Το παιδικό παρατσούκλι της Ελένης έγινε το νέο της brand

Μερικές φορές, στην διάρκεια του προσωπικού μας ταξιδιού μέσα στη ζωή, κάνουμε επιλογές -έχοντας τις περισσότερες φορές την εντύπωση- πως με αυτές τις επιλογές θα πορευτούμε μέχρι το τέλος. Και ξαφνικά, γίνονται αλλαγές και ανατροπές, οι οποίες άθελα τους μας δείχνουν τον δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε. Κι όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης: «Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, τα μαθαίνεις κάνοντάς τα».

Η Ελένη Πλακογιαννάκη, σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ. Ποτέ όμως, δεν ασχολήθηκε με αυτό που σπούδασε. Αργότερα, τελείωσε ένα ΙΕΚ Λογιστικής και δούλεψε στο λογιστήριο μίας ναυτιλιακής  εταιρείας για δεκατέσσερα χρόνια. Και άλλα τρία χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών. Η αλλαγή πλεύσης ήρθε ξαφνικά. «Τα θέματα υγείας των γονιών μου, μου δημιούργησαν ψυχολογική κατάπτωση. Εκείνη την περίοδο δεν είχα καθόλου διάθεση για οποιαδήποτε δουλειά. Μετά το θάνατο της μητέρας μου, το 2016 ξεκίνησε η ενασχόληση μου με το κόσμημα. Όταν πήραν όλα τον δρόμο τους, άρχισα να πηγαίνω σε σχολές κοσμήματος…». Μας λέει η Ελένη στο humanstories.gr και συνεχίζει: «Άρχισα να πηγαίνω στα flea market της Θεσσαλονίκης και το ενδιαφέρον του κόσμου με ώθησε στο να σκεφτώ περισσότερο επαγγελματικά την ενασχόληση μου με το κόσμημα».

 

 

                                                                           |   Brand Neniu  |

 

Και κάπως έτσι γεννήθηκε το brand neniu. Το παιδικό παρατσούκλι της Ελένης έγινε το νέο της brand. «Έχει δημιουργηθεί από το παιδικό παρατσούκλι με το οποίο με φώναζε η αδελφή μου όταν ήταν μωρό. Είναι συνεπώς ένα βιωματικό όνομα το οποίο με ακολουθεί από τα παιδικά μου χρόνια και μάλλον αρκετά τρυφερό ώστε να θέλω να το κρατήσω και να ονομάσω το brand με το παιδικό μου όνομα».

Η Ελένη χρησιμοποιεί στις δημιουργίες της κυρίως υφάσματα και χρώματα. Από τα οποία και εμπνέεται. «Δουλεύω με πάρα πολλά υλικά και είναι θέμα έμπνευσης της στιγμής ποιο υλικό θα χρησιμοποιήσω και ποιο ταιριάζει καλύτερα σε κάθε δημιουργία. Απλώς, δίνω περισσότερη έμφαση σε μαλακές υφές, δηλαδή σε υφάσματα. Που αποτελούν και τον  κύριο όγκο της δουλειάς μου. Δεν υπάρχουν στεγανά στην Τέχνη. Μόνο έμπνευση».

 

 

Πέρσι, η Ελένη άνοιξε το δικό της εργαστήριο κοσμήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. «Θεωρώ ότι έχω κάνει αρκετά σημαντικά βήματα και σε μικρό σχετικά διάστημα. Ωστόσο επειδή είμαι τελειομανής και άνθρωπος που βάζει στόχους, υπάρχουν αρκετά βήματα που θα ήθελα να κάνω ακόμα. Χαρακτηριστικό των δημιουργικών ανθρώπων είναι ότι δεν εφησυχάζουν ποτέ και δεν θεωρούν ότι έχουν φτάσει σε σημείο που δεν υπάρχει κάτι νέο να κάνουν».

Η καθημερινότητα ενός καλλιτέχνη: «Οι ημέρες μου δεν είναι πάντα ίδιες γιατί όταν έχω παραδόσεις σε μαγαζιά, εξωτερικές εργασίες και τηλεφωνικές επικοινωνίες …τρέχω και δεν φτάνω. Υπάρχουν μέρες όμως που είμαι πιο χαλαρή και τις απολαμβάνω. Δειγματίζω για την επόμενη σεζόν, ακούγοντας πάντα τη μουσική που μου αρέσει …Το θετικό είναι ότι όταν έχεις εργαστήριο σε όροφο και όχι μαγαζί διαμορφώνεις το ωράριο εργασίας σου και δεν δεσμεύεσαι από το ωράριο της αγοράς. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχω στο μυαλό μου και την δημιουργία ενός καταστήματος…». Μας λέει η Ελένη.

 

 

Το ενδιαφέρον του κόσμου για τα κοσμήματα της, ήταν αυτό που την ώθησε να κάνει το μεράκι της επάγγελμα. «Το πιο αισιόδοξο μήνυμα που παίρνω είναι όταν οι πελάτισσες που αγοράζουν κοσμήματα μου ηλεκτρονικά μου λένε ότι είναι πολύ πιο ωραία από κοντά, από ότι στις φωτογραφίες. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Και αυτό το μήνυμα με χαροποιεί…».

Το Brand neniu διαθέτει και eshop  { https://www.neniu.gr/ } «Δυστυχώς δεν προλαβαίνω και δεν ενημερώνω τακτικά το eshop μου. Προσπαθώ να βρω συνεργάτες και για την δημιουργία κοσμήματος αλλά και για να καλύψουμε το κομμάτι των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Είναι δύσκολο πάντως αυτό. Γιατί πέρα από την τεχνογνωσία που πρέπει να διαθέτει κάποια κοπέλα με την οποία θα συνεργαστώ, χρειάζεται και μεράκι για την δουλειά που κάνω έτσι ώστε να μην δημιουργούμε φασόν κοσμήματα. Αλλά κοσμήματα με αγάπη και θετικά vibes για τον τελικό αποδέκτη…». Μας λέει η Ελένη κλείνοντας.

 


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δουλειά της, δεν έχετε παρά να περιηγηθείτε:  https://www.facebook.com/neniugr/


 

 

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin