Οταν η Παράδοση συναντά την Καινοτομία…

Ο Δημήτρης Μητράκος, είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που του αρέσει να καινοτομεί. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια; Πολλά… Όμως το πείσμα κι η επιμονή τον βοήθησαν να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα. Κάνοντας τον … πιο δυνατό.

«Η κρίση με ενεργοποίησε σε ένα μόνο πράγμα. Οτι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην της καινοτομίας και της δημιουργικότητας. Αν έχεις την διάθεση να δημιουργήσεις, σε πεισμώνουν και σε δυναμώνουν αυτές οι καταστάσεις. Γενικά όμως, έχουμε μόνο εμπόδια και δυσκολίες».

Ο Δημήτρης, ήταν ο εμπνευστής του luxury Poqa olive oil . Μετά την επιτυχή τοποθέτηση του σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στο εξωτερικό («Harrods», «Galleries Lafayette», αραβικές χώρες), καινοτομεί δημιουργώντας μια σειρά νέων προιόντων. Τα Υamas. Πρόκειται για premixed κοκτέιλ τα οποία ανήκουν στην κατηγορία RTD (Ready to Drink) από ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, η μαστίχα και το τσίπουρο.

 

Τα Yamas σε πλήρη... δράση!

Τα Yamas σε πλήρη… δράση!

 

Όλα ξεκίνησαν πριν 2 χρόνια – το 2014 –όταν ο Δημήτρης βρέθηκε σε μια παρέα και σε μια συζήτηση σχετικά με νέα καινοτόμα προϊόντα, κάποιος ‘έριξε΄ την ιδέα σαν έξυπνο προϊόν που λείπει από την αγορά, το ούζο με ανθρακικό. «Μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον», μας λέει ο Δημήτρης. «Παρά το γεγονός ότι μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχα καμία σχέση με την αγορά και την βιομηχανία των ποτών». Η ιδέα για τα πρώτα ελληνικά breezers είχε μόλις ξεκινήσει! Ξεκίνησε μια έρευνα marketing προκειμένου να δει τον ανταγωνισμό, τις τιμές, τα προϊόντα, τις αγορές και κατόπιν πέρασε άμεσα στην ανεύρεση συνεργατών.

Τι είναι όμως το Yamas ; Τα yamas είναι ουσιαστικά premixed κοκτέιλ τα οποία ανήκουν στην κατηγορία RTD (Ready to Drink) από ελληνικά αποστάγματα. Πρόκειται για χαμηλόβαθμα αλκοολούχα ποτά (με 4% αλκοόλ), 5% χυμό, πλούσια σε ανθρακικό, με μόνο 61 θερμίδες, ελεύθερα γλουτένης και συνοδευόμενα από διάφορες γεύσεις. Κι όπως μας αναφέρει ο Δημήτρης, περήφανος για τα προιόντα του. «Τα yamas είναι μοναδικά και ξεχωρίζουν για την καινοτομία τους να συνδυάσουν τα παραδοσιακά μας αποστάγματα με ανθρακικό και χυμό».

«Η ονομασία Yamas, προέκυψε από μια αναλαμπή. Ξαφνικά. Αναζητώντας την καλύτερη η οποία θα εξέφραζε την ελληνικότητα του προϊόντος δίνοντας μια ευχάριστη νότα στο άκουσμα της, εύκολα αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο γράφοντας σε ένα χαρτί διάφορες παραλλαγές θεώρησα ότι μπορεί να εκφράσει όλα αυτά που αναζητούσα».

 

yamas

Τα προϊόντα Yamas έτοιμα για κατανάλωση…

 

«Το ούζο είναι ένα παγκόσμιο προϊόν. Όλοι το γνωρίζουν και όλοι έχουν ‘ζαλιστεί΄ με αυτό. Οι εντυπώσεις είναι κάτι παραπάνω από θετικές».

«Τα Yamas απευθύνονται και στην ελληνική αγορά αλλά και το εξωτερικό. Ήδη έχουμε συνάψει πάνω από 100 συνεργασίες διανομής στην Ελλάδα και εξάγουμε σε 7 χώρες. Η ανταπόκριση για την πρώτη μας σεζόν ήταν θετική και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την τοποθέτηση τους».

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει και γίνονται πολλές προσπάθειες από μικρούς παραγωγούς για την ανάδειξη των παραδοσιακών προιόντων της χώρας μας. «ο πλούτος της χώρας μας είναι μοναδικός σε παραδοσιακά προϊόντα και πολύ σημαντικός πυλώνας ανάπτυξης», μας επισημαίνει ο Δημήτρης.

 

yamas3

Τα ωραία δροσιστικά ποτά, έχοντας τη βάση τους στο Yamas.

 

Η Κρίση μας βοήθησε να θυμηθούμε τις ρίζες μας… «Υπήρχε εύκολο ‘χρήμα’. Απομακρυνθήκαμε από την πρωτογενή παραγωγή και τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα έντονο διεθνές περιβάλλον όπου έχουμε μείνει αρκετά πίσω. Η γη μας και τα προϊόντα είναι ‘εδώ’ και μας περιμένουν να τα αναδείξουμε».

«Η κρίση με ενεργοποίησε σε ένα μόνο πράγμα. Ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πλην της καινοτομίας και της δημιουργικότητας. Αν έχεις την διάθεση να δημιουργήσεις, σε πεισμώνουν και σε δυναμώνουν αυτές οι καταστάσεις. Το να αποδείξεις ότι μπορείς να προχωρήσεις ένα βήμα πιο πέρα. Γενικά όμως, συναντάμε μόνο εμπόδια και δυσκολίες»

Ο Δημήτρης όμως δεν επαναπαύεται. Η προσπάθεια του θα επικεντρωθεί στην τοποθέτηση του Yamas σε όλα τα κανάλια στην ελληνική αγορά με την δημιουργία – προσθήκη νεών κωδικών. Ενώ όσον αφορά το εξωτερικό, στόχος είναι να αυξήσει τις συνεργασίες και να επεκταθεί σε νέες αγορές…

Ο Δημήτρης μας προτείνει μια διαφορετική πρόταση για το Τσίπουρο Lime & Ginger.

Στο κάτω μέρος ενός ψηλού ποτηριού βάζουμε 5-6 ροδέλες αγγουριού και προσθέτουμε YAMAS τσίπουρο   Lime & Ginger. Προσθέτουμε κύβους πάγο και γαρνίρουμε με μια φλούδα αγγουριού. YAMAS …

Γνωρίστε τα YAMAS Εδώ : www.facebook.com/YAMASdrinks/?fref=ts http://www.yamasdrink.com/

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin