«I LOVE GREEK SUMMER», το brand που υμνεί το Ελληνικό Καλοκαίρι

Ποιος δεν αγαπά το Ελληνικό Καλοκαίρι; Κάποιοι από εμάς ζούμε μόνο γι αυτό.  Οι αναμνήσεις του, γεμίζουν το χειμώνα μας. Και η προσμονή του, δημιουργεί πάντα όμορφα συναισθήματα. Αυτό το ελληνικό καλοκαίρι υμνεί μέσα από τις δημιουργίες της η Θεσσαλονικιά, Ελένη Σταυροπούλου. Έδωσε στο brand της το όνομα I love Greek Summer και κάθε μέρα για όλο το χρόνο, υμνεί το «θαύμα που ζούμε εκείνη την περίοδο» που λέγεται «ελληνικό καλοκαίρι». Με ένα τέτοιο όνομα, ένα είναι σίγουρο. Δε θα είναι δύσκολό για το Brand της να κατακτήσει τις καρδιές του κόσμου και να διεκδικήσει το βλέμμα τους. 

 

Όλα ξεκίνησαν από μία πετσέτα παραλίας    

Η Ελένη Σταυροπούλου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη.  «Από μικρή μου άρεσε να διακοσμώ με ευφάνταστους τρόπους την καλοκαιρινή μου πετσέτα. Κάθε χρόνο θυμάμαι να γίνονται συζητήσεις και να πλάθονται ιστορίες πάνω από τις δημιουργίες μου. Αργότερα, θέλοντας να διατηρήσω αυτή τη γλυκιά ανάμνηση, δημιουργούσα καλοκαιρινές πετσέτες και για τα  παιδιά μου. Βλέποντας την αποδοχή που είχαν στις παραλίες, το 2016 ξεκίνησα την εταιρεία μου».

 

 

Για την Ελένη δεν ήταν δύσκολη η επιλογή του ονόματος της εταιρίας της. Το καλοκαίρι της δίνει πνοή. Οπότε το «I love Greek summer» έγινε η επωνυμία της εταιρίας της. «Πιστεύω ότι αυτό το θαύμα που ζούμε  κάθε χρόνο, το Ελληνικό Καλοκαίρι, πρέπει να υμνείται με κάθε τρόπο. Γιατί όχι και με μία επωνυμία». Τονίζει η Ελένη στο humanstories.gr.

«Εστιάζουμε στις καλές τέχνες, στο αφελές σχέδιο και στην αντίδραση της καρδιάς, στον ήλιο, στην κίνηση στα χρώματα, ζώντας στην Ελλάδα..».  Αυτό είναι το about της σελίδας «I love Greek summer». Η Ελλάδα είναι για την Ελένη ο πιο ευλογημένος τόπος για να ζεις. «Η Ελλάδα είναι η χώρα που μεγάλωσα. Είναι οι αναμνήσεις μου και οι αγαπημένοι μου. Πέρα όμως από πατρίδα, είναι ιδέα, είναι σύμβολο, είναι ένας τόπος μικρός και μέγας. Όποιος ζει εδώ ευλογείται καθημερινά με χίλιους τρόπους…».

 

το I LOVE GREEK SUMMER , μεταμορφώνει το ύφασμα…

 

Το ύφασμα αποτελεί το βασικό υλικό για την εταιρία I love Greek summer. Η απλότητα κυριαρχεί σε όλες τις δημιουργίες της Ελένης. «Όλη η ιδέα στηρίζεται στην απλότητα. Μέσα από τη δουλειά μου, προτείνω την απλότητα ως τρόπο ζωής και συναναστροφής. Χρησιμοποιώ λινό, βαμβάκι, φυτικής επεξεργασίας δέρματα και οικολογικά χρώματα, φτιάχνοντας τσάντες, παρεό και καλοκαιρινά φορέματα. Επίσης τυπώνω στο χέρι υφάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους…Πάντα με αφοσίωση στο χειροποίητο». Μας λέει η Ελένη.

Από τις  δημιουργίες της Ελένης ξεχωρίζει η οικολογική τσάντα «ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ!». Με μότο «ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΡΩ..». Τα κέρδη από αυτή τη συλλογή διατίθενται στο ορφανοτροφείο θηλέων ΜΕΛΙΣΣΑ. Η σχέση της Ελένης με το ορφανοτροφείο είναι όπως χαρακτηριστικά μας λέει «Μία σχέση αγάπης και ευθύνης». «Η σκέψη είναι, ο αγοραστής να μεσολαβήσει στην κατασκευή της τσάντας του. Η δημιουργική διαδικασία δίνει χαρά και άλλο δέσιμο με το προϊόν. Στην περίπτωση μας ελπίζω η Ι love Greek summer BAG, να γίνει μια καθημερινή συνήθεια, αφήνοντας στην άκρη την πλαστική σακούλα». Μας λέει η Ελένη και συνεχίζει:  «Όποιος παίρνει στα χέρια του κάτι που φτιάχνω με κάνει να χαμογελώ. Με τιμά. Είναι για μένα ξεχωριστός».

 

 

Κι επειδή όλοι έχουμε ανάγκη λίγο Greek summer η «I love Greek summer» είναι έτοιμη να μας ανταμείψει. Όπως ακριβώς κάνει και το ελληνικό Καλοκαίρι. «Ένα Ελληνικό Καλοκαίρι λοιπόν προ των πυλών… Έρχεται, θυμίζοντας μας τους ανοιχτούς μας λογαριασμούς με τη χαρά. Ας μείνουμε ασφαλείς να το απολαύσουμε…». Τελειώνει η Ελένη.  Ας μείνουμε ασφαλείς,  για να απολαύσουμε το καλοκαίρι μας… Πιο σοφοί και ευγνώμονες που θα το ζήσουμε.

 

Το ελληνικό Καλοκαίρι: https://www.ilovegreeksummer.com/

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin