«The Angel»… Γιατί όλοι χρειαζόμαστε έναν άγγελο!

ΟΣΟΙ « ταξιδεύετε» κι ανταλλάσσετε ιδέες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα θα έχετε δει σίγουρα τα χειροποίητα αγγελάκια της  Έλενας Παπαδημητροπούλου. Αλλά και όσοι από εσάς δεν την γνωρίζουν, τώρα ήρθε η στιγμή να μάθετε τη δική της ιστορία της. Τα καλαίσθητα χειροποίητα υφασμάτινα αγγελάκια είναι ραμμένα στο χέρι, μοναδικά όπως και το κάθε παιδί.

Η Έλενα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί έζησε αυτό που λέμε όμορφα παιδικά χρόνια. Ξέγνοιαστα. Η Έλενα ήταν το μεσαίο παιδί της οικογένειας και το πιο ανήσυχο πνεύμα. «Έφυγα από το πατρικό μου γύρω στα είκοσι.  Άνοιξα τα φτερά μου και βγήκα στη ζωή με ότι είχα πάρει όλα αυτά τα χρόνια από τους γονείς μου. Πολύτιμα εφόδια μέχρι και σήμερα», μας λέει η Έλενα.

Η ζωή όμως τα έφερε έτσι ώστε τα τελευταία χρόνια, η Έλενα να επιστρέψει στην παιδική της γειτονιά. Όχι μόνη, αλλά μαζί με την δική της οικογένεια. «Επέστρεψα με τον άνθρωπο που διάλεξα να ζήσω τη ζωή μου.  Τον άντρα μου. Έναν καταπληκτικό άντρα, σύζυγο και πατέρα της μικρής μας νεράιδας, που ήρθε στη ζωή μας και τη γέμισε χρώμα. Αυτή η επιστροφή μου σε γνώριμα μέρη είχε σαν αποτέλεσμα να ξυπνήσουν μνήμες και εικόνες  από τα παιδικά μου χρόνια. Όμορφες αναμνήσεις. Ο ήχος της ραπτομηχανής της μητέρας μου άρχισε να ηχεί και πάλι στα αυτιά μου σαν μελωδία…».

Η γέννηση της μονάκριβης κορούλας της Έλενας, έγινε η αφορμή για να γεννηθεί η ιδέα «The Angel», για να έχει για πάντα – κάθε παιδί – έναν φύλακά άγγελο κοντά του!

Τα τελευταία πέντε χρόνια η Έλενα τα αφιέρωσε ολοκληρωτικά στην κόρη της. Η Έλενα αγαπάει πολύ τα παιδιά. Της αρέσει να ασχολείται μαζί τους. Είναι κάτι που τη γεμίζει. Έχουν μεταξύ τους, τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας… «Ήταν κάτι που το ήθελα πάρα πολύ και με γέμιζε. Με ολοκλήρωσε σαν άνθρωπο η μητρότητα. Ήθελα να ζήσω την κάθε στιγμή της. Τα πρώτα τόσο σημαντικά χρόνια της μικρής μου. Μόλις την αντίκρισα της το υποσχέθηκα: «Όλους τους αγγέλους του ουρανού θα φέρω να σε φυλάνε.  Εσένα και σε όλα τα παιδιά του κόσμου».

Και το έκανε η Έλενα. Κράτησε το λόγο της. Η γέννηση της μονάκριβης κορούλας της, έγινε η αφορμή για να γεννηθεί ο «the Angel».  «Αυτά τα πρώτα χρόνια της μητρότητας συνειδητοποίησα πως κάθε παιδί χρειάζεται και δικαιούται να νιώθει ασφάλεια. Προστατευμένο. Και να περιβάλλεται από αγάπη. Με απλά λόγια να έχει έναν φύλακα  Άγγελο κοντά του. Ακριβώς τότε μου φανερώθηκε η ιδέα του «The Angel», λέει.

Η ιδέα σιγά, σιγά πήρε μορφή… Ένας χρόνος χρειάστηκε περίπου για να τελειοποιηθεί η σημερινή μορφή του Angel. «Ήθελα αυτό ακριβώς που είχα στο μυαλό και στη φαντασία μου, να αποτυπωθεί σε μια πάνινη κούκλα. Ήξερα από την αρχή τη μορφή της. Έψαχνα όμως τα κατάλληλα υλικά. Το σωστό μέγεθος. Την τσαντούλα τους. Το αμπαλάζ τους. Την κάθε μικρή λεπτομέρεια, που κάνει τη διαφορά. Στο πρόσωπο του κάθε Αγγέλου ήθελα να μπορούν τα παιδιά να αποτυπώνουν τα συναισθήματά τους. Όποια κι αν είναι αυτά. Οποιαδήποτε στιγμή. Κάθε παιδί μικρό ή μεγάλο, θέλει ο φύλακας άγγελος τους να είναι μοναδικός και όπως εκείνα τον φαντάζονται. Άλλοτε να γελάει, άλλοτε να κλαίει. Όλα είναι επιτρεπτά.  Αυτό είναι που θέλω να μεταφέρουμε στα παιδιά. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο στον Angel δεν θα βρείτε στόμα και συγκεκριμένο βλέμμα».

Επιλέγοντας το δικό σας μοναδικό άγγελο, στηρίζετε την Ελληνική Σχολή Σκύλων Οδηγών «ΛΑΡΑ», που εκπαιδεύει σκύλους οδηγούς τυφλών, αλλά και το πρόγραμμα «Βγαίνω δυνατός στην κοινωνία» του Κέντρου Ερευνών «ΡΙΖΕΣ» που ενδυναμώνει παιδιά που ζουν σε ιδρυματική φροντίδα αλλά κι όταν φύγουν από εκεί.

Κοινωνική προσφορά: Επιλέγοντας το δικό σας μοναδικό άγγελο, στηρίζετε την ελληνική σχολή σκύλων οδηγών «ΛΑΡΑ», που εκπαιδεύει σκύλους οδηγούς τυφλών. Καθώς επίσης και το πρόγραμμα «Βγαίνω δυνατός στην κοινωνία»  του Κέντρου Ερευνών «ΡΙΖΕΣ» που ενδυναμώνει παιδιά που ζουν σε ιδρυματική φροντίδα αλλά και όταν φύγουν από εκεί. Δίνοντας ένα μέρος του ποσού από τις αγορές σας… «Με την πραγματοποίηση όμως του ονείρου μας, μας δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσουμε ενεργά, μέσα από τον κόσμο που μας στηρίζει. Δίνοντας μέρος των εσόδων μας σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα μικροί και μεγάλοι, με την όποια διαφορετικότητα έχουμε.  Και είναι σημαντικό για εμάς ο κόσμος να ενημερωθεί για το έργο τους.  Η κ. Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου και η Μαίρη Θεοδωροπούλου που βρίσκονται πίσω από τη ΛΑΡΑ και τις ΡΙΖΕΣ, είναι δυο καταπληκτικές γυναίκες. Είναι άνθρωποι με έμπνευση. Και  αισθάνομαι πολύ τυχερή που βρέθηκαν στο δρόμο μου. Και κάπως έτσι προέκυψε και το όνομα «The Angel». Ο καθένας γίνεται ένας φύλακας Άγγελος».

Ο κόσμος αγκάλιασε από την αρχή την προσπάθεια αυτή, διότι αναγνώρισε πολλή αγάπη, δημιουργικότητα, θέληση για προσφορά κι υψηλής αισθητικής προϊόντα…

Η ανταπόκριση του κόσμου… «Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος αγάπησε και αγκάλιασε το  «The Angel». Η αγάπη που δίνεις γυρίζει πίσω μας λένε. Κι εγώ έχω δώσει πολλή αγάπη στο The Angel. Είναι τόσο όμορφο αυτό που εισπράττουμε καθημερινά. Αντιλαμβανόμαστε πως ο κόσμος νιώθει την ενέργεια που φέρουν μαζί τους οι άγγελοι. Είναι συγκινητικό. Γιατί ο κόσμος έχει αγαπήσει κάτι που δημιουργήσαμε με πολλή αγάπη. Και μας το λέει.  Άγνωστοι σε εμάς άνθρωποι μας στέλνουν μηνύματα καθημερινά.  Οτιδήποτε χειροποίητο, έχει ψυχή.  Ότι και αν είναι αυτό. Ένα κομμάτι ύφασμα για να γίνει άγγελος θέλει αγάπη, φαντασία και μεράκι. Θέλει να αφοσιωθείς.  Να περάσεις χρόνο μαζί του. Να αφήσεις στην άκρη ότι βαραίνει το μυαλό και να δοθείς εκεί. Ένα κομμάτι του δημιουργού βρίσκεται πάντα στις δημιουργίες του. Κι εγώ βρίσκομαι κάπου μέσα σε κάθε Angel».

Τελικά υπάρχει φύλακας άγγελος; Όλοι μας μικροί και μεγάλοι χρειαζόμαστε έναν φύλακα. Είναι αυτός που μας δίνει δύναμη όταν πέφτουμε.  Για να ξανασηκωθούμε πιο δυνατοί. Είναι αυτός που μας λέει δεν πειράζει, όλοι κάνουμε λάθη. Σε στηρίζω. Για την Έλενα, ο φύλακας άγγελος είναι κάποιος που έρχεται στη ζωή σου και την σημαδεύει. Είναι με ένα μαγικό τρόπο εκεί κάθε φορά που χρειάζεσαι κάποιον να πιαστείς.  Ένα χέρι να κρατήσεις. Μια αγκαλιά να χωθείς. Κάποιον να σε ακούσει.  Ακόμη και αν δεν πεις λέξη. Κι άλλες πάλι φορές, μπορεί να μην είναι καν εκεί σαν παρουσία αλλά με τον ίδιο μαγικό τρόπο τον νιώθεις. Να νιώθεις αυτή τη γαλήνη στην ψυχή σου. Την προστασία, αρκεί να αφεθείς. Όπως όταν ήμασταν παιδιά.  Που είχαμε αγνή ψυχή και βλέπαμε καθαρά. Ανεπηρέαστοι από τα πρέπει της ζωής των μεγάλων.

Τότε που πιστεύαμε στη μαγεία της στιγμής. Που τη ζούσαμε σαν να μην υπάρχει αύριο… Ναι, υπάρχουν άγγελοι… Αρκεί να πιστέψεις!!!

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλα τα παραπάνω, στους συνδέσμους που ακολουθούν…

https://www.facebook.com/theangelgr/

http://www.roots-research-center.gr/

http://www.laraguidedogs.gr/

 

 

1 Σχόλιο

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin