Μια σοφή Ελλάδα «Wise Greece» που μοίρασε 20.000 (και πλέον) μερίδες φαγητού!

Αυτό που δεν μπορεί να αντέξει κανένας, ως εικόνα της καθημερινότητάς του ή απλά ως ένα «κάδρο μέσα στη ζωή του» είναι να συναντάει ανθρώπους που δεν έχουν τα απαραίτητα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Πόσω μάλλον όταν δε διαθέτουν τα αυτονόητα, όπως ένα πιάτο φαγητό. . Η Μελίνα Ταπραντζή, επικεφαλής, της «Σοφής Ελλάδας» εξηγεί στο Humanstories.gr πώς ακριβώς λειτουργεί το «Wise Greece» και τον τρόπο που μια κίνηση μπορεί να λειτουργήσει σαν ντόμινο για πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ενέργειες.

Φωτογραφίες: Δώρα Τοπαλίδου (www.brightside.gr.)

Η«Wise Greece»  προτείνει να τρώμε, προσφέροντας φαγητό σε εκείνους που το έχουν ανάγκη! Ιδρύθηκε το 2013 για να παρουσιάσει ένα καινούριο μοντέλο καταναλωτικής συμπεριφοράς στην ελληνική κοινωνία: τα έσοδα των πωλήσεων από τα προϊόντα διατροφής, επιτρέπουν την αγορά τροφίμων για τα άτομα που τα έχουν ανάγκη. Ο καταναλωτής επιλέγει με βάση τα κριτήρια της ποιότητας και της πρωτοτυπίας για να προβάλει μια νέα εικόνα των ελληνικών προϊόντων: σάλτσα με γεύση μουσακά, ποτά αρωματισμένα με μαστίχα, πατέ τσίπουρου και πολλά ακόμη…

 

_MG_2218

Η συζήτησή μας έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του 1ου Gourmet Φεστιβάλ Ελαιόλάδου.

 

«ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΩΣΑΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΤΟΝΟΥΣ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥΝ ΜΕ 20.000 ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ

 

«Είμαστε μια κοινωνική επιχείρηση… Αγοράζουμε προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και τα τοποθετούμε σε διάφορα σημεία πώλησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το κέρδος από τις πωλήσεις το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε τρόφιμα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη εντός Ελλάδας αλλά κι εκτός. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, από παραγωγούς που δεν έχουν τη δυνατότητα, τις γνώσεις να το κάνουν αυτό. Με τη δικιά μας παρέμβαση τα προϊόντα δε γίνονται πιο ακριβά, όπως συμβαίνει με τους μεσάζοντες. Ηδη συνεργαζόμαστε με 100 παραγωγούς, έχουμε 700 προϊόντα και πέρα της Ελλάδας εξάγουμε και στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο ποσοστό επιστρέφει για βοήθεια στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια περίπου δώσαμε περίπου 4 τόνους τρόφιμα, κάτι που ισοδυναμεί με 20.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη», επισημαίνει η Μελίνα Ταπραντζή, με περηφάνεια για το έργο των συνεργατών της στο WiseGreece.com.

 

_MG_2090

Στόχος του Wise Greece είναι να φτιαχτούν συνειδητοποιημένοι καταναλωτές…

 

«ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΡΩΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΟΥ…»

 

«Το γραφείο μας είναι στο Χαλάνδρι, δίπλα από το κοινωνικό παντοπωλείο. Αν πάτε, θα δείτε ότι είναι άδειο. Υποτίθεται ότι φτιάχτηκε με το ΕΣΠΑ, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα να το γεμίσουν. Πηγαίνουν εκεί άνθρωποι που έχουν ανάγκη και βρίσκουν μόνο χαρτί υγείας. Τρία εκατομμύρια Έλληνες, αυτήν τη στιγμή ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα νούμερα είναι τραγικά. Ετσι δημιουργήθηκε η ανάγκη για προσφορά κι η ανταπόκριση είναι μεγάλη κι ολοένα αυξάνεται. Η κίνησή μας γίνεται αναγνωρίσιμη διότι η λογική μας είναι να έχουμε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Δηλαδή να ξέρεις εσύ ότι σήμερα το βράδυ θα μαγειρέψεις ένα ζυμαρικό, με σάλτσα ή κάποια βότανα και με αυτήν την κίνησή σου θα βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου να φάει κι αυτός.

»Οταν ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια περίπου, το κάναμε για να δούμε αν μπορεί να λειτουργήσει και να είναι βιώσιμο. Στην πορεία, βλέποντας κι όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας, καταλάβαμε ότι μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης, όλοι μας… Χωρίς να χρειάζονται φιλανθρωπίες ή να καταθέσει κάποιος χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Αγοράζεις τα προϊόντα, βοηθάς τον Έλληνα παραγωγό, την ελληνική οικονομία και ταίζεις κι έναν συνάνθρωπό σου που το έχει ανάγκη», κατέληξε.


Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin