Τα τέσσερα χρόνια της Μαρίας στους Αρκιούς

Η Μαρία Τσιαλέρα είναι ένας εκπαιδευτικός που δεν πάλεψε αυτά τα τέσσερα χρόνια ούτε για τη δημοσιότητα ούτε για τα χρήματα. Αντιθέτως, επωμίστηκε ένα μεγάλο βάρος πολλών και διαφορετικών καταστάσεων. Αυτά τα τέσσερα χρόνια δούλεψε σκληρά στο σχολείο. Ήταν η δασκάλα, η καθαρίστρια, ο κηπουρός, ο ταχυδρόμος, το φαρμακείο, ο αντιπρόσωπος του κράτους στους Αρκιούς, η ψυχολόγος, η μάνα… μα πάνω από όλα ο άνθρωπος.

Χάρη στη συστηματική εργασία της έγιναν θαύματα, εκεί που το κράτος αδυνατούσε να τα παρέχει. Εκεί που η τοπική αυτοδιοίκηση αδιαφορούσε. Εκεί που οι νησιώτες έλεγαν «Μπα δε γίνεται τίποτα…». Εκεί εμφανίστηκε η Μαρία Τσιαλέρα και είπε σε όλους ότι όλα γίνονται, αρκεί να το θέλουμε πολύ. Να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε τον τόπο μας. Να πιστέψουμε στη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας.

Σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια, αφήνει πίσω στους Αρκιούς ένα νέο σχολείο που σε ένα μήνα θα είναι το πιο όμορφο δημοτικό σχολείο του Αιγαίου. Ένα κόσμημα. Το Καμάρι του Αιγαίου μας. Οι εργασίες προχωρούν χάρη στη Μελέτη του κ. Θεόδωρου Ηλιόπουλου που ταξίδεψε από την Αθήνα, με σκοπό την Μελέτη του Έργου Αποκατάστασης του Σχολικού μας Κτιρίου, μαζί με τον κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, Πολιτικό Μηχανικό από το Νησί της Λέρου. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προχώρησε το έργο. Με ενέργειες δικές του, αφού ενημερώνονταν συνεχώς από τον μέχρι πρότινος Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδη Στεφανή που επισκέπτεται συχνά τα νησιά μας και βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα που απασχολούν τους ξεχασμένους αυτούς τόπους.

 

 

Μετά από τέσσερα χρόνια αφήνει τον Χρήστο μας, τον μέχρι πέρσι μοναδικό μαθητή των Αρκιών τελειόφοιτο του σχολείου, ο οποίος με τις ενέργειες της Μαρίας και του κ. Στεφανή θα φοιτήσει στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή της Πάτμου για τα επόμενα χρόνια. Ο μοναδικός μαθητής του νησιού που θα συνεχίσει τις σπουδές του μετά το δημοτικό. Τέλος, αφήνει στο νησί δύο νέους μαθητές. Κι αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα.

Οι εργασίες στο σχολείο προχωρούν έτσι ώστε η νέα εκπαιδευτικός να έχει το περιβάλλον που πρέπει γι’ αυτήν και τους νέους της μαθητές. Κι ελπίζουμε να φανεί αντάξια και καλύτερη σε προσφορά από τη Μαρία. Γιατί οι μικροί αυτοί τόποι έχουν ανάγκη από δυνατές προσωπικότητες. Ανθρώπους με δύναμη και τόλμη.

Η Μαρία, αυτά τα τέσσερα χρόνια έδωσε ζωή στους Αρκιούς. Έδωσε την προσωπική της ζωή. Αυτά τα χρόνια ανακαλύψαμε ως humanstories.gr έναν συνοδοιπόρο. Ανακαλύψαμε μαζί με τη Μαρία το Αιγαίο, μα πάνω από όλα ανακαλύψαμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά όταν σεβόμαστε τον άνθρωπο, όταν έχουμε επιμονή, όταν αγαπάμε με πάθος αυτό που κάνουμε. Η Μαρία ήταν η δασκάλα μας. Είναι η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά και την ευγενική καρδιά. Φέτος θα μείνει στους Λειψούς γιατί ακόμη και οι πιο δυνατοί άνθρωποι έχουν ανάγκη από ξεκούραση και ψυχική ηρεμία. Το έργο της αυτά τα τέσσερα χρόνια ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου. Και ξέρουμε καλά ότι το ταξίδι αυτό δε θα σταματήσει εδώ. Πάρε δύναμη, να συνεχίσουμε. Κλείνουμε νέο ραντεβού 21 Ιουνίου 2022.

 


 

Οι Στιγμές τους…

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin