Το  «serene Home», το γαλήνιο σπίτι της Λυδίας

Η Τέχνη, με όποια μορφή κι αν την συναντήσει κανείς στη διάρκεια της πορείας του, μόνο καλό μπορεί να του προσφέρει. Η δυνατότητα να δημιουργείς, σου δημιουργεί θαυμασμό. Θαυμασμό για όσα καταφέρνει να κάνει ο άνθρωπος. Μέσα από την τέχνη όλος ο εσωτερικός σου κόσμος παίρνει μορφή, τη μορφή που κάθε φορά επιλέγεις να δώσεις ανάλογα πάντα με τα συναισθήματα σου. Η τέχνη σε επιλέγει, δεν την επιλέγεις. Σου δίνει διεξόδους και βοηθά τις « ιδιαίτερες προσωπικότητες» να εκφραστούν. Να αποδείξουν τη δύναμη τους. Και να αφήσουν το προσωπικό τους αποτύπωμα.

Μία ιδιαίτερη προσωπικότητα θα σας συστήσουμε μέσα από τις ανθρώπινες ιστορίες μας.  Την  Λυδία Θαλασσινού. Ένα κορίτσι με αύρα θαλασσινή. Ένα κορίτσι, που κατάφερε να ακούσει την καρδιά της και να δημιουργήσει τον προσωπικό της ήρεμο κόσμο. Και μέσα από αυτόν να εκφραστεί.  «Ήμουν από τους ανθρώπους που δεν είχα πίστη σε εμένα. Το δούλεψα και ακόμα το δουλεύω, όμως έρχεται η αγάπη από τα serenakia μου και μου δίνει ώθηση, δύναμη και ελπίδα. Χαίρομαι τόσο όταν διαβάζω τα μηνύματα του κόσμου όταν παραλαμβάνουν τα δέματα τους, και γεμίζω χαρά και αισιοδοξία. Αυτοί είναι οι δικοί μου άνθρωποι και τους ευχαριστώ καθημερινά για όλα. Το «serene home» δεν είναι απλώς μια μικρή επιχείρηση, είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία.  Είναι ένα συναίσθημα. Δε θα μπορούσε καλύτερα να αποδοθεί με λέξεις…». Μας λέει η Λυδία στο Humanstories.gr

 

 

Η Λυδία κατάγεται από την πόλη της Θεσσαλονίκης στην οποία και ζει. Η Λυδία δημιουργεί χρησιμοποιώντας τα χέρια της. Φτιάχνει με πηλό περίτεχνα οικιακά σκεύη και διακοσμητικά. Η δουλειά της ιδιαίτερη. Φωτεινή. Άκρως ελληνική.  Γι’ αυτό και την ξεχωρίσαμε. Ο πηλός προέκυψε στη ζωή της πριν από τρία χρόνια έπειτα από την παρότρυνση της ψυχοθεραπεύτριάς της.

«Ήταν το κίνητρο που μάλλον ήθελα για να ακούσω την καρδιά μου. Ήθελα κάπως να απασχολώ τα χέρια μου και να δημιουργώ κάτι με αυτά. Από μικρή αν με ρωτούσατε τι ήθελα να γίνω, έλεγα ή ζωγράφος ή κτηνίατρος.

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου ο πατέρας μου είχε μέσα του την «καλλιτεχνική φλέβα» όπως συνηθίζουμε να λέμε. Και σίγουρα το μικρόβιο πέρασε και σε εμένα. Θαυμάζω απεριόριστα οποιαδήποτε μορφή τέχνης, καθώς θεωρώ πως μέσα από τις τέχνες τα συναισθήματα παίρνουν σάρκα και οστά. Εκφράζονται και αποτυπώνονται καλύτερα, με αποτέλεσμα να μιλούν στις καρδιές μας».


 

Το Serene home γεννήθηκε μέσα σε ένα βράδυ του Απρίλη. Το 2020. «Συζητούσαμε με μία φίλη για το τι πρέπει να κάνω, πώς να διοχετεύσω τη δημιουργικότητα μου. Μου πρότεινε να κάνω μία σελίδα: «Κάνε μια σελίδα φίλη με όλα όσα κάνεις και έχεις στο χώρο σου, δείξε και έξω τι κάνεις» . Σε μια νύχτα λοιπόν, εν μέσω καραντίνας όλα άλλαξαν.

Το  «serene Home», το γαλήνιο σπίτι της Λυδίας.  «Γαλήνιο Σπίτι. Ένα σπίτι το οποίο σου προσφέρει ηρεμία, ζεστασιά, αγάπη και φως. Αυτό ονειρευόμουν τότε που είχα περάσει μια δύσκολη, ίσως τη δυσκολότερη περίοδο της ζωής μου. Φτάσαμε σε ένα σημείο οριακό με τον σύζυγό μου και είπαμε πως πρέπει να ξαναχτίσουμε τη ζωή μας. Να αφήσουμε πίσω ότι έφυγε και να πορευτούμε με όσα έμειναν. Έτσι, μετακομίσαμε σε ένα σπίτι, παλιό όμως τόσο όμορφο. Με πολύ φροντίδα και αγάπη έγινε το νέο μας καταφύγιο. Εκεί γεννήθηκε και η ιδέα μου, το όνειρο μου. Σε ένα σπίτι που μου έδινε απλόχερα γαλήνη…» Μας λέει η Λυδία με συγκίνηση.

 

 

Τα χρηστικά αντικείμενα της Λυδίας έχουν κάτι το προσωπικό. Το κάθε ένα αντικείμενο είναι μοναδικό. Στο χώρο της κεραμικής τέχνης είναι πια σχεδόν ένα χρόνο. Αλλά μέχρι και σήμερα θεωρεί τον εαυτό της εκπαιδευόμενο, γιατί «όσο ζεις μαθαίνεις». Όπως μας λέει και η ίδια χαρακτηριστικά.

«Σε αυτό τον ένα χρόνο, βλέπω ότι αυτό που με εκφράζει είναι το μοναδικό και γήινο αποτέλεσμα. Το ένα και μοναδικό αντικείμενο που θα βγει από τα χέρια μου. Η τέχνη αυτή, απαιτεί ο νους, η καρδιά και τα χέρια να λειτουργούν σε πλήρη αρμονία. Κάθε μέρα δεν είναι ίδια. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία να βγει ένα μοναδικό αντικείμενο. Αυτό από μόνο του αποτελεί τη μεγαλύτερη έμπνευση. Τη μεγαλύτερη πρόκληση. Προσπαθώ να αναφέρω στον κόσμο τη φιλοσοφία μου.  Και νομίζω ότι αυτό είναι που αγαπούν στη σελίδα μου. Τη μοναδικότητα και την αγάπη που μπαίνει σε κάθε ένα serene αντικείμενο. Σε κάθε ένα κομμάτι που δημιουργώ, υπάρχει και κομμάτι από την καρδιά μου. Όλα τα αντικείμενα μου έχουν να σου πουν μία ιστορία, αρκεί να τα ακούσεις…». Μας λέει η Λυδία και συνεχίζει: «Ξεχωριστές καμπύλες και γραμμές. Δεν μου αρέσει η μαζική παραγωγή. Όπως όλοι οι άνθρωποι στη γη είμαστε μοναδικοί, έτσι και τα αντικείμενα που δημιουργώ μου αρέσει να έχουν το δικό τους στίγμα».

 

 

Η ανταπόκριση του Κόσμου

«Αν για κάτι είμαι περήφανη είναι για αυτή την ανταπόκριση του κόσμου. Η αγάπη που δέχομαι, τα λόγια του κόσμου, η αφοσίωση τους στο δικό μου όνειρο που βλέπω ότι το έχουν αγκαλιάσει και το ζουν και οι ίδιοι μαζί με εμένα. Θεωρώ το «serene home» μια οικογένεια. Προσπαθώ και μου αρέσει να γνωρίζω τους ανθρώπους μου. Να έχω μια κουβέντα παραπάνω μαζί τους . Με κάθε έναν ξεχωριστά. Γιατί η αγάπη τους με έφτασε στο σκαλί που είμαι σήμερα. Και πραγματικά τους ευχαριστώ».

 

 

Ένα χρόνο μετά η Λυδία είναι ευτυχισμένη με την επιλογή της. Μία επιλογή που σήμερα μπορεί να την απολαμβάνει διπλά

«Είμαι στ’ αλήθεια ευτυχισμένη με την επιλογή μου. Είμαι τόσο ευτυχισμένη που η καρδιά πολλές φορές χτυπάει τόσο δυνατά, σαν να θέλει να σπάσει.

Δυσκολεύτηκα πολύ να πάρω την απόφαση. Το δούλεψα μήνες αν και σαν άνθρωπος λειτουργώ παρορμητικά και παίρνω αποφάσεις στο λεπτό.  Σε εκείνη τη φάση όμως φοβόμουν να ρισκάρω.  Το δούλευα μήνες στο μυαλό μου.  Δεν υπήρχε οικονομική άνεση και ευχέρεια. Όλα έγιναν από το μηδέν και αυτό πάντα θα το τονίζω.

Το «Serene Home»,  αποτελεί το τρανό παράδειγμα πως τελικά αν υπάρχει μεράκι και αγάπη, όλα μα όλα είναι δυνατά. Ίσως, όταν γίνονται πιο δύσκολα τα πράγματα έχουν μια άλλη γλύκα, μια γλύκα που πρώτα αφήνει μια πίκρα και μετά σε αποζημιώνει. Το χαίρεσαι διπλά το όνειρο σου». Μας λέει με ενθουσιασμό η Λυδία, και μας παροτρύνει με κάποιον τρόπο να αναζητήσουμε και το δικό μας όνειρο.

 

 

Τα serene Home προϊόντα και που μπορούμε να τα αναζητήσουμε

«Τα «serene home» προϊόντα ξεκίνησαν τη διαδρομή τους μέσα από το Instagram. Είναι το σημείο αναφοράς. Έχει δημιουργηθεί ο ιστότοπος μου και σε λίγο καιρό, σε πολύ λίγο θα λειτουργήσει και το ηλεκτρονικό κατάστημα. Τα προϊόντα θα είναι μοναδικά και θα ανανεώνονται συνεχώς.

Επίσης, σε πολλά καταστήματα έχουν ήδη μπει προϊόντα μου και αυτό ήταν ένας από τους πρώτους στόχους μου. Ο μεγαλύτερος μου όμως  στόχος είναι η δημιουργία του νέου χώρου που θα στεγάσει το όνειρο μου. Στο μυαλό μου τον έχω ήδη φτιάξει, μένει μόνο να βρεθεί..». Τελειώνει η Λυδία.

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin