Ο Αμίν Ντακχά, ο συγγραφέας

Ο Αμίν Ντακχά, είναι 35 χρονών, συγγραφέας από το Ιράν. «Αν επιστρέψω στο Ιράν, θα με σκοτώσουν. Εκεί θεωρούμαι εγκληματίας, επειδή θέλω να γράφω ελεύθερα την γνώμη μου. Στο Ιράν έχουμε μια σκληρή δικτατορία. Δεν μπορείς να διαβάσεις ελεύθερα, να μιλήσεις ελεύθερα, να μπεις στο facebook στο You tube. Δεν υπάρχει ελευθερία. Είμαστε τόσο καιρό στον δρόμο. Έχουμε δει πτώματα, έχουν κινδυνεύσει και τώρα έχουμε κολλήσει στην Ειδομένη. Δεν είμαστε τρομοκράτες. Είμαστε άνθρωποι. Που είναι ο ανθρωπισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης» λέει ο Αμίν, ενώ ο Αφσίν, 30 χρονών, από την πόλη Ισφαχάν του Ιράν συμπληρώνει: «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα. Θέλουμε απλώς να μας αφήσουν έναν δρόμο για να φτάσουμε στην Γερμανία. Εκεί έχουμε φίλους που μας περιμένουν. Δεν μπορείς να ζήσεις στο Ιράν. Δεν υπάρχει ελευθερία. Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι πολύ δύσκολη. Το βράδυ το κρύο δεν αντέχεται».

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin