Εδώ που τελειώνουν οι humanstories του Νεπάλ

Εδώ, στον Pashupatinath, στο κρεματόριο λίγο έξω από το κέντρο της Κατμαντού, έχουν «τελειώσει» εκατομμύρια Human Stories από το 1692 όταν και χτίστηκε ο ναός που βλέπουμε σήμερα και που αποτελεί από το 1979  μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας της UNESCO.  Ο ναός Pashupatinath, είναι χτισμένος στην όχθη του ποταμού Bagmati, ο οποίος καταλήγει στο Γάγγη. Είναι ο πιο διάσημος Ινδουιστικός ναός στο Νεπάλ. Είναι αφιερωμένος στον Σίβα και στην αρχική του μορφή, κατασκευάστηκε το 400 μ.Χ.

 


 

Στις 17 Φεβρουαρίου, στην γιορτή Σιβαράτρι, στον ναό Pashupatinath, συγκεντρώνονται πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοί. Στην όχθη του ποταμού Bagmati, υπάρχουν πλατφόρμες, όπου καίγονται οι νεκροί.  Για κάθε νεκρό, χρειάζονται 250 με 300 κιλά ξύλα, τα οποία τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε αφού ανάψει η φωτιά, να συγκρατήσει το βάρος του ανθρώπινου σώματος, μέχρι εκείνο να αποτεφρωθεί. Στην βάση τοποθετούνται τα μεγαλύτερα κομμάτια του κορμού, με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να τοποθετηθούν και τα επόμενα στάδια, πριν τοποθετηθεί στην κορυφή το σώμα του νεκρού επάνω σε φορείο. Πριν ξεκινήσει η καύση, ο νεκρός βυθίζεται στα νερά του ποταμού Bagmati, προκειμένου να εξαγνιστεί.  Οι συγγενείς μένουν κοντά στον νεκρό, μέχρι να αποτεφρωθεί.

 


Ο Νικόλας Οικονόμου, συνεχίζει το ταξίδι του στο Νεπάλ και μας στέλνει φωτογραφίες από τις περιπέτειες του…

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin