Πρέβελη Ρεθύμνου, ένα φωτογραφικό ταξίδι

Η Πρέβελη βρίσκεται στο νομό Ρεθύμνου κοντά στο Λιβυκό Πέλαγος με την ομώνυμη Μονή και την παραλία με το παραποτάμιό φοινικόδασος, με μήκος 1-2 χλμ.  μέσα σε φαράγγι.  Σύμφωνα με θρύλο της περιοχής, στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβελης έμεινε ο βασιλιάς της Ιθάκης Οδυσσέας μετά την λήξη του  Τρωικού πολέμου και κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη από την Τροία. Η έκταση της Πρέβελης είναι τεράστια με θέα στην ανοιχτή θάλασσα.

 

 

Σήμερα, το Μοναστήρι έχει μόνο δύο μοναχούς που φροντίζουν τη Μονή και κρατούν καθαρό τον περιβάλλοντα χώρο. Οι υπόλοιποι μοναχοί έφυγαν σε άλλα μοναστήρια γιατί λόγο του ότι η μονή είναι ιστορική την επισκέπτεται καθημερινά  ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Πράγμα, που διαταράσσει την καθημερινότητα των μοναχών. Στη μονή υπάρχει και μουσειακός χώρος.

 

 

 


Το φοινικόδασος της Πρέβελης

 

 

Το μεγαλύτερο μέρος του φοινικόδασους της Πρέβελης αποτεφρώθηκε στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, το 2010. Σχεδόν το 70% του δάσους καταστράφηκε. Το φοινικόδασος της Πρέβελης όμως, κατάφερε μέσα στο επόμενο φθινοπωρινό 3μηνο του 2010, όχι μόνο να αναγεννηθεί, αλλά και να διατηρήσει στη ζωή τους ίδιους “αποτεφρωμένους” ενήλικους φοίνικες.

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin