Hellas, έλαιο, hello και το αποτέλεσμα (Helleo) συναρπάζει!

 «Διάλεξε μια δουλειά που σ’ αρέσει και δε θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου». Αυτό υποστήριζε ο Κονφούκιος κι εμείς στο HumanStories θα συμφωνήσουμε μαζί του. Ο Μάνος Λυπάκης είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, εργάζεται ζώντας μέσα στο όνειρο του. Επέλεξε στη ζωή του το δύσκολο δρόμο γιατί πιστεύει ότι η πραγματική επιτυχία έρχεται μόνο μέσα από αυτόν. Όταν είναι στους ελαιώνες, του φεύγει όλο το άγχος. Όταν φτιάχνει σαπούνι, νοιώθει σαν σεφ που μαγειρεύει.  Ενώ όταν τα συσκευάζει επί ώρες, έχει άφθονο χρόνο για να σκέφτεται και να ακούει μουσική…

 

Η προσωπική φροντίδα σε όλα τα στάδια της παραγωγής προκειμένου τα σαπούνια να πάρουν την τελική τους μορφή!

 

Ο Μάνος γεννήθηκε στην Καρδίτσα, απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, τον τόπο καταγωγής του πατέρα του. Σπούδασε στην Αθήνα «Πολιτικές Επιστήμες & Ιστορία». Στο μονοπάτι της επαγγελματικής αναζήτησης ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και τη νομική. «Τότε προσπαθούσα να συνδέσω την επαγγελματική μου σταδιοδρομία με τις σπουδές. Δεν ήταν όμως κάτι που με γέμιζε. Κι αυτό φάνηκε όταν μία μέρα έφτασε στο σπίτι η κοπέλα μου κρατώντας μια χειρόγραφη συνταγή μιας φίλης της, η οποία βασιζόταν στην παραδοσιακή συνταγή σαπουνιού. Το ίδιο βράδυ φτιάξαμε την πρώτη μας συνταγή. Η διαδικασία ήταν τόσο μαγική, που σε σύντομο χρονικό διάστημα, παράτησα τα πάντα, έγινα σαπουνοποιός και παντρεύτηκα εκείνη την κοπέλα!».

Κάπως έτσι, στο τέλος του 2013 ίδρυσε την helleo ,  έπειτα από τρία χρόνια συνεχόμενων πειραμάτων, μελέτης και μπόλικης φαντασίας. Το όνομα helleo προκύπτει από το τρίπτυχο: Hellas, έλαιο και hello. «Συνδυάζει δηλαδή το ελληνικό στοιχείο, το ελαιόλαδο και την εξωστρέφεια, τους τρεις βασικούς πυλώνες που στηρίζεται κι η εταιρία», μας λέει με καμάρι για το δημιούργημα του ο Μάνος και συνεχίζει: «Το όνομα το πρότειναν οι “tillnoon”, με τους οποίους συνεργάζομαι από την πρώτη μέρα.  Αν και  στην αρχή ήμουν λίγο διστακτικός για το όνομα αυτό, πλέον το θεωρώ δεδομένο, σαν μην μπορεί να βρεθεί κάτι άλλο πιο ταιριαστό».

 

Η προσωπική – ανθρώπινη φροντίδα κι επιμέλεια σε όλο της το μεγαλείο…

 

Ο Μάνος πιστεύει πολύ στην ποιότητα των προϊόντων του,  συμμετέχοντας σε όλα τα στάδια του σαπουνιού…«Ασχολούμαστε δηλαδή με όλα τα στάδια παραγωγής του σαπουνιού, από την καλλιέργεια των ελαιώνων μέχρι και τη συσκευασία του σαπουνιού, γιατί έτσι πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε την υψηλότερη ποιότητα στο προϊόν αλλά και γιατί μας αρέσει. Όλα τα στάδια έχουν το ενδιαφέρον τους. Όταν είμαι στους ελαιώνες μου φεύγει όλο το άγχος, όταν φτιάχνω σαπούνι νοιώθω σαν σεφ που μαγειρεύει, ενώ όταν τα συσκευάζω επί ώρες έχω άφθονο χρόνο για να σκέφτομαι και να ακούω μουσική. Οι ελαιώνες βρίσκονται στο χωριό Έμπαρος, στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου στην Κρήτη κι ανήκαν στον προπάππου μου, μετά στον παππού μου, έπειτα στον πατέρα μου και τώρα σε μένα. Το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που βγάζουμε κάθε χρόνο αποτελεί και την κύρια πρώτη ύλη των σαπουνιών μας».

Με την έναρξη της εταιρίας, η helleo δημιούργησε κατευθείαν έξι διαφορετικούς κωδικούς, οι οποίοι παραμένουν οι ίδιοι μέχρι και σήμερα. «Μέχρι να καταλήξουμε στους συγκεκριμένους κωδικούς, όλη η φύση έκανε παρέλαση από το καζάνι μας».

 

Οι κωδικοί της Helleo έχουν πολλή μεγάλη ποικιλία, με επίκεντρο τα μοναδικά προϊόντα από τη φύση της Κρήτης!

 

Ενώ τα περισσότερα από τα βότανα που χρησιμοποιεί η helleo  είναι είτε αυτοφυή που συλλέγονται από τους ίδιους, είτε από ντόπιους παραγωγούς, στην παραγωγική διαδικασία χρησιμοποιούν τα βότανα είτε με τη μορφή αιθέριου ελαίου, είτε ως φυσικό εκχύλισμα σε βιολογικό ελαιόλαδο που φτιάχνεται από τους ίδιους.

Τα σαπουνάκια helleo  έχουν πολύ όμορφες σχεδιαστικά συσκευασίες. Με απλές και λιτές γραμμές. Τη συσκευασία της HELLEO  την έχουν επιμεληθεί οι “tillnoon”, για την οποία βραβευτήκαν με έπαινο το 2014 στα βραβεία γραφιστικής “ΕΒΓΕ”. Η συσκευασία παίζει καταλυτικό ρόλο…«Η συσκευασία δε βοηθάει απλά το προϊόν», αναφέρει με πάθος ο Μάνος και προσθέτει: «Είναι το ίδιο το προϊόν, είναι η προέκταση του, είναι το σπίτι του. Σε πρώτη φάση μάλιστα, η συσκευασία είναι πιο σημαντική από το προϊόν, γιατί είναι η πρώτη γνωριμία με τον καταναλωτή. Αν δεν κάνεις καλή πρώτη εντύπωση, ίσως να μην προχωρήσει ποτέ αυτή η σχέση. Σίγουρα σε βάθος χρόνου, η ποιότητα του προϊόντος είναι αυτή που θα πάρει τα ηνία, όμως σε γενικές γραμμές και με βάση την μικρή μου εμπειρία, συσκευασία και προϊόν πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά και να μην καπελώνει το ένα το άλλο. Ευτυχώς μέχρις στιγμής ακούμε μόνο θετικά σχόλια για τις δικές μας συσκευασίες και θεωρούμε ότι έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία μας».

 

Η σχεδιαστική πινελιά της ομάδας «tillnoon» δίνει κι αυτή ένα διαφορετικό στίγμα!

 

Ο Μάνος ως δημιουργός δεν ξεχωρίζει τα σαπουνάκια του όπως και ένας πατέρας τα παιδιά του. «… Όλα έχουν κάτι από εμένα, οπότε προτιμώ πάντα να τα βλέπω σαν σύνολο και σαν μια παρέα από έξι άτομα. Και σαν καταναλωτής που τα χρησιμοποιώ στο σπίτι, μου αρέσει να τα εναλλάσσω. Λόγω της απόλυτης φυσικότητας τους και της αγνότητας τους και τα έξι σαπούνια μας είναι κατάλληλα για χρήση σε σώμα, πρόσωπο και μαλλιά. Όμως κάθε κωδικός έχει μια πιο εξειδικευμένη χρήση, βάσει των συστατικών που περιέχει. Για παράδειγμα το σαπούνι Μαύρη μπύρα & Δεντρολίβανο είναι ιδανικό για την τριχόπτωση, ενώ το σαπούνι Χαμομήλι &Καλέντουλα είναι ιδανικό για μωρά και εγκυμονούσες».

Συμβουλές του δημιουργού για σωστή χρήση…«Κάθε φυσικό χειροποίητο σαπούνι θέλει σωστή μεταχείριση για να το απολαμβάνουμε κι εμείς περισσότερο. Έτσι είναι σημαντικό πριν τη χρήση του να το αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και ξηρό μέρος, ενώ κατά τη χρήση του να το τοποθετούμε σε μέρος που στραγγίζει πολύ καλά…»

Όνειρα ο Μάνος δεν έχει, γιατί ζει  μέσα στο όνειρο. Βάζει όμως συνέχεια νέους στόχους κι αυτοί είναι να συνεχίσει να είναι δημιουργικός και να παρασκευάζει  καινούργια προϊόντα με μεράκι, χωρίς να θυσιάζειτις αξίες του ή την υψηλή ποιότητα. «Νομίζω ότι η πραγματική επιτυχία έρχεται μόνο μέσα από το δύσκολο δρόμο, και για μένα επιτυχία σημαίνει προσωπική ευτυχία».

 

Ρόδι, Κόκκινο Κρασί, Φραγκόσυκο, Αλόη Βέρα, Μέλι, Θυμάρι κι άλλα μοναδικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα, μέσα σε ένα σαπούνι της Helleo!

 

Γνωρίστε καλύτερα τη Helleo και ανακαλύψτε τα μεθυστικά αρώματα της φύσης με  ένα σαπουνάκι…

https://www.facebook.com/helleo.gr/?fref=ts

http://www.helleo.gr/

Δείτε και το απολαυστικό βίντεο με όλη την πορεία μέχρι να έρθει το τελικό αποτέλεσμα – σαπούνι!

 

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin