δράση στα παιδιά. Επομένως, εάν στην δύναμη του παραμυθιού προσθέσουμε και τη δύναμη της προσωποποίησης, τότε μπορούμε να βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε πολύ τα παιδιά σε διάφορους τομείς. Κυρίως όμως στη δημιουργία μιας θετικής αυτοεικόνας». Μας εξηγεί η Βιργινία.

 

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Το παραμύθι χωρίς όνομα μετρά 6000 μοναδικά παραμύθια μέχρι σήμερα και συνεχίζει. «Η αγάπη του κοινού αλλά και των παιδιών είναι πραγματικά συγκινητική.  Από το 2018 που ξεκίνησε το «παραμύθι με Όνομα», έχουμε φτιάξει περίπου 6000 μοναδικά παραμύθια. Συνήθως μας στέλνουν φωτογραφίες από τα παιδάκια που παίρνουν το δικό τους Παραμύθι με Όνομα, και αυτό είναι ακόμα πιο συγκινητικό γιατί τα παιδικά χαμόγελα είναι για εμένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή».

 

Όνειρο της Βιργινίας: Να κάνει κάθε παιδί να αισθανθεί μοναδικό μέσα από το δικό του παραμύθι.  

Μάθετε περισσότερα εδώ:https://www.paramithimeonoma.gr/

 

 

 

 

 

 

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin