Η Αποστολή μίας Καρτ Ποστάλ

Η Αναστασία Ορφανίδου είναι Εκπαιδευτικός στο 12ο Δημοτικό σχολείο Ξάνθης. Η Αναστασία μας περιέγραψε πως βίωσε μαζί με τους μαθητές της τη δράση του humanstories.gr: «Κανένα μικρό σχολείο δεν είναι μόνο του, αυτά τα Χριστούγεννα».

Μας περιγράφει τον ενθουσιασμό και τα επιφωνήματα των μαθητών της, για την αποστολή μιας καρτ ποστάλ.

«Το ωραίο σε όλη αυτή την ιστορία δεν είναι μόνο ότι τα παιδιά των νησιών δέχονται αγάπη. Ούτε ότι τα δικά μας παιδιά κάνουν μια πράξη καλοσύνης και χαράς. Ενδιαφέρον έχει ότι τα παιδιά μας δεν γνωρίζουν τι είναι η καρτ ποστάλ.

Δεν γνωρίζουν πώς γράφουμε τη διεύθυνση μας και δεν γνωρίζουν πώς κολλάει ένα γραμματόσημο! Όταν κάποιο παιδί ξεστόμισε ότι το γραμματόσημο το σαλιώνουμε, κι όταν πράγματι ένα παιδί το σάλιωσε για να το κολλήσει, υπήρχαν έκπληκτα μάτια τριγύρω του και λίγα επιφωνήματα “ίου”…

Ωραίο, λοιπόν, είναι να δείχνουμε στα παιδιά μας πώς αλληλογραφούσαμε εμείς ή πώς ταχυδρομούμε ένα γράμμα. Πόσο ωραίο είναι να βλέπει ο άλλος τον γραφικό μας χαρακτήρα και να διαβάζει ένα αυθεντικό κείμενο, πρωτότυπο, προσωπικό, που κρύβει μέσα του αγάπη…»

 

 

Η Διαδικασία της Δράσης με την προσωπική πινελιά της Αναστασίας

 

«Στην αρχή είδαμε την Ξάνθη και τα Δωδεκάνησα στον χάρτη της Ελλάδας. Εστιάσαμε στην Κάλυμνο και μιλήσαμε για τους δύτες και τα φυσικά σφουγγάρια. “Περάσαμε” απέναντι, στην Τέλενδο, κι είδαμε τα λιγοστά σπίτια. Μιλήσαμε για το δημοτικό εκεί και για τον ΕΝΑΝ μαθητή. Τους ζήτησα να κλείσουν τα μάτια και να φανταστούν πώς είναι να πηγαίνεις στο σχολείο, το οποίο ουσιαστικά είναι μια αίθουσα, και να μην έχεις συμμαθητή. Μερικοί κάπως σφίχτηκαν με την ιδέα. Συζητήσαμε. Πρότεινα να ετοιμάσουμε μια κάρτα κι ενθουσιάστηκαν!». Μας λέει η Αναστασία και συνεχίζει:

«Κι έπειτα επιστρέψαμε στα αγγλικά. Μπήκα στην ιστοσελίδα και ένας-ένας διάλεγε στολίδι, φωτάκια κτλ. ώστε να δημιουργήσουν για τον συνομήλικό τους Σάββα-Παύλο το ομορφότερο  Christmas tree: red star, red presents, purple lights, candy cane, gingerbread man, snow..

 

 

Και κάπως έτσι… γεωγραφία, αγγλικά κι αξίες ζωής έγιναν ένα μάθημα.  Human Stories ποιος βγαίνει πιο κερδισμένος από τη δράση σας;  Ειλικρινά δεν ξέρω.

 


Αλλά μήπως ξέρετε εσείς; Καλά Χριστούγεννα.

 

Αν, θέλετε κι εσείς, μπορείτε να μας στείλετε ένα μικρό κείμενο για το πως βίωσαν οι μαθητές σας-τα παιδιά σας τη Δράση του Humanstories.gr, «Κανένα μικρό σχολείο δεν είναι μόνο του».  Email:  humanstoriesgr@gmail.com

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin