Hersin means made by hand

Όταν επιλέγεις ένα χειροποίητο παιχνίδι, επιλέγεις ένα μικρό έργο τέχνης. Γιατί ξέρεις ότι κάποιος το έφτιαξε με πολλή αγάπη. Ξόδεψε πολύτιμο χρόνο. Το στόλισε με τις ιδέες του. Το άγγιξε αρκετές φορές. Κάθε παιχνίδι μοιάζει ίδιο, αλλά ταυτόχρονα είναι μοναδικό. Γι’ αυτά τα χειροποίητα παιχνίδια θα μιλήσουμε. Αλλά και τους δημιουργούς τους, που κρύβονται πίσω από μεγάλους ξύλινους πάγκους. Πίσω από υφάσματα, χρώματα και σχέδια. Το κάθε παιχνίδι, παίρνει ζωή από το ίδιο του τον δημιουργό.

Η Νίκη Γρηγοροπούλου, είναι περιβαλλοντολόγος και ο Γιώργος Τσώνης, μηχανολόγος μηχανικός. Ζουν και εργάζονται στην Καλαμάτα. Στον τόπο καταγωγής τους. Από τα φοιτητικά τους χρόνια, αλλά και στα πρώτα επαγγελματικά, το ενδιαφέρον τους επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων.  Όπως, συστημάτων αυτοματισμού, περιβαλλοντικών αισθητήρων, πακέτων λογισμικού, κλπ.

Τα παιχνίδια και οι ιδιαίτερες κούκλες, απλώς προέκυψαν. Όταν έγιναν γονείς, οι προτεραιότητες άλλαξαν. Ο νέος τρόπος ζωής αλλά και οι μειωμένες ευκαιρίες εργασίας πάνω στον τομέα τους, τους έδωσαν μια μοναδική ευκαιρία. Τη δημιουργία μιας διαφορετικής εμπειρίας. Μπήκαν στον κόσμο των χειροποίητων παιχνιδιών. «Τα παιχνίδια προέκυψαν στην πορεία και παρόλο που ήταν κάτι καινούργιο για εμάς. Ήρθαν σε απόλυτη ταύτιση με τον νέο τρόπος ζωής μας. Ως γονείς και ως μοναδική ευκαιρία δημιουργίας κάτι νέου, συνδυάζοντας την τεχνική εμπειρία που είχαμε αποκτήσει σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές τεχνικές και μεθόδους που πάντα μας συγκινούσαν και που πάντα προσπαθούμε να ακολουθούμε στην καθημερινότητα μας», μας λένε η Νίκη κι ο Γιώργος.

Πίσω από υφάσματα, χρώματα και σχέδια., το κάθε παιχνίδι, παίρνει ζωή από το ίδιο του τον δημιουργό, σύμφωνα με την Νίκη και τον Γιώργο…

Το 2011 ξεκίνησε η επαγγελματική τους συνεργασία, στο τεχνικό γραφείο/εργαστήριο που διατηρούν στην Καλαμάτα. Παράγουν προϊόντα κι υπηρεσίες για τον τεχνολογικό τομέα. «Εδώ καταφέραμε να αποκτήσουμε πολύτιμη εμπειρία, μέσα από σημαντικές συνεργασίες, για κάλυψη κυρίως βιομηχανικών αναγκών. Εμπνευσμένοι όμως από την γέννηση του παιδιού μας, η γνωριμία μας με τον κόσμο του παιχνιδιού σηματοδότησε τη δημιουργία της «hersin means made by hand», το 2016. Είναι πιθανό, ότι υπό διαφορετικές συνθήκες και με περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, να είχαμε ασχοληθεί με κάτι άλλο. Βασικός λόγος όμως, για την δημιουργία του «hersin means made by hand» είναι η κοινή μας αγάπη για  δημιουργία».

Η «hersin means made by hand», είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία εργάζονται η Νίκη κι ο Γιώργος. «Αν και σε περιόδους αιχμής βρίσκουμε βοήθεια από γονείς κι αδέρφια». Τι σημαίνει, όμως, Ηersin; Η απόδοση του ελληνικού χερσίν, δοτική πληθυντικού του ουσιαστικού «χειρ» (χέρι).  ηλώνει ότι τα προϊόντα είναι απολύτως χειροποίητα. Και το αρχαιοπρεπές λογότυπο της εταιρίας δείχνει την αγάπη των παιδιών για τη δημιουργικότητα του ανθρώπου από τα αρχαία χρόνια.«Στο ξεκίνημά μας, πήραμε έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι χαρακτηριστικό και έτσι ένα από τα πρώτα παιχνίδια που σχεδιάσαμε είναι το ομοίωμα της αρχαίας κούκλας ‘πλαγγόνα’ με την οποία έπαιζαν τα κορίτσια στην αρχαιότητα. Από αυτό το σχέδιο προέκυψε και το λογότυπο της εταιρίας».

Μπορεί να πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, όμως το αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τουυς δημιουργούς αλλά κι αυτούς που επιλέγουν να το αγοράσουν.

Η κατασκευή της κάθε κούκλας είναι χρονοβόρα διαδικασία. Κάθε μια είναι ξεχωριστή. Όπως ξεχωριστό είναι και το κάθε παιδί. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι οι κούκλες είναι το προϊόν με τη μεγαλύτερη ζήτηση. «Οι κούκλες μας κατασκευάζονται εξολοκλήρου στο χέρι και κάθε μια είναι ξεχωριστή. Με το πέρασμα του χρόνου, τυποποιώντας όσο είναι δυνατό κάποια από τα βήματα της διαδικασίας κατασκευής και χρησιμοποιώντας καλύτερα υλικά και εργαλεία προσπαθούμε να αυξάνουμε την παραγωγή. Δεν παύει όμως να είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δυο μας είμαστε υπεύθυνοι πέρα από την παραγωγή και για το κομμάτι της προώθησης, φωτογράφισης και προβολής στο διαδίκτυο και στα Μέσα και γενικά για όλους τους τομείς διαχείρισης της επιχείρησης. Πρόκειται για μια μόνιμη ενασχόληση».

Από τα πρώτα βήματα της Νίκης και του Γιώργου στο χώρο του παιχνιδιού, βρήκανε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Από τους συγγενείς, τους φίλους. Από τους επαγγελματίες του χώρου και αυτούς που ασχολούνται με τη παιδική διακόσμηση, έχουν λάβει πολλά θετικά σχόλια και έχουν καταφέρει σημαντικές συνεργασίες. «Πρόσφατα, η επιλογή των παιχνιδιών μας από τη βρετανική Vogue, ως μέρος της καμπάνιας άνοιξη- καλοκαίρι 2018 και η παρουσία μας στο kids interiors, αποτελούν ορόσημο για την εταιρία μας και μας δίνουν αισιοδοξία και μεγαλύτερη θέληση για το μέλλον. Η αγορά στηρίζει όλο και περισσότερο τοπικά προϊόντα και αναζητά παιχνίδια που παράγονται με νόμιμο και ασφαλή τρόπο για όλους. Που γνωρίζει τις συνθήκες, τον τόπο και τον τρόπο κατασκευής τους. Η διαδικασία γίνεται πιο προσωπική και ιδιαίτερη», αναφέρουν με χαρά η Νίκη κι ο Γιώργος.

Η επιλογή των παιχνιδιών από τη βρετανική Vogue, ως μέρος της καμπάνιας άνοιξη- καλοκαίρι 2018 κι η παρουσία μας στο kids interiors, αποτελούν ορόσημο για την εταιρία τους…

Στη συλλογή της «hersin means made by hand», θα βρείτε εκτός από τις κούκλες, την αρχαία κούκλα πλαγγόνα και υφασμάτινα ζωάκια. Καθώς και συλλογή από ξύλινα διακοσμητικά και παιχνίδια.«Χρησιμοποιούμε όπου είναι δυνατό, φυσικά υλικά όπως λινό και βαμβακερό ύφασμα, ξύλο και ανακυκλωμένο δέρμα. Πάντα διαλέγουμε πιστοποιημένα υλικά υψηλής ποιότητας και γνωστής προέλευσης».

Ο Γιώργος κι Νίκη, άνοιξαν τα φτερά τους, εμπιστεύτηκαν τη δημιουργικότητα τους και προσπαθούν με αγάπη, υπομονή και αφοσίωση στις επιλογές τους, να ακολουθήσουν το νέο τους αυτό ταξίδι στο χώρο του παιχνιδιού. Τι ζητούν; Περισσότερες ευκαιρίες…«Θέλουμε περισσότερες ευκαιρίες να εξελίξουμε τα προϊόντα και την παραγωγή μας. Να τα γνωρίσει μεγαλύτερο κοινό και να μας εμπιστευτεί. Σε αυτά τα πρώτα βήματα προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με αγάπη και επαγγελματισμό αυτό το ταξίδι στο χώρο του παιχνιδιού. Ελπίζουμε οι δημιουργίες μας να φτάνουν στα χέρια παιδιών και να αποτελούν κομμάτι του παιχνιδιού τους και της ισορροπημένης σχέσης τους με τους γονείς».

Ο Γιώργος Τσώνης ζητάει περισσότερες ευκαιρίες, κάτι που το αξίζει βάσει προσπάθειας, καινοτομίας και μοναδικότητας των προϊόντων του…

Περιπλανηθείτε στο μαγικό κόσμο του Παιχνιδιού: https://www.hersin.gr/el/

Facebook: https://www.facebook.com/Hersinshop/

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin