Ιδρυση έδρας στο ΑΠΘ για τον ποντιακό ελληνισμό

Οι απανταχού Πόντιοι θα αισθάνονται περήφανοι για κάτι ακόμη σημαντικό, αφού την Παρασκευή, 20 Μαΐου, θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο ΑΠΘ και στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη», στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, με σκοπό και τη δημιουργία Έδρας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου που θα αφορά τη μελέτη του Ποντιακού Ελληνισμού.

Θυμίζουμε ότι σαν σήμερα, στις 19 Μαΐου του 1919 με την αποβίβαση του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σαμψούντα, άρχισε η δεύτερη και σκληρότερη φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Περίπου 353.000 Έλληνες από τον μικρασιατικό Πόντο εξοντώθηκαν την περίοδο 1916-1923. Ευτυχώς που το Φεβρουάριο του 1994 η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο τη συγκεκριμένη περίοδο. Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, σε ένα εκτενέστατο αφιέρωμα παρουσίαζει όλα τα δεδομένα των όσων τραγικών συνέβησαν  στον Ελληνισμό…

 

 

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin