«Greek is an Attitude». Η Ελλάδα γίνεται στάση ζωής, εμπνέει και δημιουργεί

Κοιτάμε με θαυμασμό. Και χαιρόμαστε που οι νέοι αυτής της μικρής χώρας, δημιουργούν  έχοντας ως πρότυπο τους την Ελλάδα. Ζώντας στο εξωτερικό, νιώθουν περήφανοι για τη χώρα τους.  Γιατί το να είσαι Έλληνας είναι τελικά στάση ζωής.  Ο Πέτρος και η Κοραλία Στεργίου είναι δύο αδέλφια από τη Θεσσαλονίκη. Η Κοραλία ολοκληρώνει σε ένα μήνα τις σπουδές της πάνω στην αρχιτεκτονική στην Αγγλία όπου σπουδάζει. Ενώ ο Πέτρος ασχολείται με την πληροφορική.  Τα δύο αδέλφια είναι οι δημιουργοί του brand «Greek is an Attitude».  «Εγώ έχω αναλάβει τον σχεδιασμό, ενώ ο Πέτρος έχει αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι της επιχείρησης, μιας και έχει πολλές γνώσεις πάνω σε αυτό. Ενώ σπουδάζω αρχιτεκτονική, το ενδιαφέρον μου ήταν πάντα στη μόδα και το σχέδιο, και αρχικά το Greek is an Attitude δημιουργήθηκε προκειμένου να διατηρώ το ενδιαφέρον μου για τη μόδα ζωντανό». Μας λέει η Κοραλία στο humanstories.gr.

Δύο χρόνια πριν στη Σύρο. «Η αλήθεια είναι πως η ιδέα μας γεννήθηκε σε ένα καλοκαιρινό μας ταξίδι πριν 2 χρόνια στη Σύρο. Καθόμασταν μπροστά στη θάλασσα και συζητούσαμε για το πάθος μου για σχέδιο και το πάθος του αδερφού μου για την διοίκηση επιχειρήσεων. Οι σπουδές μου στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια με έχουν κάνει να δω την Ελλάδα διαφορετικά και να εκτιμώ το παραμικρό που με κάνει χαρούμενη όταν βρίσκομαι στη πατρίδα μου. Έτσι, αντλώντας έμπνευση από το καλοκαιρινό ελληνικό τοπίο, τη μοναδική ελληνική θάλασσα και τον ήλιο, αποφασίσαμε να κάνουμε το πάθος μου πραγματικότητα και να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο…». Θυμάται η Κοραλία

 

 

Γιατί  Greek Is An Attitude;  Γιατί ο Έλληνας πάντα ξεχωρίζει. «Το Greek is an Attitude γεννήθηκε παρατηρώντας πώς ένας Έλληνας καταφέρνει πάντα να ξεχωρίζει. Οι σπουδές μου στο εξωτερικό με έκαναν να καταλάβω πόσο περήφανη είμαι για την πατρίδα μου. Κατάλαβα πως το να είσαι Έλληνας είναι όντως μία στάση ζωής που τελικά μας διαφοροποιεί από κάθε άλλο άνθρωπο. Σε ένα κόσμο λοιπόν που διαρκώς παρασύρεται από τη ξενομανία, είναι πολύ εύκολο κανείς να ξεχάσει την εθνική του ταυτότητα, στόχος της εταιρίας μας είναι να υπενθυμίζουμε στον κόσμο την ελληνική του ταυτότητα αλλά και την ιδέα ότι το να είσαι Έλληνας είναι μία στάση ζωής. Είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να είμαστε περήφανοι και φορώντας ένα σχέδιο μας μπορεί ο καθένας να δείξει στον κόσμο πόσο περήφανος είναι που είναι Έλληνας αλλά και να δώσει μια ευκαιρία στον ξένο κόσμο να γνωρίσει τον Ελληνικό πολιτισμό μέσω των σχεδίων μας» λένε ο Πέτρος και η Κοραλία.

Έμπνευση του Greek is an Attitude είναι η Τέχνη και η ιστορία της Ελλάδας και κυρίως η τέχνη των γλυπτών που αποτυπώνουν λιτά και με τον πιο όμορφο τρόπο το “Greek Attitude”.  «Η φιλοσοφία μας είναι πάντα λιτή αλλά επικεντρώνεται στο να περάσει το μήνυμα που εξυπηρετεί το όνομα μας…».

 

 

Η ανταπόκριση του κόσμου. «Η εταιρία μας ιδρύθηκε μόλις δυο χρόνια πριν.  Παρόλα αυτά,  η ανταπόκριση του κόσμου είναι ικανοποιητική. Σε αυτό έχουν συμβάλλει αρκετά διάφοροι φίλοι μας  και γνωστοί, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν από πολύ νωρίς. Δοκίμασαν τα προϊόντα μας και με τον τρόπο τους φρόντισαν να τα γνωρίσει περισσότερος κόσμος.  Αυτό που ζητούν οι περισσότεροι από τους πελάτες μας είναι ιδιαίτερα σχέδια, τα οποία ελκύουν το ενδιαφέρον οποιουδήποτε τα βλέπει. Άλλωστε, στόχος μας δεν είναι μόνο να παράγουμε ένα απλό ρούχο, αλλά να παράγουμε κάτι που θα αποτελέσει αρχή μιας συζήτησης μεταξύ δυο ανθρώπων για το τι σημαίνει η Ελλάδα για αυτούς. Όσον αφορά την μεγαλύτερη ανταπόκριση, την έχουν τα φούτερ μας λόγω της άνεσης που προσφέρουν. Τα φούτερ μας μπορεί κανείς να τα φοράει σχεδόν όλο τον χρόνο στις καθημερινές του δραστηριότητες όπως τα ψώνια, την γυμναστική ή για έναν καφέ στο κέντρο της πόλης».

Τα ελληνικά Brand νέων σχεδιαστών, κερδίζουν τα τελευταία χρόνια έδαφος στον Ελλαδικό χώρο. Τα έξυπνα μοτίβα, η ποιότητα των ρούχων αλλά και η διάθεση των Ελλήνων να στηρίξουν νέους δημιουργούς είναι η αιτία που ο πολιτισμός της Ελλάδας γίνεται στάση ζωής και νούμερο ένα στις επιλογές μας. «Όλοι οι πελάτες μας μέχρι στιγμής είναι Έλληνες, και πιστεύω ότι φορώντας ένα από τα σχέδια μας, ο καθένας νιώθει αμέσως το συναίσθημα που νιώθω εγώ όταν τα σχεδιάζω. Την ευγνωμοσύνη δηλαδή και την περηφάνια του να είσαι Έλληνας». Μας λέει η Κοραλία και συνεχίζει: « Ένα σημαντικό ποσοστό των πελατών μας, είναι Έλληνες του εξωτερικού, μιας και τα σχέδια μας τους βοηθούν να μένουν συνδεδεμένοι με την πατρίδα μας, και να δείχνουν στον ξένο κόσμο την καταγωγή τους και πόσο περήφανοι είναι για αυτή».

 

 

Πόσο δύσκολο είναι για μια εταιρία να εδρεύει στην Ελλάδα και να βάζει νέους στόχους; Οι νέοι δημιουργοί παράγουν τέχνη. Και άθελά τους γίνονται «διαφημιστές» της Ελλάδας. Διαφημίζουν μέσα από την τέχνη τους, το πιο ισχυρό  brand της Ελλάδας, τον Πολιτισμό μας. «Στο στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εταιρία μας αυτή την χρονική περίοδο, δεν θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εδρεύουμε στην Ελλάδα καθώς το μέγεθος της εταιρίας μας είναι ακόμη μικρό και έτσι μπορούμε να την διαχειριστούμε με ευκολία. Πλέον η χώρα μας αρχίζει να αποκτά πολιτική και οικονομική σταθερότητα και έτσι μπορούμε να θέτουμε μακροπρόθεσμους στόχους, γνωρίζοντας ότι το οικονομικό περιβάλλον δεν θα αλλάξει ξαφνικά. Προς το παρόν, η υποστήριξη από το κράτος δεν μας είναι απαραίτητη καθώς έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε χαμηλά τα κόστη μας. Ωστόσο, λόγω της φύσης της εταιρίας μας και της τέχνης που παράγει, είμαστε σίγουροι ότι εάν χρειαστούμε την υποστήριξη του κράτους, θα την έχουμε». Τελειώνουν ο Πέτρος και η Κοραλία.

 


Κλικ Εδώ:  https://greekisanattitude.com/

 


 

 

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin