Το καθήκον των ανδρών

Ο Ρίντα, είναι 14 χρονών και θέλει να γίνει γιατρός. Βρίσκεται στην πρώτη σειρά, επικεφαλής του γκρουπ του, λίγα μέτρα μακριά από τη γραμμή των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. Είναι καθαρός, χτενισμένος και ευγενικός. Μιλάει πολύ καλά αγγλικά και χαμογελάει συνέχεια. Λίγο πιο πίσω, ο πατέρας του, τον καμαρώνει. «Μιλάει τρείς γλώσσες. Αγγλικά, αραβικά και κουρδικά», μας λέει με τα λίγα αγγλικά που γνωρίζει.

Κι ο Ρίντα όμως καμαρώνει για τον πατέρα του. «Είναι οδηγός φαγάνας και μηχανικός μαζί. Στην Συρία, αυτή ήταν η δουλειά του. Οδηγούσε φαγάνες και τις διόρθωνε» μας λέει και κοιτάζει στα μάτια τον πατέρα του. Οι δύο άνδρες της οικογένειας, ταξιδεύουν με προορισμό την Γερμανία.

Εκεί θα ζητήσουν άσυλο και θα υποβάλλουν αίτηση για οικογενειακή επανένωση. Η μητέρα της οικογένειας με τις δύο κόρες, βρίσκονται στον Λίβανο. Εκεί περιμένουν με αγωνία, νέα από τους άντρες. Ο πατέρας, δούλεψε σκληρά προκειμένου να βρει τα χρήματα για τον ίδιο και για τον γιό του για το δύσκολο ταξίδι που επιχειρούν.  Χρήματα για όλη την οικογένεια δεν υπήρχαν. Ο μικρός δε θα μπορούσε να μείνει πίσω, γιατί είναι 14 χρονών και σε λίγο υπήρχε ο κίνδυνος να τον καλέσουν να υπηρετήσει στο στρατό της Συρίας, κάτι που δεν ήθελε ούτε ο ίδιος ούτε ο πατέρας του.

Στην Γερμανία, ζει ο θείος του Ρίντα. Αυτόν ελπίζουν ότι θα συναντήσουν στο τέλος του ταξιδιού τους και να μπορέσουν να εκπληρώσουν τα όνειρα τους. Ο Ρίντα να γίνει γιατρός και ο πατέρας του, να βρει κάποια δουλειά στον τομέα του. Στον χειρισμό και την επιδιόρθωση σκαπτικών μηχανημάτων.

 

1 Σχόλιο

  • Κικη κεφαλα 20/05/2016 (01:25)

    Εύχομαι σύντομα μία όμορφη ζωή στην οικογένεια του.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Subscribe To Our Newsletter
Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin
Subscribe To Our Newsletter
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin