Μία Δράση για μικρούς και μεγάλους Ήρωες

Η 25η Μαρτίου είναι Εθνική Εορτή της Ελλάδας, κατά την οποία τιμάται ο Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Γι’ αυτό και το www.humanstories.gr,  ξεκινά μία νέα δράση για το 2023. Μία δράση αφύπνισης. Μία δράση διδακτική για όλους μας.

Σκοπός της δράσης να μοιραστούμε ιστορίες των μικρών μας τόπων. Των μικρών μας σχολείων. Και των Ηρώων τους. Μικρών και μεγάλων ηρώων. Γνωστών αλλά και αγνώστων. Ας αναδείξουμε την ιστορία μας, μέσα από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες μας.

 

Το Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου Λέσβου έχει 10 μαθητές και μαζί με τη δασκάλου τους τη Δήμητρα, θέλουν να φέρουν το σχολείο τους πιο κοντά στις υπόλοιπές γειτονιές της Ελλάδας μας. Πιο κοντά στα μικρά και μεγάλα σχολεία. Να ενωθούν φωνούλες. Να μάθουμε όλοι μαζί την Ελλάδα μας. Με ποιόν τρόπο;  Μέσα από τους μικρούς μας ήρωες, τους μαθητές των μικρών μας σχολείων.

 

 

Το Μεγαλοχώρι, αποκαλούνταν και η «Ελβετία της Λέσβου», λόγω του φυσικού κάλλους που το περιέβαλε. Δεν υπήρχε μάλιστα άρχοντας στην γύρω περιοχή, που να μην είχε σπίτι στο Μεγαλοχώρι. Η «Ελβετία της Λέσβου» δε θα μπορούσε λοιπόν παρά να έχει ένα ιδιαίτερο σχολείο. Το «Αθανασιάδειο Δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου» χρονολογείται από το 1902, και αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για το χωριό. Ελάτε να το γνωρίσουμε, να μοιραστούμε στιγμές και εικόνες.

 

Η #διαδικασία είναι απλή. Μπορείτε να στείλετε μια κάρτα του τόπου σας, Μία ζωγραφιά με ήρωα της επανάστασης ή ακόμη μια ζωγραφιά που να απεικονίζει το ίδιο σας το σχολείο ή τη γειτονιά σας και να γράψετε μία ιστορία που να αφορά « Ήρωα της Επανάστασης του 1821 του δικού σας τόπου». Και εν συνεχεία, να την στείλετε στο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου Λέσβου.

Με αυτόν τον τρόπο θα μοιραστούμε όλοι μαζί ιστορίες από άγνωστους και γνωστούς ήρωες της Ελλάδας μας

 

Σκοπός της Νέας Δράσης,  να σας συστήσουμε το Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου.  Να μοιραστούμε γνώσεις, στιγμές, εικόνες. Η Δήμητρα η δασκάλα του δημοτικού σχολείου Μεγαλοχωρίου, θέλει πολύ να προσφέρει στους μαθητές της νέα ερεθίσματα. Αυτός είναι και ο φετινός της σκοπός. Να φέρει τα παιδιά σε επικοινωνία με άλλα σχολεία. Να μοιραστούν μαζί τους εικόνες και εμπειρίες. Να γνωρίσουν νέους τόπους. Να ταξιδέψουν μέσα από το διαδίκτυο…για να δώσει στους μαθητές της εφόδια που θα μπορούσαν ίσως να αλλάξουν την καθημερινότητα τους. Κι αν κι εσείς θέλετε να γίνεται μέρος  αυτού του Ιδιαίτερου Ταξιδιού. Μη διστάσετε…

 

 

Και το Ταξίδι στην Ιστορία Ξεκινά από το Μεγαλοχώρι:
«Ο Βενιαμίν ο Λέσβιος. Γεννιέται στο παλιό Πλωμάρι, στο Μεγαλοχώρι της Λέσβου, το 1759 και αναπτύσσει φωτοβόλα πολυσήμαντη προσωπικότητα. Ο Βενιαμίν, ανάμεσα στα άλλα, μένει στην Ιστορία  ως ένα υψηλόβαθμο μέλος της Φιλικής Εταιρίας με πλούσια δράση στον Αγώνα του ΄21. Από Κώδικα του ναού Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στο Μεγαλοχώρι, παίρνουμε την πληροφορία πως ο ναός αυτός προσέφερε για τις ανάγκες του Αγώνα μεγάλο χρηματικό ποσό. Την είσπραξη και διάθεση αυτής της συνεισφοράς φρόντισε ο μέγας Βενιαμίν…»  Πηγή: Τα παραπάνω είναι από άρθρο μου στην εφημερίδα ” Εμπρός “, 25 Μαρτίου 2006 Μυτιλήνη. Μαριάνθη Βάμβουρα-Γιάνναρου

 


📬 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ. Μεγαλοχώρι, Λέσβος, 81200. Τηλ. 2252092390 Δήμητρα Μπακόλα. Εκπαιδευτικός

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin