Η «γειτονιά» του Νεπάλ

Ο Πουραμπίν Παουντάλ, ταξίδευε τρεις ολόκληρους μήνες, για να φτάσει από το Νεπάλ μέχρι την Ελλάδα. Ζούσε στο χωριό Syangja στην περιοχή Phedikhola. Μια περιοχή που παρότι είναι στο Νεπάλ απλώνεται σε υψόμετρο 300 μόλις μέτρων πάνω από την θάλασσα. Λόγω των υδροηλεκτρικών έργω ν που έχουν γίνει εκεί, είναι μια από τις ελάχιστες περιοχές στο Νεπάλ, που έχει μόνον δύο ώρες την εβδομάδα διακοπή ρεύματος. Ο Πουραμπίν, είναι 23 ετών και σπούδαζε μάνατζμεντ πριν αποφασίσει να φύγει από την πατρίδα του, με στόχο να φτάσει στην Πορτογαλία, όπου έχει φίλους. «Θέλω να πάω εκεί που είμαι ασφαλής» μας είπε και συνέχισε: «Στο Νεπάλ υπάρχει ο κίνδυνος των σεισμών και των πολιτικών προβλημάτων». Στην περιοχή όπου ζει, μόνον το 0,58% είναι Μουσουλμάνοι. Το 86% του πληθυσμού είναι Ινδουιστές και το 12,47% Βουδιστές. Πάντως στην Ειδομένη, δεν νιώθει ασφαλής. «Έχω να επικοινωνήσω με τους γονείς μου εδώ και δύο μήνες. Η κατάσταση εδώ στην Ειδομένη δεν είναι καλή. Χθες κάποιος χτυπήθηκε από το ρεύμα, ενώ προχθές είχε επεισόδια και μαχαιρώματα. Βρέχει αρκετά και εμείς μένουμε σε αυτές τις τέντες. Δεν είναι ασφαλές το μέρος» είπε.
Η αλήθεια είναι ότι πλέον αρκετοί μετανάστες καταναλώνουν αλκοόλ και λόγω της πίεσης που υπάρχει και της αγωνίας για το αν θα καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα ή όχι, δημιουργούνται επεισόδια. Για τον λόγο αυτό, οι διάφορες εθνότητες, φτιάχνουν τις δικές τους «γειτονιές» προκειμένου να νιώθουν πιο ασφαλείς. Η «γειτονιά» του Νεπάλ, είναι σαν μια νησίδα, ανάμεσα στις γραμμές του τρένου, λίγο έξω από τον σταθμό της Ειδομένης και πριν τις σκηνές των ΜΚΟ.

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin