Ο Ipirotakis κι η Ηπειρώτικη ντοπιολαλιά!

Τελικά υπάρχει τρόπος να μεταδώσουμε και να διαδώσουμε την παράδοση; Να ταξιδέψουμε στο παρελθόν, να θυμηθούμε την πολιτιστική μας ταυτότητα και να μάθουν οι νεότεροι τις ντοπιολαλιές του τόπου μας; Κι όμως υπάρχει. Αυτό το κατάφερε ο ipirotakis. Η περήφανη ηπειρώτικη φιγούρα που μπήκε στον κόσμο των social media, απέκτησε φίλους και οπαδούς και βοηθάει με τον αυθορμητισμό του στη διάσωση αλλά και στη διάδοση της ηπειρώτικής ντοπιολαλιάς. Αποτυπώνει στο σύγχρονο λεξικό του διαδυκτίου με έξυπνο και μοναδικό τρόπο εκφράσεις και λέξεις της Ηπείρου μας. Κρίνει την επικαιρότητα και μερικές φορές εκσυγχρονίζεται με την εποχή…

 

 

Ο ipirotakis γεννήθηκε και μεγάλωσε στη μοναδική Ήπειρο. Όπου ζει και εργάζεται. Ο ipirotakis μπορεί να είναι ο καθένας μας. Η ψυχή της παρέας. Η φιγούρα της καθημερινότητας. Αγαπάει τις παραδόσεις και μεγάλωσε με τις εκφράσεις του παππού και τις γιαγιάς… Το απολαυστικό αυτό  ταξίδι ξεκίνησε τυχαία, με μοναδικό σκοπό την συσπείρωση των Ηπειρωτών. Η ηπειρώτικη διάλεκτος αποτελεί για τον ίδιο τρόπο ζωής. Δημιουργήθηκε για να μας μυήσει στον τρόπο ζωής της Ηπείρου και κατάφερε σιγά σιγά να γίνει μια πολύ αναγνωρίσιμη φιγούρα του διαδικτύου…

Ο Ξεχωριστός ipirotakis.«Ο ipirotakis ίνι μίνια φιγούρα αυθεντικιά ηπειρώτκη που α συναντήις στ’σ δρόμς όπ΄κι να γκιζεράς ιδώ ζν’Ήπειρου. Ίνι ο μπάρμπας, ο πάπς, η γιαγιάκας, η μάνας, οι φίλ’ς. Ίνι μια μιξ συναισθημάτουν κι’αναμνήσεων για οποιοανούς γενήθκαν ιδώϊας».

 

 

Η ιδέα γεννήθηκε τυχαία. «Ετσ’ π’γυρσα ένα γιόμα κι ξαπώστασα στου κρεβάτ’, ιέλεγα κατ’ κβέντις με έναν φίλομ’ πρωτευουσιάνου κι κατ’ του’πα κ’μλέει “ α ρε παλκάριμ΄, μ’θύμσις τ’γιαγιάκαμ’ . Ωρέ τ’λέου κάτσου να του γράψου στα διαδίκτυα κι ετσ’ έκανι πάταγου».

Στόχος του ipirotaki. «Να συσπειρώσου ολνούς τσ’Ήπειρώτες όπ’ κι αν ίνι. Ξέρς κάθι μέρα μ’στέλνουν τσ’ευχέσ’τς απ’ ν’Αυστραλία, ντ’Κορέα, απ’ν’Ευρώπ, τν’Αμερική ! Αγαπάμι του τόπου μας κι θέλουμι να του δίξουμε!».

 

 

Τα σχόλια του κόσμου θετικά και πολλά. Όση και η αγάπη τους. Λατρεύουν τη φιγούρα γιατί τους γυρίζει πίσω στο χρόνο. Είναι γι’ αυτούς ένα απολαυστικό ταξίδι στις ρίζες, στο παρελθόν. Κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Χαρίζει γέλιο…«Τι να σ’πρωτοπού. Ξερς τα περσότερα σχόλια εχ’ να κάνει με τσ’αναμνήις τ’καθενός. Απ’ντ’γιαγιάτσ’ κι του χωριό τσ’. Μι κάνουν κι δακρύζου μ’λεν ιpirotakis μας κανς κι χαμογελάμι . Τι άλλου να θελήσου μάναμ. Να χαρίσου λίγου γέλιου στου κουζμάκι».

Αυτός άλλωστε είναι κι ο στόχος του,  να κάνει τον κόσμο χαρούμενο. Να σκορπίζει άφθονο γέλιο και να μας θυμίζει ότι πρέπει να μείνουμε αυθεντικοί…

Γνωρίστε τον ipirotaki καλύτερα ΕΔΩ: http://www.ipirotakis.gr/https://www.facebook.com/ipirotakis/?fref=ts κι ακολουθήστε τον στο Instagram…

 

 

2 Σχόλια

  • Κλαίρη Σιαπάτη 20/02/2017 (16:49)

    Τέλειου του χιούμαν στόρς! Κι ου Ipirotakis λιβέντς! Μπράβου σας κι φτου σας να μη σας ματιάσουμι και τς δυό!

  • Δ. Χαλαυτής 15/09/2017 (13:38)

    Συγχαρητήρια! Τελικά πίσω από τις μικροδιαφορές τελικά στις ντοπιολαλιές μας (Μυτιλήνη), κρύβονται οι ίδιες αξίες του ελληνισμού!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Subscribe To Our Newsletter
Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin
Subscribe To Our Newsletter
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin