«SOPHIA Enjoy Thinking» το brand της Σ Ο Φ Ι Α Σ και της απολαυστικής Σκέψης!

Τα έργα και τα λόγια των αρχαίων φιλοσόφων θα δίνουν πάντα έμπνευση και θα τρέφουν το μυαλό και τη σκέψη μας . Θα δίνουν πάντα λύσεις στα προβλήματα μας. Γιατί όπως υποστηρίζει και η ομάδα της SOPHIA Enjoy Thinking «Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς τους ιδίους» Αριστοτέλης. Ενώ η επιτυχία οφείλεται κυρίως στη δεμένη και συναισθηματική σχέση της ομάδας …

Για τους Έλληνες λοιπόν τίποτα δεν είναι δύσκολο. Διαπρέπουν και ξεχωρίζουν όταν υπάρχει Αγάπη και δυνατές λέξεις να στηρίζουν τα βήματα τους… Με μότο “Enjoy Thinking”, δηλαδή «απολαύστε την σκέψη», εξηγούν: « Γιατί μόνο ένας σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τον ίδιο και τον κόσμο γύρω του προς το καλύτερο».

Η SOPHIA Enjoy Thinking ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, ένα απολαυστικό ταξίδι περιπλάνησης στην παράδοση και την ιστορία. Όταν η σχεδιάστρια Αλεξάνδρα ιδρύει το δημιουργικό brand SOPHIA Enjoy Thinking με κύριο στόχο την ανάδειξή, στο εξωτερικό, της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομίας μέσα από το σύγχρονο design. Η ίδρυση της SOPHIA το 2014 ήταν για την Αλεξάνδρα και τους συνεργάτες της μία πρόκληση. Η Αλεξάνδρα, συστήνεται χωρίς επίθετο και διατηρεί χαμηλό προφίλ, έχει μια μακρόχρονη εμπειρία στον χώρο του σπιτιού και της διακόσμησης. Στόχος είναι να αναδείξει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, την ελληνική δημιουργικότητα, την ομαδικότητα. Αυτό που έφερε την επιτυχία στη Sophia είναι η υπέροχη ταλαντούχα ομάδα της.

 

sofia

Ορισμένες από τις αρμόδιες της εταιρίας…

 

Η οποία αποτελείται από αφοσιωμένους, ανθρώπους από διαφορετικούς κλάδους.  Tην Κατερίνα Μανάρα (Υπεύθυνη του Βrand), που ακολουθεί την δημιουργική αυτή πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή, την Ραλλού Γρηγοροπούλου, o σίφουνας (Αρχιτέκτονας & Graphic Designer), και το πιο πρόσφατο μέλος της ομάδας η Άνη Ραζή (Υπεύθυνη Μάρκετινγκ), όπως και βιοτέχνες, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες που μοιράζονται κοινούς στόχους, ηθικές αξίες, πάθος, θαυμασμό και την μεγάλη αγάπη για την χώρα μας και την ιστορία της.

 

Annie Razi

Η Άνη Ραζή, το πιο πρόσφατο μέλος της δημιουργικής παρέας…

Katerina Manara

Η Κατερίνα Μανάρα υπερήφανη για το «παιδί» της…

Rallou-Grigoropoulou

Η Ραλλού Γρηγοροπούλου, o «σίφουνας», Αρχιτέκτονας&Graphic Designer.

 

Και το όνομα αυτής της επιτυχίας ….SOPHIA Enjoy Thinking. «Η σοφία- wisdom , κρύβεται πίσω από την αρχαία Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και το έργο των λαμπρών και τόσο επίκαιρων φιλοσόφων μας , η επιρροή που ασκούν, τους κατατάσσει μεταξύ των μεγαλύτερων παγκόσμιων προσωπικοτήτων όλων των εποχών. Αυτή η σ ο φ ί α αποτέλεσε και αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσης αυτής της δημιουργικής πρωτοβουλίας …» λένε.

Η   πρώτη συλλογή της SOPHIA Enjoy Thinking “Eternity Today”, ήταν «εμπνευσμένη από την πολύτιμη κληρονομία της αρχαίας Ελλάδας, τα σοφά ρητά των φιλοσόφων και τα μαγευτικά αγάλματα, διηγείται ιστορίες του χτες στο σήμερα» εξηγούν.

Η δεύτερη συλλογή της σχεδιάστριας Αλεξάνδρα, «η οποία είναι παντοτινή θαυμάστρια της ελληνικής κουλτούρας, είναι η “Philosophia”, εμπνευσμένη από τη παγκοσμιότητα της ελληνικής γλώσσας, δίνει έμφαση στο γεγονός ότι 40.000 λέξεις με ελληνική υπηκοότητα χρησιμοποιούνται στο αγγλικό λεξιλόγιο» συνεχίζουν.

 

image003

Εκ των συλλογών της εταιρίας…

 

Η πρώτη παρουσία της SOPHIA ήταν σε έκθεση στο Παρίσι, οπού και το ροζ άγαλμα της Υγείας με το γνωμικό του Κλεόβουλου « τα πάντα με μέτρο» πρωτοεμφανίζεται. « Μας αντιπροσωπεύει παγκοσμίως». Όπως λέει χαρακτηριστικά η ομάδα της Sophia. «Και αγαπιέται ιδιαίτερα από το κοινό του χώρου του design και της διακόσμησης».

H SOPHIA Enjoy Thinking   συνεργάζεται με σχεδιαστές και καλλιτέχνες, που μοιράζονται την αγάπη τους για την παράδοση και την ιστορία της χώρας μας, όπως και την ανάγκη να προωθήσουν την όμορφη πλευρά της Ελλάδος.

«Κύριος στόχος μας λοιπόν είναι να ενωθούμε όλοι μαζί για να αποκτήσουμε δύναμη και φωνή Ελληνική για μια σημαντική θέση στο παγκόσμιο στερέωμα».

Η αφοσίωση και η αγάπη για την πολιτιστική κληρονομία, τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου επιβραβεύεται καθημερινά με αναγνώριση παγκοσμίως στον κόσμο του Design και της Τέχνης. Εξαιτίας της επίδρασης της Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και ιστορίας η SOPHIA έγινε γρήγορα δεκτή και έτσι έχει ήδη παρουσία σε 100 σημεία του πλανήτη. Η SOPHIA Enjoy Thinking πρόσφατα κέρδισε και το Α’ Design Award βραβείο. Ενώ στολίζει αρκετά Μουσεία και Καταστήματα σε όλο τον κόσμο . Όπως το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, το Λούβρο στο Παρίσι, το Getty στο Λος Άντζελες, το National Hellenic Museum στο Σικάγο , το Courtauld Gallery Institute of Art στο Λονδίνο, το μουσείο στις Arles στην Γαλλία και άλλα. Και από φέτος , με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν την SOPHIA και σε πολλά καταστήματα και στην Ελλάδα .

Επόμενος σταθμός αυτού του Δημιουργικού ταξιδιού είναι αρχικά το Παρίσι και η έκθεση MAISON & OBJET (2-6/9), το Λονδίνο και η έκθεση TOP DRAWER (11-13/9) και το Μιλάνο και η έκθεση HOMI (16-19/9).

«O κύριος στόχος μας για το μέλλον είναι να φέρουμε κοντά ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος, την ίδια αγάπη, τα ίδια όνειρα με εμάς και να μεταδώσουμε όλοι μαζί το ελληνικό πνεύμα σε κάθε μεριά του κόσμου. Ειδικά σήμερα που η χώρα μας παρουσιάζεται πληγωμένη στον παγκόσμιο χάρτη». Και συνεχίζουν. «Πιστεύουμε ότι οι ιδέες μας θα μπορέσουν να εξαπλωθούν παγκοσμίως προωθώντας, όμορφες ιδέες και προϊόντα και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε τοπικές οικονομίες και να ενισχύσουμε δημιουργικές κοινότητες, ξεκινώντας από την δική μας, στην Αθήνα.

Η κρίση, μας έφερε πιο κοντά στις ρίζες μας, σε κάθε τι αληθινό με αξία. Μας έφερε και πιο κοντά στον άνθρωπο, στον διπλανό μας. Παρόλα αυτά μέσα από τις κοσμογονικές αναταράξεις που βιώνουμε σε οικουμενικό αλλά κυρίως σε εθνικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια πηγάζουν πολλές δημιουργικές πρωτοβουλίες όπως η SOPHIA που έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας μέσα από την δημιουργία αυθεντικών χειροποίητων κυρίως αντικείμενων».

Γιατί «Αν οι άνθρωποι βοηθούσαν πάντοτε ο ένας τον άλλον δεν θα χρειαζόταν ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ» Μένανδρος.

http://www.sophia.com.gr/

www.facebook.com/sophiaenjoythinking/?fref=ts

1 Σχόλιο

  • machi 20/10/2016 (09:00)

    A’ Design Award Winner Marathon Boy Bookends have been selected as one of the best design in blue by Italianbark.com!
    #sophiaenjoythinking #italianbark #adesignaward #homedeco
    learn more here: http://bit.ly/2ehXu69

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Subscribe To Our Newsletter
Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin
Subscribe To Our Newsletter
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin