Από το Έβερεστ στην Ειδομένη

Όταν τους πλησίασα, ήταν όλοι τους μαζεμένοι, γύρω από μια φωτιά που ξεψυχούσε. Κάποιοι από την ομάδα, έψαχναν λίγο πιο κάτω για καύσιμη ύλη, ενώ οι υπόλοιποι όταν με είδαν να πλησιάζω με την κάμερα, άρχισαν να με χαιρετούν και να ζητούν να τους φωτογραφίσω. «Από πού είστε;» τους ρώτησα. «Από το Νεπάλ» μου απάντησαν χαρούμενα. Νέοι όλοι τους, το πολύ μέχρι 22 χρονών ο μεγαλύτερος. «Έβερεστ» τους είπα αυθόρμητα μόλις άκουσα ότι έρχονται από το Νεπάλ, για να αρχίσουν να μου αραδιάζουν διάφορες κορυφές των Ιμαλάϊων. «Έχεις πάει στο Έβερεστ;» με ρώτησε ένας από αυτούς. «Μπα θέλει πάρα πολλά χρήματα για να πας στο Έβερεστ» αποκρίθηκα. «Θέλει πολλά λεφτά για να πας και στην Βόρεια Ευρώπη» ανταπάντησε. Όντως θέλει πολλά λεφτά -για τις δικές τους οικονομίες- πολύ τύχη, πολύ θάρρος και μεγάλη υπομονή η κατάκτηση του Έβερεστ. Και του δικού τους Έβερεστ που είναι η Γερμανία ή κάποια άλλη Βόρειο Ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και για εμάς τους Ευρωπαίους  η κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής του κόσμου. Οι δυτικοί ξοδεύουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να πάνε στην χώρα των νεαρών που συνάντησα στην Ειδομένη, προκειμένου να κατακτήσουν την κορυφή του  Έβερεστ. Οι νέοι του Νεπάλ, ξοδεύουν μερικές χιλιάδες ευρώ προκειμένου να πάνε στην Ευρώπη για να κατακτήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Και για τους μεν και για τους δε, η κατάκτηση των προσωπικών τους Έβερεστ αποτελούν στόχο ζωής. Στόχος που πολλές φορές έχει απώλειες και τραγωδίες.

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin