Μήνυμα από τους Αρκιούς

ΕΞΑΙΤΙΑΣ της γεωγραφικής τους θέσης τα Δωδεκάνησα δέχθηκαν στην ιστορία τους συνεχείς επιδρομές, μέχρι την ενσωμάτωση τους με τη μητέρα Ελλάδα. Η τελετή παράδοσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα από τις βρετανικές αρχές έγινε στις 31 Μαρτίου 1947 στη Ρόδο, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Η επίσημη όμως τελετή ενσωμάτωσης τους έγινε στις 7 Μαρτίου 1948. Σήμερα λοιπόν γιορτάζουμε αυτή την επίσημη ενσωμάτωση.

Στους Αρκιούς, παρέλασαν όπως κάθε χρόνο ο μοναδικός μαθητής του δημοτικού σχολείου Αρκιών Χρήστος,  συντροφιά με τη δασκάλα του και τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού. Στέλνοντας  σε όλη την Ελλάδα μηνύματα  υπερηφάνειας και αισιοδοξίας.

«Είμαστε γεμάτοι υπερηφάνεια. Παρελάσαμε και εορτάσαμε με ποιήματα και τραγούδια, μαζί με τους συντοπίτες μας και παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Πάτμου, κ. Δημήτρη Κάβουρα. Περάσαμε αισιόδοξα μηνύματα στους κατοίκους για το μέλλον των νησιών μας, χωρίς ίχνος κατήφειας, για τους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε με τους γείτονες». Μας λέει η Δασκάλα των Αρκιών, Μαρία Τσιαλέρα.

 

Παρέλαση, με Τιμή και Δόξα

 

Ο μικρός Χρήστος μαζί με τη Μαρία Τσιαλέρα και τον κ. Δημήτρη Κάβουρα, τον Δημοτικό Συμβούλο του Δήμου Πάτμου.

 

Οικογενειακή φωτογραφία με τους κατοίκους και επισκέπτες του μικρού νησιού.

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin