Τέχνη σε Κουτί

Με τη Γωγώ Γρηγοριάδου γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Έχουμε την τύχη έργα της να διακοσμούν γωνιές του σπιτιού μας. Έργα που τόσο απλόχερα μας δώρισε κάποτε, ίσως για να μας δείξει ότι αυτό είναι η τέχνη. Μοίρασμα. Ένα μοίρασμα ιδεών που προκαλεί συναισθήματα. Πριν από λίγο καιρό μας προσκάλεσε να συμμετέχουμε με κείμενα και φωτογραφίες στο project  «Art in a box», με θέμα «Κοινός Τόπος». Και η πρόκληση για το humanstories.gr ξεκίνησε.

Τι είναι όμως το «Art in a Box»; Σας συστήνουμε τη Γωγώ. « |Το art in a Box| το ξεκίνησα το 2016. Δεν ήταν δική μου ιδέα. Τα «art in box» γίνονται σε διάφορες χώρες και πραγματοποιούνται κυρίως από mail artists. Καλλιτέχνες που ασχολούνται με την ταχυδρομική τέχνη. Την ανταλλαγή δηλαδή μικρών έργων μέσω ταχυδρομείου». Μας επεξηγεί η Γωγώ και συνεχίζει: «Συμμετείχα σε μια τέτοια ανταλλαγή κουτιού στο οποίο την επιμέλειά είχε μια Γερμανίδα καλλιτέχνης. Όποιος το έβλεπε ενθουσιαζόταν. Μόνο που περιείχε μόνο εικαστικούς καλλιτέχνες. Τότε η αδελφή μου η Λίζα  με παρότρυνε να το ξεκινήσω κι εγώ, και να έχω την επιμέλεια και τον σχεδιασμό του κουτιού. Η ιδέα ήταν να γίνει ένα πιο ανοιχτό «art in a box» και να απευθύνεται και σε άλλους καλλιτέχνες, όχι μόνο εικαστικούς.  Σε συγγραφείς, ποιητές φωτογράφους κλπ.».

 

 

Ποια είναι όμως η ανταπόκριση του κόσμου. «Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται αν δεν το πάρει πρώτα στα χεριά του. Επίσης, οι εικαστικοί εμφανίζονται πιο διστακτικοί στο να κάνουν πχ 20 έργα και να τα στείλουν. Το μεγαλύτερο ποσοστό καλλιτεχνών που συμμετέχει είναι mail artists από το εξωτερικό». Μας λέει η Γωγώ.

Η φιλοσοφία του «Art in a Box». «Δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία στον οποιονδήποτε για συμμετοχή στην τέχνη. Τόσο ως δημιουργό όσο και ως αποδέκτη αυτής».  Η αντίδραση του δημιουργού-αποδέκτη όταν παραλάβει το δικό του κουτί; Επιφωνήματα και θαυμασμός. Γιατί τελικά αντιλαμβάνεσαι ότι η τέχνη μπορεί να χωράει και να ξεδιπλώνεται ακόμη και μέσα από ένα κουτί Α5.

 

 

Η Υλοποίηση: «Εγώ είμαι το μέσο ως συντάκτης-συντονιστής της όλης δράσης (Editor, εκδότης).  Δεν γίνεται επιλογή έργων, οι πρώτες 20 συμμέτοχες είναι και αυτές που θα μπουν στο κουτί Δεν μένει ποτέ κάποιος έξω από τη διαδικασία επειδή δεν μου άρεσε η δουλειά του ή γιατί δεν ταιριάζει με τους υπολοίπους. Ακόμα και αν παραληφθούν αργότερα, πάνε στο επόμενο κουτί. Κάθε κουτί είναι συλλεκτικό και κυκλοφορούν τόσα όσα οι συμμετέχοντες. Και γίνονται αυτόματα συλλεκτικά. Είναι συλλεκτικά κουτιά ανταλλαγής μεταξύ των συμμετεχόντων…».

 

 

Το επόμενο «Art in a Box» περιμένει και τη δική σας συμμετοχή.
Γιατί η τέχνη μπορεί να γίνει προσιτή σε όλους.  

Info: http://teetotum.weebly.com/


 

 

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin