Οι κάτοικοι των Αρκιών εν δράση.

Οι Δράσεις στο νησί των Αρκιών δε σταματούν ποτέ. Οι κάτοικοι, μαζί με τη δασκάλα του μικρού νησιού προσπαθούν να εξοπλίσουν αυτή τη φορά το ιατρείο του νησιού. Και εν συνεχεία να αποκτήσουν κι ένα μόνιμο γιατρό για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων των Αρκιών αλλά και του γειτονικού νησιού, με τους τρεις μοναδικούς κατοίκους, του Μαραθίου. Η δασκάλα Μ. Τσιαλέρα και προϊσταμένη του Δ.Σ. Αρκιών έστειλε επιστολή προς τον IHA.

Επιστολή της Δασκάλας: «Μετά από έρευνα που διενήργησα προσωπικά και σύμφωνα με τις υποδείξεις πεπειραμένου ιατρού, τον οποίον και συμβουλεύτηκα, σας παραθέτω τα κάτωθι απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα, καθώς επίσης και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, με τις οποίες είναι ανάγκη να εξοπλιστεί το ιατρείο: Ηλεκτροκαρδιογράφος, υπερηχοτομογράφος, modem για αποστολή ηλεκτροκαρδιογραφήματος, σπιρόμετρο, οξύμετρο, ωτοσκόπιο, πιεσόμετρα, απινιδωτής, Doppler αγγείων, αιματολογικοί αναλυτές και βιοχημικοί ξηράς χημείας (για την πρώτη εικόνα στα επείγοντα περιστατικά), φορητός ή σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, εκτυπωτής. Απαραίτητα όλα τα συμβατικά φάρμακα (αναλγητικά, αντιβιοτικά, σιρόπια, κλπ.). Αντιτετανικός ορός και ινσουλίνη ταχείας δράσης. Και ένα ψυγείο και παγοκύστες.

Ευελπιστώ για άλλη μια φορά πως (παρά τους χαλεπούς καιρούς) θα σας βρούμε αρωγούς σ’ αυτή μας την προσπάθεια, που για μας είναι υψίστης σημασίας!», γράφει η κ. Τσιαλέρα.

 

 

Χώρος υποδοχής-αναμονής, ιατρείο Αρκιών.

 


Οι κάτοικοι του νησιού διεκδικούν μια καλύτερη καθημερινότητα… Γιατί μπορούν.

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin