Η ερμηνεία για το #PHILOTIMO μέσα από τη ματιά του Γιάννη Σειραδάκη

Ο Γιάννης Σειραδάκης, πέρα από ένας εξαιρετικός επιστήμονας, καθηγητής αστροφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μέλος της ερευνητικής ομάδας για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων αποπνέει έναν ιδιαίτερο σεβασμό ως άνθρωπος κι είναι διαθέσιμος, κάθε φορά που τον καλούμε να συμβαδίσει με τα όνειρα της μεγάλης οικογένειας του HumanStories.
Η σπουδαιότητα της προσωπικότητάς του συμβαδίζει αρμονικά με τον απλό, καθημερινό χαρακτήρα του. Είχαμε την ευτυχία να βρεθούμε ξανά μαζί του, πριν ορισμένες μέρες (πέρα από τη συνέντευξή του, παλαιότερα στο ΝΟΗΣΙΣ) και να μας μιλήσει με έναν μοναδικό τρόπο και μια ιδιαίτερη περιγραφή, για το #PHILOTIMO, εγκαινιάζοντας τη νέα μας στήλη – σε συνεργασία με το Φιλότιμο Ίδρυμα για την καθιέρωση της συγκεκριμένης λέξης στα διεθνή λεξικά…

To HumanStories συνεργάζεται με το Φιλότιμο Ίδρυμα για τη διάδοση της λέξεως #PHILOTIMO…

Οταν ξεκίνησε τη διαδικασία ερμηνείας για το #PHILOTIMO ήταν σαφής: «Είναι κάτι που δε θέλει ανταλλάγματα…  Το #PHILOTIMO είναι σίγουρο ότι δε διδάσκεται, υπάρχει μέσα μας, ίσως επειδή εξαρτάται από το DNA και το περιβάλλον μας. Θα θυμίσω τα λόγια του καθηγητή Γενετικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του κ. Ζαχαρία Σκούρα. Με τρεις λέξεις περιγράφει αυτήν την κατάσταση: γονότυπος, περιβάλλον, φαινότυπος. Δηλαδή γεννιόμαστε με το DNA μας, πάνω εκεί επιδράει το περιβάλλον κι αυτά τα δυο μαζί κάνουν αυτό που είμαστε κι αυτό που φαινόμαστε».

Απολαύστε τον κ. Σειραδάκη στο βίντεο του HumanStories σε συνεργασία με το «Φιλότιμο Ίδρυμα»

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin