SOS Αρκιοί

To μικρότερο σχολείο της Ευρώπης, με τον ένα και  μοναδικό μαθητή, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο χάρη στη δραστήρια δασκάλα του. Κατάφερε να ξεχωρίσει, απέκτησε φίλους και «προστάτες» σε όλη την Ελλάδα κι αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο. Έγινε το brand των Αρκιών.  Το σχολείο έγινε ένα τόσο δυνατό Brand που άνθρωποι από όλο τον κόσμο φτάνουν στην αυλή του για να το δουν από κοντά και να συγχαρούν δασκάλα και μαθητή.

 

Ιούνιος 2021 Σχολείο Αρκιών

 

Αυτό το σχολείο το Γενάρη του 2019 χτύπησε για πρώτη φορά το καμπανάκι για ανακατασκευή. «Χρειάζομαι στήριξη, με ακούτε άνθρωποι; Καταρρέω».  Μάταια όμως, αφού  από τότε οι άνθρωποι κάνουν πως δεν ακούν τις «εκκλήσεις» του σχολείου. { https://www.humanstories.gr/to-scholeio-poy-dakryzei-otan-vrechei/ }

Κάποια στιγμή μετά από απαίτηση της δασκάλας έγιναν κάποια «μερεμέτια» και άλλαξαν τα παράθυρα του σχολείου. Δυστυχώς όμως, δεν έγινε  καμία μελέτη από μηχανικό.

 


Για την ιστορία, το δημοτικό σχολείο Αρκιών, κτίστηκε τη δεκαετία του ’50, από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων. Είναι ισόγειο. Πετρόκτιστο, κυβόσχημο με επιρροή από την αρχιτεκτονική των κτηρίων της ιταλικής κατοχής. Μία άνετη σκάλα καλύπτει την υψομετρική διαφορά του κτηρίου από το έδαφος και οδηγεί σε έναν ημιυπαίθριο χώρο, ο οποίος ορίζεται από μια γωνιακή κολώνα που στηρίζεται σε δύο αψίδες. Η απόληξη του δώματος φέρει προστατευτικό γείσο και η υπερύψωση του κτιρίου είναι επενδυμένη με πέτρα. Αυτή ήταν η περιγραφή του δημοτικού σχολείου Αρκιών, από την Μάγδα Γ. Μαριά, συγγραφέα του βιβλίου «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ».

 

ΙΟΥΝΙΟΣ 2021 Σχολείο Αρκιών

 

Κάπως έτσι πέρασαν τα χρόνια. Η δασκάλα έστελνε επιστολές, επικοινωνούσε με τους αρμόδιους αλλά δυστυχώς η φωνή της, ήταν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Καμία απάντηση. Και φυσικά καμία ανταπόκριση στις εκκλήσεις της. Ώσπου το πρόβλημα χτύπησε ξανά, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς. Κι αυτή τη φορά έκανε θόρυβο, αφού έπεσαν οι σοβάδες στην είσοδο του σχολείου.  Και όπως σοφά λέει ο λαός μας: «Άγιο είχανε». 

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα, όμως το δικό μας Περιβάλλον, το Σχολείο μας, δεν το προστατεύει κανένας από τους αρμόδιους και καταρρέει…Όσο κι αν προσπαθούμε, εδώ και 4 χρόνια, η Φωνή μας δεν ακούγεται». Μας λέει η Μαρία Τσιαλέρα η δασκάλα του δημοτικού σχολείου Αρκιών θλιμμένη. Και συνεχίζει: «Η Αδιαφορία κυριαρχεί. Παραβιάζονται κατάφωρα όλα τα δικαιώματά μας και πλέον…κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα. Από θαύμα γλυτώσαμε».

 

Το σχολείο που τα τελευταία χρόνια έκανε θόρυβο με την παρουσία του και τον αγώνα που έδωσε μαθητής και δασκάλα, σήμερα κάνει θόρυβο γιατί καταρρέει. «Ακούτε άνθρωποι…».

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin