Ο εμπνευστής του «1st Gourmet Olive Exhibition» μιλάει στο HumanStories

Η Θεσσαλονίκη έχει μπει για τα καλά στο επίκεντρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, η πόλη «ζει κι αναπνέει» για το καλό φαγητό, για τα αγνά υλικά, για τις εξαιρετικές πρώτες ύλες, για τα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Πάνω σε αυτήν τη βάση έπεσε (πριν έναν χρόνο) στο τραπέζι της συζήτησης η ιδέα να φιλοξενηθεί το «1st Gourmet Olive Exhibition» στη συγκεκριμένη πόλη, σε έναν καταπληκτικό πολυχώρο, στο «LAB’ATTOIR».

Φωτογραφίες: Δώρα Τοπαλίδου (www.brightside.gr)

Μια παρέα νεαρών ανθρώπων, με τον 30άρη Αλέξη Στεφανίδη, ιδιοκτήτη της εταιρίας «Agora About Olive Oil» (δείτε αναλυτικά τις δράσεις της εταιρίας του), να είναι ο εμπνευστής της ιδέας, αποφάσισαν να ξεκινήσουν έναν «μαραθώνιο, σε ρυθμούς σπριντ» προκειμένου να διοργανώσουν επιτυχημένα την πρώτη έκθεση Gourmet Olive (δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων) προϊόντων. Και για όσους βρέθηκαν εκεί, στην πρεμιέρα (Παρασκευή, 20.5) της Έκθεσης, συνυπογράφουν ότι το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

 

_MG_2077

Εξαιρετική οργάνωση στο «1st Gourmet Olive Exhibition».

 

Πώς, όμως, ένας σπουδαγμένος μηχανικός, με μεταπτυχιακά, τα άφησε όλα στην άκρη κι έριξε το βάρος στα τρόφιμα, στο ελαιόλαδο και στα καταπληκτικά προϊόντα που παράγει η ελληνική γη; Ο Αλέξης Στεφανίδης «αποκαλύπτεται» στο HumanStories.gr.

 

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ

 

«Εγώ ήμουν μηχανικός, σπούδασα στο εξωτερικό, έκανα μεταπτυχιακό, όμως κάποια στιγμή αποφάσισα να αλλάξω επάγγελμα σε έναν εντελώς διαφορετικό τομέα. Θέλησα να ασχοληθώ με το τρόφιμο, μία από τις μεγάλες μου αγάπες. Αγαπώ πολύ και το ελαιόλαδο και ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη δική μου εταιρία… Πήρα μέρος σε Εκθέσεις, σύναψα συνεργασίες με παραγωγούς, λίγους στην αρχή και τώρα πλέον περισσότερους…», επισήμανε ο Αλέξης Στεφανίδης κι αναφέρθηκε στη γέννηση της συγκεκριμένης ιδέας για τη Θεσσαλονίκη, η οποία αναλαμβάνει για πρώτη φορά το ρόλο της οικοδέσποινας του σημαντικότερου γεγονότος προώθησης εκλεκτών προϊόντων ελαιολάδου, ελιάς, προϊόντων delicatessen, αρωματικών φυτών και βοτάνων, αρτυμάτων και προϊόντων προσωπικής περιποίησης.

«Πριν από περίπου έναν χρόνο γεννήθηκε ένα όραμα… Να δημιουργήσουμε μια Έκθεση στη Θεσσαλονικη που να εκπροσωπεί ουσιαστικά όλες αυτές τις εκθέσεις που πάμε όλοι εμείς οι Έλληνες στο εξωτερικό, αναζητώντας τρόπους για να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας. Στόχος μας ήταν να έχουμε ένα καλό ποιοτικό κοινό από την Ελλάδα, με μικρομεσαίους παραγωγούς από όλη την επικράτεια που παράγουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Με κύριους τομείς το delicatessen, το gourmet τρόφιμο, τα προσεγμένα προϊόντα… Και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις συμμετοχές ορισμένων από τους κορυφαίους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα», τόνισε ο υπεύθυνος της Έκθεσης για τον σκοπό της και συμπλήρωσε:

«Θεώρησα ότι είναι πολύ εύστοχο να γίνει στη Θεσσαλονίκη κάτι τέτοιο, αφού είναι μια γκουρμεδούπολη, με πολλά εστιατόρια, φαγητά, με μια παραδοσιακή διατροφική συνήθεια που είναι πολύ αναβαθμισμένη στην πόλη. Επιπροσθέτως πίστεψα ότι είναι ένα κέντρο γύρω από μια πολύ σημαντική βαλκανική ζώνη, διαρκώς αναπτυσσόμενη…».

 

ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ

 

Ο εκ των εμπνευστών του «1st Gourmet Olive Exhibition» αναφέρθηκε και στην ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας: «Οι Εκθέσεις συνήθως αφορούν μαζικής αποδοχής προϊόντα κι απευθύνονται και σε Σούπερ Μάρκετ. Η δική μας Έκθεση δεν έχει τέτοια. Διαθέτει πιο εξειδικευμένα προϊόντα. Οι επισκέπτες μας θα δοκιμάσουν πράγματα που δε θα τα βρει εύκολα στην Ελλάδα. Μόνο σε εξεζητημένα καταστήματα και στο εξωτερικό. Οι παραγωγοί μας έχουν ρίξει το βάρος στην ποιότητα των προϊόντων και στην πιστοποίηση. Εχουν αναβαθμίσει πολύ τη συσκευασία, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο (είναι η πρώτη εντύπωση). Μας τιμάει πολύ που συγκεντρώσαμε τόσο καλούς παραγωγούς. Αλλωστε δεν ήταν τυχαία η συμμετοχή τους. Τους επιλέξαμε έναν, έναν και τους προτείναμε να συμμετέχουν στην Έκθεση. Εχουν μια ιδιαίτερη φιλοσοφία κι έναν τρόπο καλλιέργειας με καινοτομίες.

»Ουσιαστικά παρουσιάζουμε ένα νέο προϊόν. Στηριζόμαστε στο ελαιόλαδο, αλλά με διαφορετικά αρώματα. Η στόχευσή μας είναι να έρθουν νέες συμφωνίες με εμπόρους και με το κοινό της πόλης, της Χαλκιδικής, της Β. Ελλάδας και των Βαλκανίων».

 

1 Σχόλιο

  • Μαλασιωτη Μαρια 20/05/2016 (22:10)

    Μπραβο σου Αλεξη για το οραμα αλλα κ για την πρωτοτυπη αυτη ιδεα που ευχομαι να σας ανεβασει ακομη πιο ψηλα και να ανοιξει νεους οριζοντες σε σας αλλα κ στην πολη μας.

six + ten =

Αποδέχομαι την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων * for Click to select the duration you give consent until.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Subscribe To Our Newsletter
Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin
Subscribe To Our Newsletter
No Thanks
Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup Plugin