«Windmill Kimolos» κι η απέριττη φυσική ομορφιά στο… πιάτο σας!

Κίμωλος,  στο νησί της Κιμωλίας…

«…Ο νους ξεπερνιέται από μερικά κύματα και λίγες πέτρες – κάτι παράλογο ίσως, παρ’ όλα αυτά ικανό να φέρνει τον άνθρωπο στις πραγματικές του διαστάσεις. Επειδή, τι άλλο θα του ήτανε πιο χρήσιμο για να ζήσει;».  – Μας θυμίζει ο ποιητής που τόσο όμορφα ύμνησε το Αιγαίο. Ο Οδυσσέας Ελύτης στο Εν Λευκώ. Η απλότητα, το λευκό και το απόλυτο μπλε της θάλασσας, ταξιδεύει, γαληνεύει, μυαλό και σώμα.

Με το HumanStories θα ταξιδέψουμε στο πρώτο boutique ξενοδοχείο της οικογένειας Aria Hotels. Με τη βοήθεια της Κατερίνας Πασαμιχάλη. Στο Windmill Kimolos, στο νησί των Κουρσάρων. Η Κατερίνα είναι Hotel Manager του Windmill Kimolos, μέλους των Aria Hotels αλλά και κάτοικος του όμορφου νησιού της Κιμώλου. Με καταγωγή από την Κίμωλο. Η Κατερίνα είναι ιδιαίτερα χαρούμενη διότι ως manager των Aria Hotels της δίνεται η ευκαιρία να βρίσκεται αρκετούς  μήνες τον χρόνο στον τόπο καταγωγής της.

Η Κατερίνα Πασαμιχάλη είναι Hotel Manager του Windmill Kimolos, μέλους των Aria Hotels αλλά και κάτοικος του όμορφου νησιού της Κιμώλου… Η καταπληκτική θέα στο Αιγαίο είναι απλά μοναδική, όπως φαίνεται κι από τις παροχές των πελατών της γνωστής αλυσίδας εξαιρετικών ξενοδοχείων!

Η Κατερίνα θα μας ξεναγήσει στον Μύλο της Κιμώλου. Ο Μύλος χτίστηκε το 1852 κι είναι αυθεντικός παραδοσιακός ανεμόμυλος. Τα Aria Hotels, τον επέλεξαν λόγω της ιστορικότητας του και της πανοραμικής του θέσης. «To Windmill Kimolos στεγάζεται όντως σε έναν από τους λίγους αυθεντικούς παραδοσιακούς ανεμόμυλους που λειτουργούσε από το 1852 στην Ελλάδα. Το αρχικό του όνομα ήταν «Μύλος του Γιατρού, ονομασία η οποία προέκυψε από το επάγγελμα του πρώτου ιδιοκτήτη του μύλου – μάλιστα πολλοί ντόπιοι τον θυμούνται ακόμη με αυτή την ονομασία», μας λέει η Κατερίνα και συνεχίζει: «Καθώς οι έννοιες της αυθεντικότητας και της μοναδικότητας είναι κομβικής σημασίας για τα Aria Hotels, ο ιστορικός χαρακτήρας του συντέλεσε καταλυτικά στην επιλογή του, σε συνδυασμό με την προνομιακή θέση και την πανοραμική του θέα στον γραφικό όρμο της Ψάθης, στο Χωριό και στο Αιγαίο. Με πιο κοντινά τα νησιά της Πολυαίγου και του Αγίου Ευσταθίου».

«Η ανακατασκευή του έγινε με γνώμονα την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής ιδιαιτερότητας του κτίσματος. Πάντοτε με σεβασμό στον παραδοσιακό σχεδιασμό. Στόχος των Aria Hotels ήταν να προσφέρουν Αυθεντική Ελληνική Φιλοξενία σε ένα προσεγμένο περιβάλλον Αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς».

Μετά την ανακατασκευή του, ο ανεμόμυλος άρχισε να λειτουργεί ως boutique ξενοδοχείο με πέντε δωμάτια. Κυριαρχούν οι λιτές γραμμές στη διακόσμηση, το φως και το απόλυτο λευκό.

Η Κατερίνα, είναι ο χαμογελαστός άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το Windmill Kimolos. «Είμαι υπεύθυνη για την οργάνωση και διαχείριση του Windmill Kimolos, αλλά και όλων των υπόλοιπων επιλογών διαμονής των Aria Hotels στην Κίμωλο. Μέριμνά μου είναι να συνεχίσω να πρεσβεύω με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές της φιλοξενίας και της εξατομικευμένης φροντίδας που χαρακτηρίζουν τα AriaHotels».

To Windmill Kimolos στεγάζεται όντως σε έναν από τους λίγους αυθεντικούς παραδοσιακούς ανεμόμυλους που λειτουργούσε από το 1852 στην Ελλάδα…

Στο  Windmill Kimolos ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί και τις τοπικές νοστιμιές. Τα Aria Hotels στηρίζουν τους ντόπιους μικρούς παραγωγούς.«To café-bar του Windmill Kimolos προσφέρει στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης με βάση πλούσιες τοπικές νοστιμιές. Άλλωστε, όλοι εμείς στα Aria Hotels πιστεύουμε ότι οι γεύσεις συμπεριλαμβανομένου του πρωινού – αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής εμπειρίας διαμονής και βασικός πρεσβευτής της κουλτούρας του τόπου. Ως εκ τούτου, δε θα μπορούσαμε παρά να δώσουμε τον πρώτο λόγο στα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα μικρών ντόπιων παραγωγών, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την τοπική κοινωνία», τονίζει η Κατερίνα.

Η Κίμωλος, αποτελεί έναν από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς των Κυκλάδων. Συνδυάζει την απέριττη φυσική ομορφιά και τις παρθένες παραλίες με γραφικούς οικισμούς και χώρους υψηλής αρχαιολογικής αξίας.«Η δραστηριοποίηση των Aria Hotels στο νησί, με τη λειτουργία του Windmill Kimolos αλλά και άλλων επτά καταλυμάτων σήμερα, υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Κίμωλος για εμάς, ενώ συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην προώθηση του νησιού στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας».

Τα Aria Hotels είναι μια οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων κι ανεξάρτητων κατοικιών (www.ariahotels.gr). Λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2010 και πρεσβεύουν με συνέπεια την Αυθεντική Ελληνική Φιλοξενία.  Η φιλοσοφία τους στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.  Η οικογένεια των Aria Hotels επιλέγει προορισμούς απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς -ενίοτε λιγότερο προβεβλημένους- και κτήρια ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, στοχεύοντας στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η φιλοσοφία των ξενοδοχείων «Aria Hotels» στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: στο φυσικό περιβάλλον, στον πολιτισμό και στον άνθρωπο…

Σήμερα διαθέτει περισσότερες από 20 μονάδες σε δέκα μοναδικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη (Παλιό Λιμάνι, Χανιά – Αποκόρωνας, Χανιά – Ηράκλειο – Λασίθι), στις Κυκλάδες (Κίμωλος – Σέριφος – Μήλος – Σαντορίνη) και στην Ήπειρο (Μέτσοβο και Ζαγόρι). Στόχος των Aria Hotels είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.  Με επίκεντρο τις αναζητήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη και η προσφορά εμπειριών, σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική (π.χ. επανάχρηση κτιρίων), τον σεβασμό στα πρότυπα του τοπίου της περιοχής και την ιδιαίτερη τοποθεσία.

Περιπλανηθείτε στο Μύλο των Aria Hotels…

https://www.ariahotels.gr/content/windmill/welcome-2

https://www.facebook.com/AriaHotels

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin