Ένας νέος γιατρός με θετική σκέψη σε μια Μεγάλη χώρα

Κάποτε οι άνθρωποι συγκεντρωνόντουσαν στην αρχαία Αγορά,  για να ακούσουν και να συναντήσουν τον Σοφοκλή και τον Αριστοτέλη. Σήμερα, το διαδίκτυο έχει πάρει τη θέση της Αγοράς. Σε αυτή την Αγορά, έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις τον άνθρωπο που θα ακούσεις. Να επιλέξεις τον άνθρωπο που θα σε εμπνεύσει.  Και ίσως να επηρεαστείς θετικά από τον τρόπο σκέψης του. Από τον τρόπο που τολμά να ζήσει. Μία τέτοια περίπτωση ανθρώπου είναι και ο Κωνσταντίνος Περιστέρης.

Τον Κωνσταντίνο, τον συναντήσαμε στην «Αγορά» του διαδικτύου. Με τα θετικά βιντεάκια του τράβηξε την προσοχή μας.  Ανήκουμε κι εμείς ανάμεσα στους 20.000 ανθρώπους που ακολουθούν τη θετική του ενέργεια. Γιατί άλλωστε τη χρειαζόμαστε, στην καθημερινή μας πορεία. «Αυτή η σελίδα είναι φτιαγμένη ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Προκειμένου να μας βοηθήσει να αλλάξουμε αντίληψη. Να δημιουργήσουμε την κάθε ημέρα που εμείς θέλουμε, όπως την θέλουμε!  Δημιουργώντας θετικές σκέψεις, κάνοντας το σε καθημερινή βάση, προσπαθούμε να γίνουν θετικές συνήθειες. Είμαστε οι συνήθειες μας. Αυτά που κάνουμε καθημερινά». Υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος στη σελίδα του.

Ας γνωρίσουμε λοιπόν τον Κωνσταντίνο Περιστέρη. Ο Κωνσταντίνος κατάγεται από το όμορφο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Ζει στην πρωτεύουσα και σε δύο χρόνια θα έχει την ειδικότητα του μαιευτήρα-γυναικολόγου. Ο Κωνσταντίνος λόγω της δουλειάς του ζει καθημερινά το θαύμα της ζωής και τολμά να μοιραστεί μαζί μας μικρές ιστορίες από καθημερινά μικρά θαύματα.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του βίντεο. «Η ιδέα του βίντεο θετικής σκέψης γεννήθηκε από την πηγαία ανάγκη για επικοινωνία! Συζητούσα θυμάμαι με τον κολλητό μου, τον Στέφανο – ο οποίος είναι πυρηνικός αντιδραστήρας θετικής ενέργειας κι αισιοδοξίας – πόσο ωραίο θα ήτανε να βλέπαμε θετικά νέα και ωραία μηνύματα στις ειδήσεις, όπως και στις συζητήσεις μας. Και τότε είπαμε, γιατί δεν γινόμαστε οι ίδιοι, η αλλαγή που θέλουμε να δούμε; Και ξεκινήσαμε να βγάζουμε βίντεο με θετικά μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα». Μας λέει ο Κωνσταντίνος στο humanstories.gr.  Δεν είναι όμως εύκολο να πείσεις τον κόσμο με τα βιντεάκια σου. Πρέπει να είσαι και καλός ομιλητής. Σε αυτό το κομμάτι ο Κωνσταντίνος είχε την τύχη να συνεργαστεί με τους THESPEAKERS. Μια πρωτοπόρα ομάδα στον χώρο της επικοινωνίας και της αυτοβελτίωσης. «Εκεί εκπαιδεύτηκα στην δημόσια ομιλία σε επαγγελματικό επίπεδο και ευχαριστώ πολύ τον Απόστολο Κουμαρίνο για την βοήθεια. Όποιος ενδιαφέρεται, περισσότερα στο www.thespeakers.gr ».

Ο Κωνσταντίνος έζησε και δούλεψε ως γιατρός στην Τσεχία και στην Αγγλία. Αλλά επέλεξε τελικά να επιστρέψει και να εργαστεί στην Ελλάδα. «Μπορεί να αμειβόμουν καλύτερα έξω, αλλά η αμοιβή που εισέπραττα ποιοτικά ήταν πενιχρή. Είμαι νέος γιατρός σε μια ΜΕΓΑΛΗ χώρα. Μια χώρα άφθονη σε ήλιο, γαλάζιο και λευκό. Μια χώρα πλούσια σε ιστορία και συναισθήματα. Εδώ αναπνέω καλύτερα, ο νους μου είναι ήρεμος και η καρδιά μου εκεί που ανήκει. Αυτό δεν το βρίσκεις πουθενά έξω, όσο καλές κι αν είναι οι συνθήκες κι οι απολαβές. Είναι άλλη η σύνδεση με τον ασθενή. Πιο ανθρώπινη. Άλλη η ιατρική εδώ.  Πιο ζεστή. Άλλη η ζωή στην Ελλάδα. Είμαστε βασιλιάδες με τα λίγα. Έξω, είναι φτωχοί με τα πολλά».

 

 

Πως όμως αντιδρούν οι συνάδελφοι του Κωνσταντίνου στη «θετική του πρωτοβουλία»; «Η πλειονότητα των συναδέλφων μου ενθουσιάζονται και χαίρονται με τα βίντεο μου. Θα έλεγα ένα 80% είναι που στηρίζει αυτή μου την προσπάθεια, κάτι που με κάνει να θαυμάζω τον κλάδο μας. Υπάρχουν πραγματικά πολύ καλοί και αξιόλογοι γιατροί εκεί έξω. Αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, που προσφέρουν τόσα πολλά και αναγνωρίζονται για τόσα λίγα».  Από την άλλη πλευρά, οι ασθενείς του Κωνσταντίνου αντιδρούν με πραγματικά εκπληκτικό τρόπο στα βίντεο αυτά. «Η ανατροφοδότηση που μου δίνουν, είναι ότι χαίρονται που βλέπουν ένα γιατρό που μιλάει όχι μόνο για την υγεία του σώματος, αλλά και για την υγεία του πνεύματος. Το νους υγιής εν σώματι υγιή είναι η καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση κατά την γνώμη μου. Δεν είμαι ένας μηχανικός, να παρατηρώ τι δεν δουλεύει καλά στην μηχανή του σώματος και να το φτιάξω. Μπαίνω σε επικοινωνία με έναν άνθρωπο που υποφέρει, αγχώνεται και όταν επικοινωνήσει μαζί μου για όλα αυτά και τον καθησυχάσω και τον υποστηρίξω με γνώση και καλοσύνη…  τότε ο μορφασμός γίνεται χαμόγελο, το άγχος γίνεται ελπίδα και παρατηρώ τον ασθενή να μαλακώνει και να γίνεται καλύτερα μπροστά στα μάτια μου».

Στην ευτυχία δεν υπάρχει συνταγή. «Είμαστε η σκέψη μας». Υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος. Θετικοί όταν σκεφτόμαστε θετικά, αρνητικοί όταν λειτουργούμε αρνητικά. «Οι Έλληνες είναι αμιγώς θετικοί». Πιστεύει ο Κωνσταντίνος και δικαιολογεί την άποψη του: «Ο Έλληνας είναι αισιόδοξος και δημιουργός από την φύση του. Κοιτάει τον ήλιο κατάματα και χαμογελάει. Ακούει μπουζούκι κι η ψυχή του κλαίει. Αν κοιτάξεις την γλώσσα μας, προδίδει την καλοσυνάτη και θαρραλέα φύση μας. Ενθουσιασμός. Εν + Θεός: Έχουμε τον Θεό μέσα μας. Οπότε, πως να μην υπάρχει ελπίδα; Πες ένα καλό λόγο στον διπλανό σου. Τα μάτια του θα λάμψουν. Θα χαμογελάσει. Ρώτα τον για τα ενδιαφέροντα του, αναγνώρισε κάτι καλό απάνω του και παίνεψε τον. Θα ψηλώσει δέκα πόντους. Ο λαός μας μπορεί να φοβάται από τους κινδύνους που παρουσιάζουν τα κατάπτυστα ΜΜΕ καθημερινά, αλλά αν κλείσουμε την τηλεόραση και παρατηρήσουμε τον κόσμο γύρω μας, βλέπουμε τελικά ότι δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε και ξεκινάμε να χαμογελάμε ξανά. Αλήθεια, κάντε μια αποτοξίνωση από τις ειδήσεις για μια βδομάδα και δείτε την διάθεσή σας να καλυτερεύει σημαντικά».

«Η ζωή είναι κίνηση. Μία βόλτα μπορεί να αλλάξει όλη σου την διάθεση. Συνεχίστε να λάμπετε…» Αυτό μας προτρέπει να κάνουμε ο Κωνσταντίνος μέσα από το βιντεάκι του « Συνέχισε να λάμπεις».  «Το βίντεο αυτό γεννήθηκε, λίγο μετά την γέννηση ενός εκπληκτικού μπέμπη. Η γέννα αυτή ήταν ένας φυσικός τοκετός – προσέξτε, όχι φυσιολογικός τοκετός, όπου θα παρέμβει ο γυναικολόγος και η μαία – αλλά φυσικός τοκετός.  Δηλαδή, όλη την γέννα, την έκανε η μητέρα μόνη της! Δεν είχε τύχει να παρακολουθήσω ποτέ μου αυτό το θαύμα και όταν το έζησα, με γέμισε ευγνωμοσύνη και χαρά. Αξιοσημείωτο δε, ήταν το πόσο διαυγής και ήρεμος ήταν ο μπέμπης αυτός που γεννήθηκε έτσι όμορφα, χωρίς βία και ιδιαίτερες παρεμβάσεις. Αισθάνθηκα τόσο γεμάτος από όλη αυτή την εμπειρία, που ήθελα να την μοιραστώ. Κι έτσι γύρισα εκείνο το βίντεο. Σε κάποια άλλα βίντεο, έχω την βοήθεια ενός εξαιρετικού επαγγελματία του Αλέξη του Ζαφειράκη, που επιμελείται του μοντάζ και της σκηνοθεσίας. Μπορείτε να δείτε την δουλειά του Αλέξη εδώ: https://www.facebook.com/Portfolio54alexiszafeirakis/ ».

Σκοπός του Κωνσταντίνου, απλά να βοηθήσει. Η ζωή μας αποκτά νόημα όταν βοηθάμε κάποιον. Κι η επικοινωνία είναι θεραπευτική για τον Κωνσταντίνο. Άλλωστε καθημερινά λαμβάνει τόσα θετικά μηνύματα  από τον κόσμο. Μηνύματα που του δίνουν δύναμη να συνεχίσει. «O σκοπός μου, είναι να βοηθήσω. Η ζωή μου γίνεται σημαντικά καλύτερη όταν βοηθάω κάποιον άλλο.  Νοηματοδοτεί το ποιος είμαι και τι κάνω με αξία. Το ότι κάποιος ανέπνευσε λίγο πιο εύκολα σε αυτή την Γη, επειδή εγώ υπήρξα, με γεμίζει ικανοποίηση και χαρά. Έτσι, προσπαθώ να το επιτύχω αυτό μέσω της πιο θεραπευτικής δύναμης που ξέρω.  Την επικοινωνία. Το πετυχαίνω καθημερινά μέσω της επιστήμης που σπούδασα, της ιατρικής. Και τα σχόλια που καταφτάνουν στο inbox μου, επιβεβαιώνουν ότι είμαι σε καλό δρόμο. Νιώθω ταυτόχρονα ευγνώμων και ταπεινός με τα μηνύματα του κόσμου. Ευγνώμων που πήγαν όλα καλά και σταθήκαν όλοι δυνατοί. Ταπεινός, που μου τα γράφουν όλα αυτά… δεν ξέρω τι να πω… από την μία χαίρομαι που τα μηνύματα μου βοηθάνε. Από την άλλη, τα λόγια αυτά είναι βάλσαμο και με κάνουν να σκύβω το κεφάλι καθώς τα διαβάζω.  Δεν ξέρω αν τα αξίζω… Αλλά ξέρω ότι θα συνεχίσω αυτό που κάνω γιατί τα μηνύματα του κόσμου μου δείχνουν ότι κάτι κάνω σωστά».

Τι απαντά όμως ο Κωνσταντίνος στους αρνητικούς ανθρώπους; «Είμαι αλλεργικός στα δράματα και στον αρνητισμό. Όποιο σχόλιο καταφτάνει με τέτοια πρόθεση, διαγράφεται. Καλή ενέργεια ή καλό δρόμο. Τόσο απλά. Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με τις σκιές. Κοιτάω πάντα την ανατολή. Και όταν εστιάζεις στο φως, ο κόσμος σου φωτίζει».  Συνεχίστε λοιπόν να εστιάζετε στο φως. Συνεχίστε να λάμπετε.

 


Είμαστε οι ιστορίες που λέμε στους εαυτούς μας. Ας φροντίσουμε λοιπόν, αυτές οι ιστορίες να είναι οι καλύτερες, γιατί εμείς είμαστε οι συγγραφείς, αλλά και οι αναγνώστες: https://www.facebook.com/DrKPeristeris/ 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin