«Βοηθάμε την Ελλάδα να επιβιώσει»

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, η Ευγενία, με 100 ακόμη πυροσβέστες από την Ουκρανία, είχαν έρθει στην Εύβοια, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατέκαψε 500.000 στρέμματα δάσους. «Έχουμε μια κοινότητα με πυροσβέστες, από όλη την Ουκρανία. Είμαστε περίπου 100 άτομα και η αποστολή μας είναι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να επιβιώσει» μας είχε πει όταν την συναντήσαμε με την ομάδα της, λίγο έξω από το χωριό Προκόπι στην ορεινή Εύβοια.

 

 

 


Η Ευγενία είναι γιατρός και ήταν επικεφαλής της ομάδας, που είχε να καλύψει μια περιοχή χιλίων περίπου μέτρων. «Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη.  Είχαμε να καλύψουμε μια απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου και πίσω από το χωριό. Σωθήκανε σπίτια, άνθρωποι, ζώα.  Βέβαια δεν τελειώσαμε.  Θα συνεχίσουμε και το βράδυ.  Η δουλειά μας είναι 24/7» έλεγε, ενώ οι άντρες της ξεκουράζονταν λίγο πιο μακριά, μετά την μάχη που είχαν δώσει με τις φλόγες. 

 

Nicolas Economou Photography

 

Τώρα η Ευγενία και οι άντρες της, έχουν μια διαφορετική μάχη να δώσουν, στην πατρίδα τους, απέναντι στους Ρώσους στρατιώτες που εισβάλλουν.  Στην Εύβοια, παρά την κούραση και τις υψηλές θερμοκρασίες οι Ουκρανοί πυροσβέστες ήταν ευδιάθετοι.  Έδωσαν σκληρές μάχες με την φωτιά και επέστρεψαν στην πατρίδα τους, έχοντας δημιουργήσει φιλίες με τους ανθρώπους στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας. Μακάρι να είναι όλοι καλά στις νέες σκληρότερες μάχες που έχουν να δώσουν από εδώ και πέρα.

 

Photo. Nicolas Economou

 

https://www.facebook.com/photographynicolaseco

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin