Οι ταξιδευτές του Ναυπλίου

«Ο άνθρωπος βελτιώνεται καθώς ακολουθεί τον δρόμο του. Αν περιμένει να βελτιωθεί προτού πάρει μια απόφαση, δεν θα προχωρήσει ποτέ». Μας λέει ο Πάουλο Κοέλο. Ίσως αυτό να σκέφτηκαν, η Αγάθη Τσίμπα και ο Κώστας Παπασταμάτης όταν πήραν την απόφαση να αλλάξουν την καθημερινότητα τους. Ήθελαν να ζουν και να απολαμβάνουν την κάθε τους μέρα. Όταν λοιπόν ο μεγάλος τους γιος ήταν 28 μηνών, βρισκόντουσαν στην παραλία της Γλυφάδας, στην ακροθαλασσιά. Μόλις είχαν επιστρέψει από διακοπές στη Σίφνο. «Εκείνη τη στιγμή, χαραγμένη στη μνήμη μας, σκεφτήκαμε πως δεν μπορούμε να ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας στην Αθήνα. Χρειαζόμαστε μια πόλη  της οποίας τις ομορφιές θα απολαμβάνουμε καθημερινά. Ταυτόχρονα έγινε ένα γρήγορο brainstorming πόλεων και καταλήξαμε στο Ναύπλιο. Λόγω ομορφιάς, τουριστικής απήχησης, άμεσης προσέγγισης στην Αθήνα και τη σιγουριά πως η επαγγελματική πορεία τουλάχιστον του Κώστα θα μπορούσε να συνεχιστεί λόγω της πληθώρας εστιατορίων και ξενοδοχείων». Μας λέει η Αγάθη. Τα χρόνια πέρασαν αλλά η επιθυμία «φυγής»  παρέμενε.  «Όταν ο μεγάλος μας γιος ήταν στο νήπιο και ο μικρός δύο χρονών αντιληφθήκαμε πως η στιγμή είχε φτάσει. Αν θέλαμε πραγματικά να κάνουμε την αλλαγή είχε έρθει η ώρα. Ώστε να ξεκινήσει και ο μικρός το δημοτικό στον νέο τόπο».

Το νέο ξεκίνημα στην πόλη του Ναυπλίου. «Είμαστε και οι δύο παιδιά της Αθήνας και μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά, το Ελληνικό. Μετά από πολλά χρόνια προϋπηρεσίας του Κώστα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας ως chef και αντίστοιχα πολλά χρόνια δικής μου προϋπηρεσίας στον τομέα του Marketing κάναμε το reboot και βρεθήκαμε στο Ναύπλιο χωρίς να γνωρίζουμε κανέναν».

 

 

Έπειτα γεννήθηκε το «Savor Nafplio Tourist Experiences». Μία σελίδα που μέσα από αυτή Ο Κώστας και η Αγάθη, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, διοργανώνουν δραστηριότητες και μας συστήσουν την πόλη τους.  «Η ιδέα γεννήθηκε όταν ως κάτοικοι πλέον της πόλης του Ναυπλίου εντυπωσιαστήκαμε από τον αριθμό τουριστικής προσέλευσης από το εξωτερικό και θέλαμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας μοναδικές εμπειρίες μέσα από τις οποίες να αγαπήσουν το Ναύπλιο όσο κι εμείς. Και οι στιγμές που θα ζήσουν στο Ναύπλιο να μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους και να τις μεταφέρουν στη χώρα προέλευσής τους. Αγαπάμε την πόλη μας και θέλουμε οι επισκέπτες μας να μεταλαμπαδεύσουν τις ομορφιές της».

Γιατί Savor; «Γιατί μας ενδιέφερε να εντοπίσουμε μία λέξη η οποία θα περιείχε την αξία της απόλυτης και ολοκληρωτικής απόλαυσης, όπως απόλυτα και ολοκληρωτικά θέλουμε να απολαμβάνουν οι επισκέπτες μας τις υπηρεσίες μας».

 

 

Ξεφυλλίζοντας το διαδικτυακό «Savor Nafplio Tourist Experiences», θα διαπιστώσετε την αγάπη του Κώστα και της Αγάθης για την γαστρονομία και τον πολιτισμό. Κατάφεραν στο νέο τους τόπο να κάνουν μία νέα αρχή, ακολουθώντας το προσωπικό τους μονοπάτι. Εκείνο που γνώριζαν καλά. «Η σχέση του Κώστα με τον Τουρισμό ήταν άμεση, δεδομένης της προϋπηρεσίας του, ενώ η δική μου, ήταν έμμεση ως παιδί ξενοδοχοϋπαλλήλων όπου οι έννοιες του τουρισμού ακούγονταν καθημερινά στην οικογένειά μου…». Μας λέει η Αγάθη στο humanstories.gr και συνεχίζει: «Στη σελίδα μας, αναφέρουμε δραστηριότητες τις οποίες εμείς οι ίδιοι αγαπάμε πολύ. Και το Ναύπλιο μας δίνει τη δυνατότητα να τις εξελίσσουμε.  Θεωρούμε πως όταν επισκέπτεται κάποιος πόλεις όπως την παλιά πόλη του Ναυπλίου, χρειάζεται να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί στην πόλη αυτή. Ανάμεσα στα στενά δρομάκια και τις δρομόσκαλες, έχει εξελιχθεί η ιστορία της Ελλάδας. Τι πιο όμορφο λοιπόν από έναν περίπατο στο παρελθόν. Επιπλέον, μεγάλες μας αγάπες, είναι το εξαιρετικό φαγητό και το καλό κρασί. Μπορέσαμε λοιπόν να συνδυάσουμε τις «αδυναμίες» μας και να τις προσφέρουμε στους επισκέπτες μας, μέσω  Μαθημάτων Μαγειρικής ή Γευμάτων από τον Chef. Τα γεύματα  χαρακτηρίζονται για τις ελληνικές γεύσεις, την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα, την εξατομίκευση και τον συνδυασμό κάθε πιάτου με την αντίστοιχη ελληνική ποικιλία κρασιού. Υψηλή γαστρονομία και Οινογνωσία, συνδυασμένες στο έπακρον. Αναφέραμε δυο από τις ποικίλες δραστηριότητες μας. Όλες όμως προσφέρονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον τόπο μας,  την ιστορία του και ταυτόχρονα τους ανθρώπους του σήμερα. Τις ομορφιές και τις δυσκολίες στην Ελλάδα. Στις δραστηριότητές μας όλοι ξεκινούν ως άγνωστοι μεταξύ τους, αλλά πάντα καταλήγουν ως παρέα με συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για όλους τους τομείς».

Η σελίδα «Savor Nafplio Tourist Experiences» του Κώστα και της Αγάθης απευθύνεται κυρίως σε ξένους, γι αυτό και είναι μόνο στα αγγλικά. «Το site είναι μόνο στα αγγλικά γιατί απευθύνεται κυρίως σε ξένους επισκέπτες οι οποίοι καταναλώνουν περισσότερο χρόνο στην πόλη του Ναυπλίου και έχουν τη διάθεση να γεμίσουν τις στιγμές τους με δραστηριότητες δίπλα σε ‘ντόπιους’ από τους οποίους θα ‘γευτούν’ την επαφή και την εμπειρία».

Ένα διήμερο εξερεύνησης και γεύσης από το Ναύπλιο παρέα με τις επιλογές του «Savor Nafplio Tourist Experiences». Το πρόγραμμα ξεκινά από την πόλη του Ναυπλίου. «Μία επίσκεψη στην πόλη του Ναυπλίου θα ήταν ιδανικά να ξεκινήσει με έναν Ιστορικό περίπατο ο οποίος θα καταλήξει σε ένα παραδοσιακό μπακάλικο στο οποίο οι επισκέπτες μας θα μπορέσουν να γευτούν παραδοσιακές γεύσεις αλμυρές και γλυκές και στη συνέχεια θα ήταν όμορφο να συνδυάσουν μια επίσκεψη σε ένα από τα βασικά αξιοθέατα όπως το φρούριο του Παλαμηδίου, το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ή τον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Τη δεύτερη μέρα προτείνουμε μία βόλτα στα οινοποιία της περιοχής όπου θα καταλήξουμε σε ένα από αυτά στο οποίο o Chef μας θα ετοιμάσει με τη βοήθεια των επισκεπτών μας ένα γεύμα υψηλών απαιτήσεων όπου οι γεύσεις θα συνδυάζονται με το κρασί που ταιριάζει, ώστε να αναδειχθούν αντίστοιχα η ποικιλία και το πιάτο».

 

«Η αγάπη μας για τη φιλοξενία είναι η έμπνευσή μας σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας απόφαση. Είναι ο μοναδικός οδηγός μας…». Τελειώνουν ο Κώστας και η Αγάθη. Οι ταξιδευτές του Ναυπλίου.

 

Επιλέξτε Ναύπλιο: https://savornafplio.gr/

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin