Colour Athens – Αn Inspiring Travel Guide

Το Colour Athens, είναι Έμπνευση , Περιπλάνηση.  Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός με γραμμικά σκίτσα.  Μας ξεναγεί, με έναν πιο εναλλακτικό τρόπο στην Αθήνα.   Επιτρέποντας στον επισκέπτη να βάλει τη δική του πινελιά και δημιουργώντας το δικό του Μοναδικό σουβενίρ, το δικό του έργο Τέχνης κάνοντας το ταξίδι του… καρτποστάλ .

Με οδηγό το Colour Athens ανακάλυψα την Σελίδα της Αβροκώμης και της Βασιλικής,    http://www.colourgreece.com/ . Εντυπωσιάστηκα με τη δουλειά τους. Λιτές γραμμές με άποψη και αισθητική. Εξέφρασα την επιθυμία να τις γνωρίσω καλύτερα. Το βίντεο στη σελίδα τους θα σας ξεναγήσει στις σελίδες του Ταξιδιωτικού οδηγού. Δεν υπάρχουν κανόνες,  το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χρωματιστά μολύβια και φαντασία…

Αβροκώμη Ζαβιτσάνου και η Βασιλική Τζώρα, συναντηθήκανε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους  για τις κατατακτήριες εξετάσεις στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Βόλου. Έκτοτε σχεδόν όλα, αν όχι όλα, τα πρότζεκτ τους τα σχεδιάζουνε μαζί. Η ιδέα για τους ταξιδιωτικούς οδηγούς ζωγραφικής ήρθε λίγο μετά την παρουσίαση της διπλωματικής τους εργασίας.

 

colourgreece.jpg

 

Η αγάπη τους  για τα γραμμικά – λιτά σκίτσα αναπαράστασης και η επιθυμία τους να επανασχεδιάσουνε το «παλιό» μοντέλο των ταξιδιωτικών οδηγών, σε συνδυασμό με την  παρατήρηση μιας παγκόσμιας εκδοτικής τάσης, των αγχολυτικών βιβλίων ζωγραφικής, τους οδήγησε  σε αυτούς τους εναλλακτικούς οδηγούς.

Σε Ποιους όμως απευθύνονται οι Ταξιδιωτικοί τους οδηγοί;«Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί που έχουμε δημιουργήσει απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών από παιδιά έως ενήλικες, με ενδιαφέρον για τη ζωγραφική. Στόχος μας ήταν η δημιουργία ενός διαδραστικού ταξιδιωτικού οδηγού, ενός οδηγού δηλαδή που χρειάζεται την συμμετοχή του ταξιδιώτη για να ολοκληρωθεί. Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο γνωριμίας με έναν τόπο, επιτρέποντας στον επισκέπτη να αποτυπώσει το δικό του ταξίδι κάνοντάς το μοναδικό».

Τα σχόλια που εισπράττουν για την δουλειά τους είναι πολύ συγκινητικά! Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο humanstories η Αβροκώμη και η Βασιλική. «Από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων από όπου γίνεται η διάθεση, οι οποίοι θεωρούν το εκδοτικό μας εγχείρημα «πρωτότυπο» και «φρέσκο», μέχρι τους ανθρώπους που αγοράζουν τον οδηγό ή τους ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν απλά την προσπάθεια μας…. Λαμβάνουμε πολύ όμορφα και ενθαρρυντικά σχόλια, κάτι το οποίο μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε». Το πιο ιδιαίτερο όμως σχόλιο προέρχεται από  μια δημοσιογράφο από την Κροατία. Η οποία έχει συγγράψει έναν από τους πιο γνωστούς ταξιδιωτικούς οδηγούς για την Αθήνα. «Συγκεκριμένα μας ανέφερε, πως εκτός από τα σκίτσα και τα κείμενα που τα συνοδεύουν, αυτό που απόλαυσε ιδιαίτερα ήταν η αφήγηση, η διαδρομή που προτείνεται στον οδηγό καθώς προχωράς από το ένα σκίτσο στο άλλο».

colourgreece1

 

«Τις επόμενες μέρες βγαίνουν στην αγορά και οι καρτ ποστάλ ζωγραφικής που ετοιμάζαμε το τελευταίο διάστημα. Η ολοκλήρωση όμως της σειράς των ταξιδιωτικών οδηγών με πολλές ακόμη τοποθεσίες της Ελλάδας παραμένει κυρίαρχος στόχος μας»!

Προς το παρόν κυκλοφορεί στην αγορά μόνο το Colour Athens! Αλλά  Το colour Greece –Santorini, Mykonos, Crete, Thessaloniki, θα είναι έτοιμα για την ερχόμενη τουριστική περίοδο. «Σχεδιάζουμε και ταξιδεύουμε πυρετωδώς»! Υποστηρικτές της προσπάθειας τους από την αρχή, είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν και στήριξαν την ιδέα τους. Οι οικογένειες τους και οι φίλοι τους.Με λογότυπο τους το μολυβάκι , το οποίο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την γραφίστρια Δανάη Σαργολόγου, η Αβροκώμη και η Βασιλική, χρωματίζουν την Ελλάδα, χρωματίζουν τον ήλιο και τη θάλασσα, στοιχεία όπου μπορεί κανείς να διακρίνει μέσα στο ίδιο το λογότυπο, αλλά  ταυτόχρονα σχεδιάζουνε με αυτό τα όνειρα τους!

Εναλλακτικά μπορείτε να παραγγείλετε το Colour Athens εδώ: www.colourgreece.com

http://www.colourgreece.com/#!the-indiegogo-campaign/tf20j

 

 

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin