Χειροποίητα σανδάλια στην Αγριά του Βόλου

Η οικογένεια Μώρου βρίσκεται εκεί από το 1934. Παππούς, πατέρας και γιος στην σύνταξη πλέον. “Ευτυχώς η κόρη μου θα αναλάβει την επιχείριση”. Εγώ μπήκα στο μαγαζί όταν πήγαινα ακόμη στο δημοτικό και πήρα σύνταξη από εδώ. Ο πατέρας μου, μου έλεγε. “Εσύ γνωρίζεις το σανδάλι καλύτερά από τον πελάτη εσύ θα τον καθοδηγείς. Μου έλεγε ακόμα, ότι αρμέγεις την κατσίκα όσο πρέπει. Όχι μέχρι να βγάλει αίμα. Για αυτό κρατάμε τις τιμές μας χαμηλά. Κι ας ανέβηκαν οι τιμές στα δέρματα”.

Το μαγαζί με τα σανδάλια το έβλεπα εδώ και χρόνια οδηγώντας στον παραλιακό δρόμο της Αγριάς. Μετά την εντυπωσιακή εκκλησία και ανάμεσα στις ταβέρνες και τα τσιπουράδικα. Ξεχώριζε, με τα δεκάδες ζευγάρια σανδάλια να κρέμονται σαν τσαμπιά μπροστά στην βιτρίνα. Αγοράσαμε δύο ζευγάρια σανδάλια και πήραμε μια ντουζίνα συμβουλές για την συντήρηση τους. “Το σανδάλι θα ανοίξει λίγο από πίσω, γιατί θα το περπατάς στο καλντερίμι. Να έρθεις να σου το μαζέψω. Αν θέλεις να σκουρύνει το χρώμα, να το βάζεις στον ήλιο. Αν βραχεί, να στεγνώσει στην σκιά γα να μην σκληρύνει το δέρμα. Αν βραχεί με αλμυρό νερό, να το ξεπλύνεις με γλυκό. Ότι θελήσεις, να με πάρεις τηλέφωνο”. Ρώτησα τον κύριο Μώρο, πόσα σχέδια έχει στο μαγαζί του. “Πάρα πολλά. Αλλάζουμε σχέδια ανά περίοδο και με βάση την μόδα. Υπάρχουν βέβαια και τα κλασσικά. Αυτό που πουλάει περισσότερο είναι αυτό που το ονομάζουμε του Χριστού” απάντησε. “Αυτά τα σανδάλια θα τα έχετε τουλάχιστον για πέντε χρόνια” συμπλήρωσε η κόρη του καθώς μας ξεπροβόδιζε από το μαγαζί.    https://www.facebook.com/Moros-leather-sandals

 

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin