Κολυμπώντας στο… Ηφαίστειο και τρέχοντας στην Καλντέρα της Σαντορίνη!

«Μια μεγάλη πισίνα ανάμεσα στο ηφαίστειο και το παλιό λιμάνι των Φηρών, με τον κόσμο να παρακολουθεί έναν αγώνα κολύμβησης, από την Καλντέρα του νησιού, ενώ πίνει τον καφέ του και την μπύρα του». Αυτό φαντάστηκε κάποια στιγμή ο Νίκος Γέμελος. Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας κολύμβησης και προπονητής του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη. Για τον ίδιο άλλωστε και για τον Σπύρο Γιαννιώτη, όλη η θάλασσα φαντάζει απλώς σαν μια μεγάλη πισίνα…

Δεν ήταν όμως ο μόνος που «έβλεπε» πράγματα που αφορούν τον αθλητισμό όταν κοίταζε την μαγευτική φύση της Σαντορίνης. Παρόμοια πράγματα «έβλεπε» και ο Πάνος Αλεφραγκής μαζί με τον Άκη Τσόλη. Έτσι κάποια στιγμή επηρεασμένοι σαφώς από την ιδιαιτερότητα του τοπίου στην Σαντορίνη, «σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που θα συνέπαιρνε όλο τον κόσμο, όπου και αν αυτός βρισκόταν. Συγκεκριμένα ο Πάνος ανακάλυψε την δυναμική του αθλητικού τουρισμού στο ίδιο του το νησί» εξιστορεί στο Humanstories, ο Χάρης Λινάρδος, PR & Communications Manager της active Media και συνεχίζει: «Οι αθλητές, θα τρέξουν στο μαγικό μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά και θα ζήσουν την αδρεναλίνη της Καλντέρας! Επίσης, θα κολυμπήσουν από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών και θα νιώσουν την εκρηκτική ατμόσφαιρα του ηφαιστείου με την επιβλητική θέα του νησιού μπροστά τους! Αυτές είναι στιγμές που δύσκολα κάποιος μπορεί να βιώσει και πόσο μάλλον να ξεχάσει».

 

Σαντορίνη Experience

Μια μοναδική διαδρομή για τους λάτρεις του τρεξίματος σε συνδυασμό με τα μοναδικά τοπία!

 

Η Σαντορίνη δεν είναι απλά ένας προορισμός αλλά μια εμπειρία ζωής. Και με τη βοήθεια του Santorini Experience, δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψει ο καθένας μας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί τη γιορτή του αθλητισμού…

Το «Santorini Experience», φέρνει τον κόσμο όλο και πιο κοντά στο μονοπάτι του Πολιτισμού και του Αθλητισμού… Οι λάτρεις της κολύμβησης και του τρεξίματος αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία και ενθουσιασμό να ζήσουν την εκρηκτική εμπειρία που θα τους προσφέρει η διοργάνωση για 2η συνεχή χρονιά, στις 7-9 Οκτωβρίου 2016.

Η ιδέα του «Santorini Experience» δημιουργήθηκε από την ανάγκη προώθησης του τουρισμού του νησιού και πιο συγκεκριμένα του αθλητικού τουρισμού. Με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και την προώθηση της Σαντορίνης ως προορισμό για 365 ημέρες το χρόνο. Αποτελεί μία σύμπραξη και μια κοινή στόχευση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και του Ομίλου της Active Media , που κάθε χρόνο βρίσκει και νέους συμπαραστάτες. Φέτος, για πρώτη χρονιά η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), ενώ θα έχει μια πρωτοφανή διεθνή προβολή, καθώς το τηλεοπτικό δίκτυο FOX Sports της FOX Networks Group, θα μεταφέρει ως Official Broadcaster το sports documentary του «Santorini Experience», σε εκατομμύρια σπίτια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, δημιουργώντας ένα μοναδικό τηλεοπτικό προϊόν.

 

Σαντορίνη Experience

Κι η θάλασσα με φόντο τα… πρωτόγονα τοπία και παράλληλα μοναδικά στον κόσμο!

 

Η διοργάνωση της Σαντορίνης αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για τα υπόλοιπα Νησιά. Με δυναμική σύμπραξη όλα είναι δυνατά…

«Η μοναδικότητα της Σαντορίνης και το σπουδαίο brand name της σε όλο τον κόσμο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις από την αρχή ένα επιτυχημένο μείγμα φυσικής ομορφιάς του τόπου στον οποίο βρίσκεται, από την μία πλευρά και σπουδαίων επαγγελματιών, αθλητών και συνεργατών στους οποίους μπορείς να βασιστείς, από την άλλη. Τα ελληνικά νησιά έχουν την δυναμική να υποστηρίξουν τέτοιες δράσεις και η Σαντορίνη βρίσκεται εδώ για 2η χρονιά για να συμπαρασύρει και άλλους φορείς και άλλα νησιά να ακολουθήσουν την πρωτοβουλία της. Θέλουμε να αποτελέσουμε παράδειγμα με τους κορυφαίους Ολυμπιονίκες και αθλητές μας που συμμετέχουν κάθε χρόνο και στηρίζουν την διοργάνωση και φυσικά τις διεθνείς συμμετοχές που έχουμε από όλο τον κόσμο!» λέει ο Χάρης Λινάρδος και συνεχίζει: «Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί μέρος του πολιτισμού και του τουρισμού μας. Είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κινήσει την αγορά και να βοηθήσει την τοπική οικονομία και τον ξενοδοχειακό τουρισμό κάθε προορισμού. Αρκεί κάθε ενέργεια να γίνεται με την απαραίτητη προεργασία και σωστή μελέτη ώστε το μείγμα που θα παρουσιαστεί να είναι ελκυστικό για τον τόπο και προσοδοφόρο για όλο τον προορισμό. Σε αυτές τις ενέργειες μεγαλύτερη σημασία έχει η δυναμική σύμπραξη. Και σε αυτό το σημείο θα υπογραμμίσω κάτι που ανέφερε ο Δημόκριτος στην Αρχαία Ελλάδα: «Από ομονοίης τα μεγάλα έργα». Με την ομόνοια πετυχαίνονται τα μεγάλα κατορθώματα».

Τις διαδρομές έχει φέτος σχεδιάσει και επιμεληθεί ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος και διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς.

 

Σαντορίνη Experience

Η διαδρομή του Σαντορίνη Experience στο μοναδικό τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο!

 

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε ένα μαγικό μονοπάτι. Την αναλυτική περιγραφή των διαδρομών που   περιλαμβάνει χάρτες και τεχνικά   χαρακτηριστικά   (υψομετρικά) μπορείτε   να   βρείτε   στο   ακόλουθο link:http://santorini experience.com/event_routes_16.html. Η εκκίνηση των διαδρομών των 10χλμ και 15 χλμ θα είναι κοινή στις 08:15 το πρωί, ενώ η εκκίνηση των 5 χλμ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00. Όλες οι διαδρομές ξεκινούν από το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία. Ενώ πάνω   από   την βυθισμένη   Ατλαντίδα οι συμμετέχοντες   στο   αγώνισμα   της κολύμβησης θα έχουν την   ευκαιρία να   κολυμπήσουν στη μοναδική κολυμβητική διαδρομή   του   1.5   μιλίου   (2.4   χλμ) του «Santorini Experience», την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, στις 10:00 το πρωί. Την διαδρομή έχει   σχεδιάσει   ο   Ομοσπονδιακός   Τεχνικός   Κολύμβησης,   προπονητής   με Ολυμπιακές   &   Παγκόσμιες   διακρίσεις   στην   κολύμβηση   ανοιχτής   θαλάσσης   και   τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος.

 

Η Σαντορίνη έχει μια μαγική ενέργεια που σε συνδυασμό με το απόλυτο φως, Νιώθεις Νικητής… Άλλωστε, η συμμετοχή και μόνο στην διοργάνωση του «Santorini Experience» είναι μια εμπειρία ζωής από όλες τις απόψεις.

Φωτο : Elias Lefas.

 

 

 

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin