Human story + Human story + Human story= History

Οι μεγάλες ιδέες ξεκινούν από ανθρώπους που επιθυμούν να αλλάξουν τον κόσμο. Τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο να συμβεί αυτό. Όμως, αυτό που είναι δυνατό να συμβεί είναι να βελτιώσουμε τον κόσμο γύρω από εμάς, βάζοντας μικρά λιθαράκια, ώστε κάποτε να αλλάξει κι ολόκληρος ο κόσμος.  Όλες αυτές οι προσπάθειες από ανθρώπους χαρισματικούς και ονειροπόλους, κάποιες στιγμές συναντιούνται και τα λιθαράκια τους συνδυάζονται και αρχίζουν να χτίζουν τις βάσεις για αλλαγές. Όλες αυτές οι Human Stories, δίχως να το καταλαβαίνουν γράφουν μικρές μικρές ιστορίες.  Εξάλλου τι είναι η ιστορία έτσι όπως την διαβάζουμε στα βιβλία;  Είναι το άθροισμα ανθρώπινων ιστοριών.  Humanstories+Humanstories= History.

Την εποχή του διαδικτύου, κατάφεραν πολλές μικρές ανθρώπινες ιστορίες, από μικρούς όμορφους και δυστυχώς πολλές φορές ξεχασμένους τόπους της Ελλάδας, να μαζευτούν. Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων σε Μαθράκι, Τέλενδο, Γαύδο και Λειψούς  ένωσαν τις φωνούλες τους σε μία διαφορετική χριστουγεννιάτική γιορτή. Σκοπός της γιορτής να μοιραστούν συναισθήματα, να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα κοινά θέματα που αντιμετωπίζουν σε αυτά τα μικρά σχολεία της χώρας μας.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής ανέλαβε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας  American Hellenic Hull Insurance Company, ο κ. Ηλίας Τσακίρης.  Ο Τάσος, ο μοναδικός μαθητής της Τετάρτης δημοτικού στο Μαθράκι, ο Σάββας, ο μοναδικός μαθητής της πρώτης δημοτικού στην Τέλενδο, οι τέσσερις μαθητές Δαμούλης και Νικολέτα του νηπιαγωγείου και  Κέλυ και Νικόλας του δημοτικού στη Γαύδο όπως και  οι 36 μαθητές του δημοτικού σχολείου στους Λειψούς, γιόρτασαν μαζί σε μια διαφορετική προσπάθεια να δημιουργήσουν μια μικρή κοινότητα μαθητών, που προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

 


Παιδιά και εκπαιδευτικοί γνωρίστηκαν, γέλασαν, μοιράστηκαν στιγμές και εμπειρίες, απήγγειλαν ποιήματα, και τραγούδησαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

 

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μ. Μακρή, άνοιξε την εκδήλωση, αφού πρώτα καλημέρισε εγκάρδια τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς: «Είναι μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι, σήμερα, μαζί σας, στη χριστουγεννιάτικη γιορτή σας! Μια γιορτή που ξεπερνά τις γεωγραφικές συντεταγμένες του κάθε τόπου, για να γνωριστείτε, να τραγουδήσετε τα κάλαντα, να ανταλλάξετε ευχές, να ξεκινήσετε μια φιλία που εύχομαι να σας συντροφεύει σε όλη σας τη ζωή!

Μέσα από την πρωτοβουλία της Ναυτασφαλιστικής Εταιρείας «American Hellenic Hull Insurance Company», που βρίσκεται δίπλα σας, ενισχύει την εκπαιδευτική εμπειρία σας στο σχολικό περιβάλλον και συνδέει τα σχολεία σας μεταξύ τους, σε μια μικρή αλλά δυναμική και θαυματουργή μαθητική κοινότητα.

 

ο μικρός Τάσος μαζί με τη Δασκάλα του Ελευθερία Βύζα, στο μικρό Μαθράκι της Κέρκυρας.

 

Η δανειστική βιβλιοθήκη στους Αρκιούς, η προσφορά σε υλικοτεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό στο σχολείο της Γαύδου, η δωρεά στο δημοτικό σχολείο στο Μαθράκι και οι επόμενες, ήδη προγραμματισμένες, δωρεές στα σχολεία των Λειψών και της Τελένδου αποδεικνύουν το αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για ένα βιώσιμο μέλλον.

Αγαπητά παιδιά, εύχομαι την επόμενη χρονιά να δοθεί η ευκαιρία να συναντήσω εσάς αλλά και παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από κάθε μικρό νησί και τόπο, που αναθρέφει μεγάλες προσωπικότητες! Σας εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, Χαρούμενες Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και το 2022 να φέρει σε εσάς και τις οικογένειές σας αγάπη, ευτυχία, χαρά, χαμόγελα και υγεία!», τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μακρή.


Στη συνέχεια της εκδήλωσης μίλησαν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που συμμετείχαν την χριστουγεννιάτικη γιορτή: «Σας ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία σας αυτή να ενώσετε τις φωνές των παιδιών που βρίσκονται στις άκρες της Ελλάδας. Με σύμμαχο την τεχνολογία και τη συμβολή της AmericanHellenicHull, καταφέρνουμε να ενισχύσουμε το έργο μας και να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα κι ας μας χωρίζουν τόσα ναυτικά μίλια. Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, με υγεία και αγάπη», δήλωσε η Αγγελική Μεντάκη, νηπιαγωγός στο σχολείο της Γαύδου.

«Η γνωριμία μεταξύ των μαθητών των τεσσάρων δημοτικών σχολείων στα μικρά αυτά νησιά, δείχνει στα παιδιά ότι δεν είναι μόνα τους, και ότι όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών από τον κεντρικό κορμό της χώρας, μαζί μπορούν να τα καταφέρουν και να άρουν τα όποια εμπόδια βρίσκονται μπροστά τους», δήλωσε η Μαρία Τσιαλέρα, δασκάλα στο δημοτικό σχολείο των Λειψών και συνεχίζει: «Ευχαριστούμε θερμότατα την AmericanHellenicHull και τον κ. Ηλία Τσακίρη για την προσφορά τους και την αγάπη που δείχνουν στα παιδιά αυτά.»

«Είμαι πολύ περήφανη που ο μικρός μου μαθητής είχε φέτος μαζί του παιδιά από άλλα απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας. Ο αγώνας που κάνουμε εδώ στο Μαθράκι είναι μεγάλος γιατί θέλουμε το σχολείο μας να μεγαλώσει και ο Τάσος να αποκτήσει κι άλλους πολλούς συμμαθητές. Ενέργειες όπως η σημερινή μας δείχνουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας στην προσπάθεια αυτή. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε όμορφες γιορτές με υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο.» δήλωσε η Ελευθερία Βύζα, δασκάλα στο Μαθράκι.

«Από το Δημοτικό Σχολείο της Τελένδου σας ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία και την υλοποίηση αυτής της διαδικτυακής διασύνδεσης των ακριτικών σχολείων μας, αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, φέρνοντας κοντά μαθητές από σχολεία με μοναδικές ιδιαιτερότητες, δείχνοντας στήριξή σε αυτά και τους μαθητές τους. Ευχόμαστε Υγεία και Καλές Γιορτές σε όλους!», τόνισε ο δάσκαλος Παναγιώτης Καλαϊτζίδης.

 

 

Μαθητές και δάσκαλοι έδωσαν την υπόσχεση να συνεχιστεί η επικοινωνία μεταξύ των μαθητών των σχολείων με διάφορες και ποικίλες δράσεις.

«Η εταιρεία μας πρωτοπορεί στα ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι πάνω απ΄όλα πρέπει εμείς ως Έλληνες να βρίσκουμε τρόπους βιώσιμης συνύπαρξης με ό,τι μέσα διαθέτει καθένας από εμάς. Η διασύνδεση των μαθητών στις απομακρυσμένες περιοχές, αποτελεί μοναδικό κίνητρο για όλους εμάς που επιχειρούμε σε αυτή την πατρίδα», δήλωσε ο κ. Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της AmericanHellenicHull.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμείς κι ο κόσμος», η AmericanHellenicHull ενισχύει την εκπαιδευτική εμπειρία μαθητών δημοτικών σχολείων σε ακριτικά νησιά, συνδέοντας ταυτόχρονα όλα τα σχολεία μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα δίκτυο επικοινωνίας των σχολείων σε ακριτικές περιοχές. Έχει πραγματοποιήσει δωρεές στα δημοτικά σχολεία στους Αρκιούς, στη Γαύδο και στο Μαθράκι, ενώ στις επόμενες δράσεις της εταιρείας σειρά έχουν τα σχολεία των Λειψών και της Τελένδου.

 

 


Το διαδίκτυο ενώνει φωνούλες και φέρνει ανθρώπους πιο κοντά, τα απομακρυσμένα μικρά σχολεία της χώρας μας μπορούν πια, αν βέβαια κι αυτά το επιθυμούν να ζήσουν μέσω της τεχνολογίας εμπειρίες και στιγμές. Να γνωρίσουν πολύτιμους συνοδοιπόρους και να γίνει η καθημερινότητα τους πιο ευέλικτη. Γιατί σήμερα κανένα μικρό σχολείο δεν πρέπει να ζει απομονωμένο.

 

οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι της Τζένη Γιαννοπούλου, μητέρας του μικρού Τασούλη.

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin