«Mamma Cavolfiore» Το κουνουπίδι που έγινε Μαμά…

Ο Ιταλός καλλιτέχνης, ο έρωτας κι ένα παιδί, αποτέλεσαν για την Ηλιάνα Μουσουδάκη την αρχή ενός ιδιαίτερου ταξιδιού και τη δημιουργία του Brand της «mamma cavolfiore». Η «mamma cavolfiore» είναι μια 3 μελής οικογενειακή επιχείρηση. Μαμά Ελληνίδα, μπαμπάς Ιταλός και ο νεαρός εμπνευστής / σχεδιαστής γιος. «Η ιδέα δημιουργήθηκε από την ανάγκη μιας απλής μαμάς για ποιοτικά αλλά και χαρούμενα (σχεδιαστικά) μπλουζάκια». Μας λέει η Ηλιάννα στο humanstories.gr. Αν και στην ουσία, η ιδέα γεννήθηκε αυθόρμητα, από τον γιο της οικογένειας και την ανάγκη τους να περνούν οικογενειακά, δημιουργικό χρόνο μαζί.

 «Η έμπνευση ήταν ο γιος μου, οπού από μικρός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στην ιδέα να ζωγραφίζω τις ιδέες του ή ότι φανταζόταν. Στην αρχή ήμουν το εργαλείο να εκφράσει τις σκέψεις του ενώ, πολύ σύντομα άρχισε να δημιουργεί ο ίδιος με την αστείρευτη αγνή φαντασία του. Αμέσως ανακαλύψαμε πως μας έκανε πραγματικά ευτυχείς να περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί αλλά και να βλέπουμε την δημιουργικότητα μας να αποτυπώνεται στα σχέδια μας» λέει η Ηλιάνα και συνεχίζει: «Καταλήξαμε να σχεδιάζουμε καλοκαιρινά σχέδια που είχαν περισσότερο ενδιαφέρον εκείνη την περίοδο ανάπτυξης, όπως θαλάσσια πλάσματα, φάλαινες, καρχαρίες, ψάρια κτλ. Σκεφτήκαμε να στείλουμε στους συγγενείς μας στην Ιταλία τα σχέδια μας αποτυπωμένα σε t-shirt όπου εκτός από τις ζωγραφιές αποτύπωναν και στοιχειά της χώρας μας, όπως το χταποδάκι με το πλοκάμι σε ποτήρι ούζου (Octapuz)…».

 

 

Και τα θετικά σχόλια δεν άργησαν να φανούν. «Τα θετικά σχόλια φίλων και συγγενών μας ώθησαν να το δούμε σοβαρά, σαν μια νέα αρχή για κάτι πολύ όμορφο, είχα ήδη παραιτηθεί από την προηγούμενη εργασία μου σαν γραφίστας / designer για να μεγαλώσω το παιδί κι ήμουν εντελώς ελεύθερη να ξεκινήσω κάτι νέο που θα αγαπούσα πολύ χωρίς απαιτητικά ωράρια και πίεση για ένα έξτρα εισόδημα στην οικογένεια μας».

«Η έναρξη του brand έγινε λίγο πριν την πανδημία. Είχαμε πολλές σκέψεις και όνειρα τα οποία περιορίστηκαν αρκετά.  Τελικά, ανοίξαμε τον χώρο / showroom μας, το οποίο λόγω καραντίνας κρατήσαμε μήνες κλειστό. Παρόλες τις δυσκολίες καταφέραμε να κάνουμε συνεργάτες που μας εμπιστεύθηκαν και μας έδωσαν μεγάλο κουράγιο να συνεχίσουμε όπως και ελπίδα, ότι αυτό που ξεκινήσαμε αξίζει».

 

 

Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή της ιστορίας. Στις αρχές του 2004 έφτασε στη χωρά μας μια μικρή ομάδα Ιταλών καλλιτεχνών του δρόμου, οι οποίοι  συμμετείχαν σε μια σειρά από περιορισμένες παραστάσεις με Έλληνες καλλιτέχνες.  Ένας από αυτούς τους καλλιτέχνες ήταν και ο σύζυγος της Ηλιάνας.  Οι δύο νέοι γνωριστήκανε την εποχή εκείνη και ο έρωτας που γεννήθηκε μεταξύ τους  έκανε τον Ιταλό Καλλιτέχνη να μην επιστρέψει μόνος του ποτέ ξανά πίσω.   «Σε ένα ταξίδι μας προς Ιταλία με πλοίο κάναμε ένα brainstorming για την ονομασία του freelance δημιουργικού γραφείου που ήθελα να δημιουργήσω, το κουνουπίδι (cavolfiore)  ήταν ακριβώς αυτό που με εξέφραζε. Φρέσκο, υγιεινό, δημιουργικό και ξεχωριστό.  Είχα μόλις αποφοιτήσει από την σχολή γραφιστικής και στην ουσία η επαφή και η εμπειρία μου στον κλάδο σαν επαγγελματίας ήταν εντελώς ανύπαρκτη. Ένιωθα πραγματικά σαν κουνουπίδι, βρασμένο μέσα στην πληροφορία της σχολής, έξω σε έναν χαοτικό νέο κόσμο οπου έπρεπε να τον αντιμετωπίσω επαγγελματικά. Όταν γίναμε γονείς και ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε το brand δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το κουνουπίδι που έγινε Μαμά! Mamma Cavolfiore ή αλλιώς Μαμά κουνουπίδι!»

 

Οι φιγούρες της «Μητέρας Κουνουπίδι» κρύβουν μια όμορφη παιδικότητα. Πίσω από κάθε σκιτσάκι υπάρχει πάντα η αρχή μιας ιστορίας.  Μια ιδιαίτερη και χαρακτηριστική φιγούρα της  Mamma Cavolfiore που είναι και θα είναι πάντα επίκαιρη είναι ο Μπάρμπα Γιώργος με το σωσίβιο παπάκι. Βλέποντας την φιγούρα, το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στη μικρή μας Ελλάδα. Ο Μπάρμπα Γιώργος, στη θέση ίσως του καθημερινού Έλληνα πολίτη  που προσπαθεί μέχρι σήμερα να σωθεί με ένα πλαστικό σωσίβιο.. Αλλά έτσι το βλέπουμε εμείς. Γιατί όπως σωστά μας λέει και η Ηλιάνα: «Η τέχνη και τα μηνύματα της είναι υποκειμενικά. Πίσω από τα σχέδια μας κρύβονται κυρίως οι προσωπικές μας ανησυχίες, οι εμπειρίες και ό,τι μας εμπνέει ή μας τραβάει την προσοχή την συγκεκριμένη περίοδο. Η συλλογή μας ανανεώνεται και εξελίσσεται μαζί μας αλλά και μέσα από τις εμπειρίες μας. Η τέχνη είναι ακριβώς αυτό! Σαφώς υπάρχουν μηνύματα πίσω από κάθε εικόνα που έχει την ανάγκη ο καλλιτέχνης να μοιραστεί αλλά το να μπορεί ο θεατής να αντιληφθεί την ιστορία του έργου είναι η στιγμή που γίνεται η μαγεία. Το ίδιο βέβαια όπως και να δει κανείς αυτό που θέλει, άσχετα με το αν τελικά έχει πιάσει το τι θέλει να πει ο ποιητής. Η τέχνη και τα μηνύματα της είναι υποκειμενικά.  Η φιγούρα του Μπάρμπα Γιώργου είναι η Ελλάδα που βυθίζεται ξέγνοιαστα στα προβλήματα της αλλά και που για λίγες μέρες επιλέγει να αφαιρεθεί από αυτά.  Η αγάπη μας για το θέατρο σκιών βοήθησε πολύ στην δημιουργία του Μπάρμπα Γιώργου.  Είναι η σταθερή φιγούρα που πάντα βοηθά τον καημένο ανιψιό του με μεγάλη αγάπη. Κλασσική φιγούρα σε κάθε ελληνική οικογένεια». Μας λέει η Ηλιάνα.

 

 

Όταν Δημιουργούν νέα σχέδια για την «Μαμά Κουνουπίδι», είναι μέρες χαράς για όλη την οικογένεια. Ένα τραπέζι γεμάτο χρώμα, εικόνες και ιστορίες…

«Οι μέρες δημιουργίας μας είναι εντελώς και τελείως τέλειες και διασκεδαστικές. Χρώματα, φύλλα Α4 , μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, ψαλίδια, κόλλες, κ.α. πολλά στο τραπέζι όλοι μαζί. Αυτές εμείς τις λέμε μέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης. Δεν είναι πολλές πια αυτές οι μέρες και έπειτα η διαδικασία παραγωγής είναι πιο τυπική και πολλές φορές κουραστική, αλλά μας αποζημιώνει τελικά».


 

Η Mamma Cavolfiore, αποτυπώνει τα σχέδια του κυρίως σε ρούχα και αξεσουάρ.  «Κυρίως σε ρούχα και αξεσουάρ, αλλά και έντυπα όπως notebooks και Καρτ Ποστάλ. Και απευθυνόμαστε σε παιδιά ηλικίας από 0 εως 100+. Ο κόσμος αγαπά τα σχέδια μας που κρύβουν μια ιδέα πίσω τους, που έχουν κάτι να πουν, ακόμα κι αν αυτό που βλέπουν βγαίνει από μια προσωπική μας εμπειρία, όταν εξηγούμε την ιστορία πίσω από το σχέδιο το αγαπούν πιο πολύ!  Τα σχέδια μας βασίζονται στις απλοϊκές παιδικές ζωγραφιές του νέου σχεδιαστή της ομάδας αλλά και όχι μόνο. Μας αρέσει το χρώμα, οπότε έχουν πολύ χρώμα.  Τέλος, βασικό στοιχείο είναι τα οικολογικά όχι τοξικά χρώματα που χρησιμοποιούμε αλλά και η πολύ καλή ποιότητα του ρούχου μας».

 

 

Κι αν θέλετε, μπορείτε να περιηγηθείτε στις ιστορίες και τα χρώματα της «Μαμάς Κουνουπίδι»… «Στην ιστοσελίδα μας www.mammacavolfiore.gr , στα κοινωνικά δίκτυα, στον χώρο μας στην Καλλιθέα με ραντεβού, στις διοργανώσεις του the Μeet Market Athens άλλα και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα».

 

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin