Το παλαιότερο καπνοπωλείο στην Ελλάδα!

«Σπίτι του καπνού. 1941. Νίκος Αγάθος», γράφει στο πλαίσιο της καμάρας, έξω από το μικρό αλλά πανέμορφο μαγαζάκι στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Μέσα, δεκάδες μάρκες τσιγάρων βρίσκονται στις προθήκες.  Μου θυμίζει την ταινία «καπνός».  Στα αριστερά, όπως μπαίνω, κάθεται ο ίδιος ο Νικόλαος Αγάθος.  «Το μαγαζί αυτό είναι ιστορικό.  Είναι το παλιότερο καπνοπωλείο στην Ελλάδα», λέει.  «Το ξεκίνησα με τον πατέρα μου το 1941 και το κρατάω μέχρι τώρα.  Είναι στην σύνταξη πλέον και το κρατάει η γυναίκα μου.  Παλιότερα, είχαμε και χοντρική. Ξεκινήσαμε με χύμα Κεράνης και μετά περάσανε όλες οι εταιρίες.  Τα πούρα, οι καπνοί και όλα τα είδη καπνιστού», συμπληρώνει.

Ο Νικόλαος Αγάθος πέρα από έμπορος, ασχολούνταν και με τα κοινά. «Από το μαγαζί αυτό βγήκε βουλευτής», λέει και συνεχίζει:  «Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί περνούσαν από το μαγαζί όταν έρχονταν στην Κέρκυρα. Εγώ ήμουν είκοσι χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κέρκυρας.  Μια χρονιά, πήρα τους περισσότερους ψήφους από όλους τους συμβούλους».

Πλέον ο Νικόλαος Αγάθος κάθεται στην άκρη του μαγαζιού, χαζεύοντας τους τουρίστες να μπαίνουν και να βγαίνουν από το μαγαζί, δοκιμάζοντας τις νέες τάσεις στα προϊόντα καπνού.  Το παλιότερο καπνοπωλείο στην Ελλάδα, συνεχίζει να βρίσκεται στην ίδια γωνία στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και  η ζωή συνεχίζεται…

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin