«Althea Boutique Hotel» με γεύσεις, μυρωδιές κι ατμόσφαιρα Καρπάθου

Η ιστορία της Μαρίας Λοϊζου – Ιωαννίδη με καταγωγή από τις Μενετές Καρπάθου, είναι ασυνήθιστη για τα σημερινά δεδομένα. Αλλά διαπιστώνουμε ότι η νοσταλγία και η αγάπη για την Ελλάδα, είναι πιο δυνατά συναισθήματα από τη λογική. Αυτά τα συναισθήματα θέλανε οι γονείς της Μαρίας να τα μεταδώσουν και στην ίδια.

Η Μαρία Λοϊζου – Ιωαννίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο, από Έλληνες γονείς. Κι οι δύο  γονείς της Μαρίας ήταν οικονομικοί μετανάστες στην Αμερική. Όμως είχαν καταγωγή από τις Μενετές Καρπάθου. Ένα νησί που ξεχωρίζει για την παράδοση και την πολιτιστική του κληρονομιά.  Η Μαρία μεγάλωσε στην Αμερική.Ομως δε θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από τον ελληνικό τρόπο ζωής, επειδή οι γονείς της ήθελαν να της μεταδώσουν την αγάπη τους για τον τόπο τους.  Κι έτσι, όταν η Μαρία μεγάλωσε, την έστειλαν για σπουδές στην Ελλάδα.

«Θέλοντας οι γονείς μου να αποκτήσω αγάπη για την Ελλάδα, με έστειλαν να σπουδάσω στην Ελλάδα. Είχα φοβερή αγάπη για το Design και σπούδασα στα ΤΕΙ Αθηνών, Αρχιτεκτονική Εσωτερικού και Εξωτερικού Χώρου», μας λέει η Μαρία.

Η Μαρία έζησε στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των σπουδών της, όμως ο τρόπος ζωής στην πρωτεύουσα την άγχωνε. Δε θα ήθελε να μεγαλώσει εκεί τα παιδιά της. «Θα μου άρεσε πιο πολύ τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε ένα πιο φυσικό και φιλόξενο περιβάλλον».  Αυτές τις σκέψεις έκανε η Μαρία στο μακρύ ταξίδι της επιστροφής της από Αμερική. Που την οδήγησαν στο νησί των γονιών της, την Κάρπαθο.

Η Μαρία εν ώρα σημαντικής προσωπικής εργασίας στο νησί, σε έναν χώρο που ξεχωρίζει με τις ομορφιές του…

Στο νησί, η Μαρία δημιούργησε οικογένεια και ζούσαν ευτυχισμένοι με τον σύζυγο της και  τα τρία τους παιδιά, μέχρι που ήρθε η οικονομική κρίση. Η ζωή τους άλλαξε. Και έπρεπε να αλλάξει και η ίδια για να μπορέσουν να επιβιώσουν στον τόπο που επέλεξε να μεγαλώσει τα παιδιά της. «Έκανα οικογένεια κι εργαζόμουν σε δημόσια σχολεία ως εικαστικός εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα αναλάμβανα και διακοσμήσεις χώρων. Όταν ξέσπασε η κρίση, σταμάτησαν να προσλαμβάνουν εικαστικούς για ένα διάστημα στα δημόσια σχολεία. Δεν ήταν λέει η τέχνη απαραίτητη. Πολλοί ήταν αυτοί που μας  έλεγαν «γιατί δεν πηγαίνετε στην Αμερική για μία καλύτερη τύχη». Εγώ όμως είμαι Ελληνίδα κι ήθελα και τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στην Ελλάδα.Οπότε, όπως είναι φυσικό σκέφτηκα το μέλλον των παιδιών μου. Κι ότι κάτι έπρεπε να κάνω για να επιβιώσουμε και να παραμείνουμε σε ένα παραμεθόριο νησί. Έτσι πάρθηκε η απόφαση με τον σύζυγο μου, να ασχοληθούμε με τον τουρισμό. Σιγά σιγά ξεκινήσαμενα χτίζουμε το όνειρο μας. Με πολύ προσωπική δουλειά και πολύ οικονομία».

«Ο τουρίστας που έρχεται στην Ελλάδα θέλει να ζήσει την ελληνική φύση, να γευτεί το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό και να εισπνέει τις ελληνικές μυρωδιές….Με αυτές τις σκέψεις γεννήθηκε το Althea Boutique Hotel».

Το Althea άνοιξε το καλοκαίρι το 2013. Το 2016 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη επέκταση του Ξενοδοχείου και στα σχέδια της οικογένειας υπάρχει και μια τρίτη επέκταση. Κάθε διαμέρισμα είναι διαφορετικό. Και διακοσμημένο με μικρά έργα τέχνης που κατασκευάζει η ίδια η Μαρία. Το Althea Boutique Hotel έχει αγαπηθεί πολύ γιατί προσφέρει την πολυτέλεια με απλότητα και ο τουρίστας αισθάνεται σαν στο σπίτι του. «Μάζευα ότι μπορούσα από την φύση και έφτιαξα μόνη μου όλα τα διακοσμητικά φώτα, πίνακες κ.α.. Συνέλεξα πληροφορίες από την Ιστορία του τόπου μου για να έχω την δυνατότητα να την εξηγώ στους τουρίστες. Θέλω οι επισκέπτες να αγαπήσουν τον τόπο μου. Τον  τόπο που αγάπησα και εγώ. Και παρόλο που δεν μεγάλωσα εδώ, παλεύω για να μείνω. Εγώ και η οικογένεια μου».

Πρωινό με καλούδια της Καρπάθου, βιολογικά, από τον κήπο πίσω από το Althea Boutique Hotel.

Το πρωινό είναι Καρπάθικο. «Γεύσεις από Κάρπαθο, μαγειρεμένες αποκλειστικά από εμένα, με συνταγές της  γιαγιάς μου, που με μεγάλωσε στην Αμερική. Όλες οι πρώτες ύλες,  είναι από το νησί. Στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου έχουμε τον κήπο μας, με τα φρέσκα βιολογικά λαχανικά και φρούτα που σερβίρουμε. Ακόμη κι οι μαρμελάδες είναι φτιαγμένες από εμένα δίχως συντηρητικά», υπογραμμίζει με καμάρι η Μαρία και συνεχίζει: «Τώρα, έχω φτιάξει και ένα Mini Market με χειροποίητα souvenir, γιατί μου το ζητάνε οι τουρίστες. Θέλουν να αγοράζουν το décor  του ξενοδοχείου. Τελικά νομίζω ότι ήταν πολύ σωστή απόφαση το Althea Boutique Hotel».

Οι τουρίστες στην πλειοψηφία τους, είναι  Ιταλοί. Αλλά η λίστα κάθε χρόνο μεγαλώνει. Έρχονται Αυστριακοί, Γερμανοί, Ολλανδοί, Έλληνες, Νορβηγοί, Σουηδοί… Φέτος η σεζόν πηγαίνει πολύ καλά αν και είναι μικρή. Από Ιούνιο, μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Η κύρια αιτία είναι η συγκοινωνία. «Δεν υπάρχουν συχνές και οικονομικές πτήσεις. Ενώ με το πλοίο οι ώρες είναι πολλές για τους τουρίστες. Οπότε, η σεζόν ανοίγει με τα charterflights».

Οι εσωτερικοί χώροι έχουν ένα ιδιαίτερο design, πάντα ισορροπημένο με τις παραδόσεις και την ατμόσφαιρα της Καρπάθου.

Θα μπορούσε όμως η Κάρπαθος να έχει τουρισμό όλο το χρόνο. Γιατί συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. Έχει πλούσια ιστορία-λαογραφία. «Είναι παράδεισος για τους περιπατητές. Όσοι τουρίστες την γνωρίζουν την λατρεύουν και  επιστρέφουν ξανά…».

Η Μαρία και η οικογένεια της, κατάφεραν να χτίσουν με υπομονή και επιμονή τα όνειρα τους γιατί όπως λέει και ο ποιητής Οδ. Ελύτης. « Για να πατάς στέρεα στη γη, πρέπει το ένα πόδι σου να είναι έξω από τη γη».

 

https://altheakarpathos.gr/

 

Καθόλου σχόλια

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Subscribe To Our Newsletter
    Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
    No Thanks
    Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
    Don't miss out. Subscribe today.
    ×
    ×
    WordPress Popup Plugin
    Subscribe To Our Newsletter
    No Thanks
    Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
    Don't miss out. Subscribe today.
    ×
    ×
    WordPress Popup Plugin