Η δασκάλα της Ερείκουσας.

Τη Δευτέρα, όταν το κουδούνι θα χτυπήσει στο μικρό σχολείο της Ερεικούσσας, τους τρεις μαθητές του θα τους υποδεχτεί η νέα τους δασκάλα. Η Ερείκουσα είναι το δεύτερο σε μέγεθος από τα τρία Διαπόντια νησιά και βρίσκεται βόρεια της Κέρκυρας. Η Αποστολία Ρούση θα είναι η νέα δασκάλα του μικρού Δημοτικού σχολείου της Ερεικούσσας.

Η Αποστολία κατάγεται από την Κοζάνη
και όταν ορκίστηκε και έφτασε η περίοδος που έπρεπε να δηλώσει τα σχολεία της επιλογής της, σκεφτόταν το νησί της Κέρκυρας. Μέχρι τότε δε γνώριζε τίποτα για το νησί της Ερείκουσας παρά μόνο όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά και η ίδια στο Humanstories.gr «… που βρίσκεται στο χάρτη».

Το λιμανάκι του μικρού νησιού


Η Αποστολία γνώρισε το σχολείο της Ερείκουσας από ένα τυχαίο γεγονός που έγινε η αφορμή να βρεθεί στο νησί και να γίνει η νέα του δασκάλα. Στη απόφαση αυτή της Αποστολίας βοήθησε και ο σύζυγος της. Ο οποίος και ενίσχυσε τις σκέψεις τις Αποστολίας, βοηθώντας την στην επιλογή της. «Δεν είναι δυνατό να υπάρχει σχολείο με παιδάκια στον ελλαδικό χώρο και να μη έχει δάσκαλο. Θα πάμε στην Ερείκουσα». Έτσι κι έγινε. Η Αποστολία μαζί με το σύζυγο της και τα δύο μικρά τους παιδάκια μετακόμισαν στο μικρό νησί. Η Αποστολία είναι τυχερή γιατί δίπλα της θα έχει όλη την οικογένεια της. Και κυρίως το σύζυγο της που ως ελεύθερος επαγγελματίας έχει την δυνατότητα να την ακολουθήσει. «Ο σύζυγός μου, είναι τεχνίτης. θα είναι δύσκολα στην αρχή για την δουλειά του αλλά σιγά σιγά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει…». Μας λέει η δασκάλα και συνεχίζει τη σύντομη συζήτηση μαζί μας ενώ τα μικρά της ζουζούνια τρέχουν μέσα στο χώρο του σχολείου: «Για μένα είναι πρωτόγνωρα όλα αυτά που ζω στο νησί… ακόμη και η δημοσιότητα. Ήταν κάτι που δεν το περίμενα». Τελειώνει η Αποστολία. Γιατί όλα τελικά στη ζωή μας συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα, ούτε συμπτώσεις…
Καλή σχολική χρονιά


Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin