Παίρνουν και δίνουν «ANASSA» από τη σπουδαιότητα της ελληνικής γης!

Τα αρωματικά φυτά αποτελούν έναν ανεκτίμητο θησαυρό. Όλο αυτό το πλέξιμο των αρωμάτων, φέρνει στο νου μας εικόνες, αναμνήσεις, καλοκαίρια. Αρώματα τόσο ξεκάθαρα, μεθυστικά που σε μεταφέρουν στην παιδική σου ηλικία, στην αθωότητα, τη φροντίδα, την ανεμελιά. Αυτά τα αρώματα κατακλύζουν τις αισθήσεις σου όταν ανοίγεις τη συσκευασία ANASSA. Το μικρό κουτάκι, είναι ένα μικρό έργο τέχνης χωρίς υπερβολές. Σε καλεί να το περιεργαστείς, να του φερθείς με θαυμασμό, για να μπορέσεις σιγά σιγά να μυηθείς στην ιεροτελεστία του τσαγιού…

Όλα ξεκίνησαν, πριν από τέσσερα περίπου χρόνια. Η Γιάννα Ματθαίου και η Αφροδίτη Φλώρου, δεν είχαν καμία σχέση με αρωματικά φυτά. Ήταν τότε συνάδελφοι σε κάποιον άλλο εργασιακό χώρο. Οι δρόμοι τους ειχαν συναντηθεί εκεί, πριν από 20 χρόνια. Σκεφτήκανε να δημιουργήσουν ένα ελληνικό προϊόν. Κάτι που θα ανέτρεπε την κακή εικόνα που υπήρχε για τη χώρα μας. Που θα μάγευε με το άρωμα και την ποιότητα του. Θα μετέφερε στην άκρη του κόσμου, τη μυρωδιά της ελληνικής γης. «Τα πρώτα που αναδύουν αυτή τη μυρωδιά, είναι τα ελληνικά αρωματικά φυτά». Μας λένε με θαυμασμό τα κορίτσια. Και συνεχίζουν. «…Τότε αρχίσαμε να τα ανακαλύπτουμε. Αμέσως όμως αντιληφθήκαμε την υπεροχή των ελληνικών βοτάνων, έναντι αυτών με άλλη προέλευση. Από τότε τα ροφήματα από ελληνικά βότανα, έγιναν καθημερινή μας συνήθεια. Δεν είναι μόνον ότι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ευεργετικά για τον οργανισμό. Είναι μια απόλαυση και ελπίζουμε να είναι ή να γίνει για όλους…»..

Έτσι, ξεκίνησε το Ταξίδι των αρωμάτων. Η Γιάννα και η Αφροδίτη δημιούργησαν μια εταιρία πρότυπο. Βάλανε με πολλή αγάπη και φροντίδα τα πιο όμορφα-αρωματικά φυτά της ελληνικής γης μέσα στα πιο περίτεχνα μεταλλικά κουτάκια και κατάφεραν να σκορπίσουν σε όλο τον κόσμο τα μοναδικά αρώματα μιας ιδιαίτερης Ελλάδας… Kαι δεν θα μπορούσαν να δώσουν άλλο όνομα σε αυτό τους το δημιούργημα παρά το όνομα ANASSA, που σημαίνει βασίλισσα στα αρχαία ελληνικά… «Η διαδικασία για την ανεύρεση του ονόματος ήταν περίπου ίδια με αυτή που ακολουθούν οι γονείς για να βρουν όνομα στα παιδιά τους. Κινητοποιήθηκαν όλοι, συγγενείς και φίλοι. Και γράφτηκαν πολλές λίστες ονομάτων. Όταν πρωτοακούστηκε το Άνασσα, που σημαίνει βασίλισσα στα αρχαία ελληνικά, η αναζήτηση έλαβε τέλος. Άνασσα για εμάς είναι η ελληνική γη. Η γεωγραφική ιδιαιτερότητα και το μοναδικό ελληνικό κλίμα προικίζει τη γη με εξαίσιες γεύσεις και σπάνια αρώματα. Η ελληνική γη είναι μια μοναδική περίπτωση και της αρμόζει απολύτως αυτός ο τίτλος. Είναι η βασίλισσα που έχει και παράγει θησαυρούς, και πάνω σε αυτό βασίζεται η ιδέα και η υλοποίηση της Anassa Organics».

 

Η ιεροτελεστία του τσαγιού μέσω ενός καταπληκτικού ελληνικού προϊόντος...

Η ιεροτελεστία του τσαγιού μέσω ενός καταπληκτικού ελληνικού προϊόντος…

 

Η ελληνική γη αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Anassa. «Όλη η έμπνευση πηγάζει από την ελληνική γη. Αυτό που αναδύει. Η μοναδική αίσθηση που σου δίνει η εξοχή της, η θάλασσα, ο ήλιος, τα αρώματά της! Αρώματα που σε ταξιδεύουν και σε γυρνούν πίσω στο χρόνο. Μυρωδιές που σε μεταφέρουν στην παιδική σου ηλικία, στην αθωότητα, τη φροντίδα, την ανεμελιά, τη θετική διάθεση, την ενέργεια που εκπέμπει η ελληνική φύση. Μέσα από τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων που σε κατακλύζουν όταν ανοίγεις μια συσκευασία Anassa, το κέντρο όσφρησης ενεργοποιεί αυτόματα εικόνες και συναισθήματα, για τον καθένα μοναδικά! Σκεφτείτε πόσο όμορφο είναι να ανοίγεις το κουτί της Anassa, σε μια μακρινή χώρα κι η μυρωδιά του να σε μεταφέρει στην πανέμορφη και μοναδική ελληνική φύση».

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, «παντρεύεται» η παράδοση της αναλλοίωτης γεύσης με ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο τρόπο σερβιρίσματος! «Τα ροφήματα της Anassa Organics αποτελούν μια πρόταση, μια προτροπή, για ένα διάλλειμα από την έντονη καθημερινότητα, ώστε το ρόφημα να γίνεται απόλαυση και η ετοιμασία του να ανάγεται σε ιεροτελεστία. Επιπλέον έρχεται κανείς σε άμεση επαφή με τα αρωματικά βότανα, βλέπει τα χρώματά τους, απολαμβάνει το άρωμα τους, συμμετέχει στην όλη διαδικασία, επιλέγει με φροντίδα φύλλα και καρπούς, και φτιάχνει το ρόφημά του…

Η Γιάννα και η Αφροδίτη ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και βρίσκουν μικρούς καλλιεργητές γιατί θέλουν να προσφέρουν άριστα ελληνικά αρωματικά φυτά στην κορυφαία ποιότητα… «Δεν έχουμε, προς το παρόν δικές μας καλλιέργειες. Για την ανεύρεση την πρώτης ύλης, σε πρώτη φάση συνεργαστήκαμε με ειδικούς και πραγματοποιήθηκε έρευνα για τους παραγωγούς και την ποιότητα των προϊόντων τους.

Στη συνέχεια ταξιδέψαμε και συνεχώς ταξιδεύουμε, σε όλη την χώρα για να βρούμε Έλληνες καλλιεργητές με παραγωγικές μονάδες μικρού μεγέθους και οικογενειακού χαρακτήρα, που διακρίνονται για τις σύγχρονες μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας, τον τόπο παραγωγής και τον σεβασμό στο περιβάλλον, στη γη και στα προϊόντα της. Ο ποιοτικός έλεγχος της πρώτης ύλης, γίνεται με τη βοήθεια ειδικών και με εργαστηριακές αναλύσεις, εκεί που χρειάζεται.

Όλα τα βότανά μας είναι βιολογικής καλλιέργειας, γιατί θελήσαμε να προσφέρουμε τα άριστα ελληνικά αρωματικά φυτά στην κορυφαία ποιότητά τους. Δίχως φυτοφάρμακα, δίχως χημικά λιπάσματα, από ξεκούραστα εδάφη, που προσφέρουν αβίαστα και ανόθευτα αρώματα, υπέροχες γεύσεις και πολύτιμες ιδιότητες. Η προέλευσή τους είναι σχεδόν από όλη την Ελλάδα, ανάλογα με το που ευδοκιμεί το κάθε φυτό».

Η Anassa έχει δημιουργήσει δικές της εγκαταστάσεις, που λειτουργούν με τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων. Εκεί παραλαμβάνεται η πρώτη ύλη γίνεται η διαλογή και η συσκευασία….

 

Δόθηκε μεγάλο βάρος στη συσκευασία και το αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τους εμπνευστές...

Δόθηκε μεγάλο βάρος στη συσκευασία και το αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τους εμπνευστές…

 

Οι κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας και το έδαφος, είναι οι βασικοί παράγοντες που δίνουν στην Ελλάδα αυτό τον μεγάλο πλούτο σε αρωματικά φυτά. Η ελληνική χλωρίδα είναι πλουσιότατη και περιλαμβάνει έναν πολύ σημαντικό αριθμό σπάνιων ειδών που τα συναντάμε μόνο στον ελλαδικό χώρο. «Οι κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες ευνοούν μοναδικά ότι φυτρώνει στην Ελλάδα, την τρίτη χώρα στον κόσμο σε βιοποικιλότητα και ανάμεσα στις πέντε πρώτες χώρες με τον μεγαλύτερο πλούτο σε αρωματικά φυτά. Αυτό που κάνει τα αρωματικά φυτά που καλλιεργούνται σε ελληνικά εδάφη να ξεχωρίζουν, είναι η περιεκτικότητα τους σε αιθέρια έλαια που ενισχύει την οσμή και τη γεύση τους».

Ποιο είναι το μυστικό που κάνει την Anassa ξεχωριστή… «Στην Anassa επιλέγουμε από αυτά τα εξαιρετικά αρωματικά φυτά, τα καλύτερα. Η σχολαστική επιλογή της πρώτης ύλης, με αυστηρά κριτήρια ποιότητας (σωστή καλλιέργεια, σωστή αποξήρανση, εξαιρετική εμφάνιση), και κυρίως ελληνικής προέλευσης και βιολογικής καλλιέργειας. Είναι αυτό, που αρχικά διαφοροποιεί τα ροφήματα της Anassa. Επιπρόσθετα είναι η διατήρηση ολόκληρων των φύλλων και καρπών που κάνει την ποιότητα διακριτή από όλους».

Η ιεροτελεστία του τσαγιού… «Η συσκευασία τους και το ότι περιλαμβάνει το σύστημα της προετοιμασίας και σερβιρίσματος είναι το επόμενο που τα διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα. Κάθε συσκευασία περιλαμβάνει ειδικά βιοδιασπώμενα φίλτρα και ξύλινα στηρίγματα για την κούπα, μέσα σε μεταλλικά κουτιά που προστατεύουν ιδανικά τα βότανα και διατηρούν τις ιδιότητές τους αναλλοίωτες. Βάζοντας την ποσότητα της δόσης που χωρά στο φακελάκι, το στερεώνεις απλά με το ειδικό ξυλάκι στα χείλη της κούπας και ξεκινάς την ιεροτελεστία του σερβιρίσματος…».

 

Πέρα από τα αρωματικά φυτά της Ελλάδας κι ο τρόπος που το... σερβίρεις σε έναν πελάτη παίζει εξαιρετική σημασία. Κι η ANASSA κέρδισε κι αυτό το «στοίχημα»...

Πέρα από τα αρωματικά φυτά της Ελλάδας κι ο τρόπος που το… σερβίρεις σε έναν πελάτη παίζει εξαιρετική σημασία. Κι η ANASSA κέρδισε κι αυτό το «στοίχημα»…

 

Η Γιάννα και η Αφροδίτη ήθελαν να αναδείξουν τα αρωματικά ελληνικά βότανα, να τα κάνουν να νιώσουν …μοναδικά. Να τους δώσουν τη θέση που τους αρμόζει. Όπως άλλωστε ταιριάζει σε μια βασίλισσα …. «Όταν επιλέξαμε να συσκευάσουμε ελληνικά αρωματικά φυτά, νοιώσαμε την ανάγκη να τα αναδείξουμε και να τα συσκευάσουμε όπως τους αξίζει, ως πολύτιμα και μοναδικά. Αυτή την ιδέα προσπαθήσαμε και κάναμε πράξη. Εκτός του αισθητικού και συναισθηματικού αποτελέσματος, η συσκευασία θα έπρεπε να προστατεύσει το προϊόν, να διευκολύνει τη χρήση του, να επιμηκύνει τη ζωή του. Έτσι αποφασίστηκε το μεταλλικό κουτί με την, όσο το δυνατό καλύτερη εφαρμογή στο κλείσιμο. Παράλληλα σκεφτόμαστε πως ένα παραδοσιακό ρόφημα, μια συνήθεια ανά τους αιώνες, θα μπορούσε να αναβιώσει και να ενταχθεί στη σύγχρονη καθημερινότητα, χωρίς να χάσει την ιεροτελεστία της. Έτσι προέκυψε η ιδέα, στη συσκευασία να περιληφθεί και το σετ παρασκευής του ροφήματος, ειδικά βιοδιασπώμενα φακελάκια και ξύλινα στηρίγματα. Όλα τα υλικά συσκευασίας είναι ανακυκλώσιμα».

Τα μυθικά πλάσματα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους συμβολίζουν τις ιδιότητές των βοτάνων. Ενώ “υβρίδια” συμβολίζουν τα μείγματα των βοτάνων και τις πολλαπλές ιδιότητές τους. «Η MNP Design ανέλαβε με εξαιρετική επιτυχία να επενδύσει την ιδέα μας. Και μας παρέδωσε υπέροχες ετικέτες. H οπτική ταυτότητα των συσκευασιών της Anassa Organics είναι βασισμένη στα πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας. Τα μυθικά πλάσματα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους συμβολίζουν τις ιδιότητές των βοτάνων. Τα “υβρίδια” δηλαδή τα πλάσματα που έχουν προκύψει από την ένωση δύο ή περισσότερων πλασμάτων, συμβολίζουν τα μείγματα των βοτάνων και τις πολλαπλές ιδιότητές τους. Η δουλειά αυτή απέσπασε το χρυσό βραβείο στα European Design Awards 2014.

Για τα βότανα που συσκευάστηκαν μόνα τους, δηλ. τσάι του βουνού, μέντα, λουίζα και χαμομήλι επιλέξαμε την Αθηναϊκή κουκουβάγια, την αλεπού της Τευμησσού, το ελάφι της Κερύνειας, τη χελώνα της Αθηνάς. Για τα μείγματα που το καθένα έχει διαφορετική δράση επιλέξαμε μυθικά πλάσματα που προήλθαν από σύνθεση: Τάλως (άνδρας από χαλκό), Γοργόνα (γυναίκα και ψάρι), Σειρήνα (γυναίκα και πουλί), Πήγασος (άλογο και πουλί) και ο θεός Ύπνος (άνθρωπος με φτερά)».

Τα αρωματικά φυτά που περιέχονται στα μείγματα επιλέχθηκαν, έτσι ώστε ο συνδυασμός τους να βοηθά προς μια κατεύθυνση μετά από εκτεταμένες φαρμακευτικές έρευνες. Αλλά επιλέχθηκαν επίσης και για την υπέροχη γεύση που προσφέρουν… «Ωστόσο, η κατανόηση της δράσης των φυτών και του τρόπου με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμούς μεταξύ τους. απαιτεί γνώσεις και εμπειρία. Για αυτό το σκοπό συνεργαστήκαμε με ομάδα ειδικών επιστημόνων. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για το ποιοι συνδυασμοί βοτάνων είναι κατάλληλοι για διάφορες χρήσεις και σε ποιες αναλογίες (μείγματα βοτάνων) αξιοποιήθηκαν για τα μείγματα που προσφέρει η Anassa. Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι η διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων μας, με νέους συνδυασμούς πάντα με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και τη γεύση και απόλαυση που προσφέρουν»!

 

ANASSA

Τέτοιες πρωτοβουλίες, εν μέσω τόσο μεγάλης κρίσης, αποδεικνύουν ότι η χώρα μας μπορεί να πάει ένα βήμα παρακάτω, όταν ασχολούμαστε ενδελεχώς με τόση αγάπη και τόσο μεγάλο επαγγελματισμό…

 

Η εξαιρετική ποιότητα και το σύγχρονο και καινοτόμο packaging, βρίσκει όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση και αναγνώριση. Τα προϊόντα της ANASSA εξάγονται ήδη σε 23 χώρες και διατίθενται σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Ενδεικτικά: στα Harrods και Whole Foods Market (Αγγλία), Galleries Lafayette (Γαλλία), La Rinascente (Ιταλία), Jelmoli και Globus (Ελβετία), Spinneys &, Waitrose (Ντουμπάι), άλλα και στην Κύπρο, Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη. Επίσης τα προϊόντα διατίθενται στην Aegean Airlines (πώληση ONBOARD) και στα Hellenic Duty Free.

Στα Μελλοντικά τους σχέδια είναι να έχουν τις δικές τους καλλιέργειες κάτι που θα τους δώσει πρόσθετη χαρά και ικανοποίηση. Το να παράγεις σε έναν πραγματικά ευλογημένο τόπο είναι ολοκλήρωση…

Η Ελλάδα θα αποτελεί για πάντα πηγή Έμπνευσης και αν η Anassa επέλεγε ένα ρόφημα και ένα όνομα για να την επιβράβευσή, αυτό θα ήταν το HAPPINESS και θα το ονόμαζε «Ευ ζην». Η Τέχνη του να ζει κανείς Καλά… «Όλα τα ροφήματά μας είναι εμπνευσμένα από τη γη που μας προσφέρει αυτή την υπέροχη πρώτη ύλη. Αν θα έπρεπε να επιλέξω ένα από όλα, ως πιο αντιπροσωπευτικό αυτό θα ήταν το HAPPINESS, που περιέχει τσάι του βουνού, μέντα, μελισσόχορτο και φασκόμηλο. Αν θα του άλλαζα όνομα θα το ονόμαζα «Ευ ζην». Ύψιστο αγαθό για τους Αρχαίους Έλληνες. Εννοούμενο ως η τέχνη του να ζει κανείς καλά (ευδαιμονία) ενώ προϋπέθετε την επίτευξη της σωματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου και οδηγούσε στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του σε όλους τους τομείς, φτάνοντάς τον στην κατάσταση της ευτυχίας (HAPPINESS)».

Αναζητήστε τα εδώ: http://www.anassaorganics.com/

https://www.facebook.com/anassaorganicproducts/?fref=ts

 

Η… ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΪ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ «ANASSA»

 

1 Σχόλιο

  • Ioanna Madala 20/12/2020 (16:50)

    Συγχαρητήρια! Εξαιρετικο το τσαι και το packaging!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Subscribe To Our Newsletter
Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin
Subscribe To Our Newsletter
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin