H «IAMVI» μας προσκαλεί να βυθίσουμε το κουτάλι μας στην απόλαυση!

Οταν ο Γιώργος Παπανικολάου κι ο Δημήτρης Τσαλπατούρος ξεκίνησαν το 2015 να κάνουν πράξη το όνειρό της και να δημιουργήσουν γλυκά του κουταλιού, όπως τα έφτιαχναν οι πρόγονοί τους, δεν πίστευαν ότι θα είχαν τόσο γρήγορη αποδοχή από τον απλό καταναλωτή εντός κι εκτός Ελλάδας, όπως κι από τους επαγγελματίες – γευσιγνώστες και μη – του τροφίμου ανά τον κόσμο. Με το… καλημέρα κέρδισαν διάκριση σε διαγωνισμό στη Γαλλία, ενώ τα καλά συνεχίστηκαν και διογκώθηκαν…

Πρόσφατα κέρδισαν τρία αστέρια με το γλυκό περγαμόντο κι ένα αστέρι με το γλυκό του κουταλιού, σύκο, στα «Great Taste 2017», που ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβριο στο Λονδίνο. Κι αυτό συνέβη ανάμεσα σε 12.300 προϊόντα! Τα παραπάνω παράσημα «φορέθηκαν» γρήγορα στις στολές των ιδρυτών της εταιρίας «IAMVI» με βάση την Πάτρα, όμως δε σταματούν να δημιουργούν έχοντας εξαιρετικούς συνεργάτες και κυρίως μοναδικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα. Είναι αποφασισμένοι να μας «προσκαλέσουν να βυθίσουμε το κουτάλι της απόλαυσής μας στα δικά τους γλυκά…».

Οι μαρμελάδες της IAMVI βγάζουν θύμησες από την γιαγιά μας, με τον απλό αλλά και τόσο μυρωδάτο – μαγικό τρόπο, που τις έφτιαχνε…

 

Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ IAMVI

 

«Η κρίση είναι βαθιά… Δε θα βγούμε ούτε σε 100 χρόνια από το αδιέξοδο της οικονομικής ένδειας αλλά και της έλλειψης ηθικής κι αξιών… ». Ακούγονται αυτές κι άλλες πολλές ακόμη βαρύγδουπες απόψεις σχεδόν καθημερινά, κάθε ώρα, κάθε λεπτό στην Ελλάδα του 2017. Ομως οι δύο Μηχανικοί (αυτό σπούδασαν), Γιώργος Παπανικολάου και Δημήτρης Τσαλπατούρος δεν το έβαλαν κάτω. Αντίθετα εμπνεύστηκαν από την κρίση, γύρισαν πίσω στις γευστικές αναμνήσεις της προγιαγιάς (του Γιώργου) Αλεξάνδρας κι αποφάσισαν να δημιουργήσουν την «IAMVI». Επομένως η κρίση τους έκανε να σκεφθούν εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης της δημιουργικότητάς τους και τους άνοιξε την πόρτα μιας «άλλης ευκαιρίας ζωής».

Ο Γιώργος Παπανικολάου μας αναφέρει τη δικιά του HumanStory… «Κι οι δύο σπουδάσαμε Μηχανικοί, εγώ δούλευα στην Ελλάδα, ενώ ο Δημήτρης έκανε μεταπτυχιακό στη Γαλλία. Θέλαμε από καιρό να ασχοληθούμε με κάτι που έχει σχέση με τη διατροφή, με την παραγωγή, το εμπόριο και τα παραδοσιακά προϊόντα… Ετσι είχαμε τις συνταγές με τα γλυκά του κουταλιού από την γιαγιά του πατέρα μου, την Αλεξάνδρα και με τη βοήθεια των δύο οικογένειών μας (γιατί αυτή η δουλειά χρειάζεται χέρια, αρκετά χέρια) ξεκινήσαμε το 2015 την «IAMVI».

»Φυσικά πήραμε τις συνταγές της προγιαγιάς Αλεξάνδρας κι εμείς τις ανεβάσαμε κλίμακα, τις προσαρμόσαμε σε συνταγές για παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων. Προσπαθούμε να διαλέγουμε τοπικά προϊόντα ως πρώτη ύλη, στο μέτρο του δυνατού, διότι δεν παράγονται όλα στην Πάτρα. Τα γλυκά του κουταλιού είναι όλα χωρίς συντηρητικά, αφού φτιάχνονται με τον κλασικό παραδοσιακό τρόπο. Δεν χρησιμοποιούμε ούτε χαλκούς για να σφίξουν είναι 100% φυσικά. Την επιλογή των φρούτων την κάνουμε εμείς οι ίδιοι βάσει προδιαγραφών που βάλαμε. Γι΄ αυτό και διαφέρουμε από πολλά άλλα προϊόντα, ίδιας κατηγορίας. Εχουμε μεγάλη επιμονή για να βγουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο προϊόν, που θα φθάσει στον καταναλωτή. Δεν παρεκκλίνουμε την πορείας για κανέναν λόγο. Οποιο προϊόν δε μας κάνει γευστικά, πετιέται. Δε θα πούμε εντάξει δεν είναι και τόση μεγάλη η διαφορά, ας το βάλουμε στο βαζάκι. Επιπροσθέτως γίνεται με μεγάλη προσοχή η επιλογή της πρώτης ύλης ή από παραγωγούς ή από κάποιους συνεταιρισμούς. Ξέρουμε κάτω από ποιες κλιματικές συνθήκες παράγονται τα προϊόντα. Για παράδειγμα ένα σταφύλι πεδινό με ένα σταφύλι ορεινό έχει διαφορά στη γεύση. Προσπαθούμε να διατηρούμε αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά, γι΄ αυτόν το λόγο και δεν επιδέχονται πολλή θερμική επεξεργασία», τόνισε ο Γιώργος Παπανικολάου στο HumanStories.gr.

Το σύκο κέρδισε κι αυτό βραβείο στο Great Taste 2017 του Λονδίνου, ανάμεσα σε 12.300 προϊόντα!

 

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΤΡΟΠΟ

 

«Ολα αυτά που σπουδάσαμε και πλέον κάνουμε, έχουν σχέση με την προσφορά… Προσφέρουμε κάτι πολύ ποιοτικό κι αυτό μας δίνει ικανοποίηση και ψυχική ηρεμία. Το αγαπάμε, το κάνουμε σωστά, έτσι είμαστε πιο ήρεμοι στη ζωή μας…», επισήμανε ο Γιώργος Παπανικολάου και συνέχισε αναφερόμενος στα εχέγγυα που του πρόσφεραν οι σπουδές του ως Μηχανικός σε σχέση με την τωρινή του ασχολία, με την παραγωγή παραδοσιακών γλυκών του κουταλιού:

«Οι σπουδές, πάσης φύσεως, σε μαθαίνουν να διαβάζεις, να βάζεις στόχους…  Ως μηχανικοί βοηθήσαμε στην αρχή την εταιρία, στη σύστασή της, στα γραφειοκρατικά ζητήματα αλλά και στον τρόπο οργάνωσης και παρακολούθησης της εταιρίας μας. Στο Πανεπιστήμιο μαθαίνεις πώς να διαχειρίζεσαι προβλήματα κι αυτό κούμπωσε στο κομμάτι με την «IAMVI». Ολη η διαδικασία από την αγορά πρώτης ύλης μέχρι να πάει στον καταναλωτή, περνάει από τα χέρια μας. Ασχολούμαστε δύο οικογένειες με αυτά και κάθε γνώση, σε ένα αντικείμενο μας βοηθάει για να ξεπερνάμε κάθε σκόπελο».

Σχετικά με την αρχή αλλά και το μέλλον της εταιρίας, υπογράμμισε: «Εμείς φτιάξαμε ένα καλό προϊόν, το οποίο πήγε πολύ γρήγορα, στον πρώτο χρόνο, σε έναν διαγωνισμό στο Παρίσι. Αυτό δε συνηθίζεται, εμπεριείχε ρίσκο (αφού στην αρχή πάντα έχεις αμφιβολίες για το προϊόν σου), αλλά το αποτέλεσμα κι η διάκριση μάς έδωσαν κουράγιο και δύναμη για να προχωρήσουμε. Μας στήριξαν και το επιμελητήριο Αχαΐας (έχει ένα γραφείο εξαγωγών) κι οι φορείς της Πάτρας, που είναι πολύ οργανωμένοι. Συμμετέχουμε δωρεάν σε Εκθέσεις και μας καθοδηγούν πώς να λειτουργήσουμε σωστά, στον τομέα εξαγωγών. Ολα αυτά μάς δυναμώνουν περισσότερο και θέλουμε να εξαπλωθούμε σε ακόμη περισσότερες αγορές της Ευρώπης… Κι έπεται συνέχεια στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Ταβάνι δε μας αρέσει να βάζουμε στα όνειρά μας και στις φιλοδοξίες μας».

Η IAMVI με το περγαμόντο της κέρδισε 3 αστέρια στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste 2017, στο Λονδίνο!

 

Η IAMVI ΚΕΡΔΙΣΕ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΑ «GREAT TASTE 2017»

 

Η «IAMVI» κέρδισε στο φημισμένο διαγωνισμό «Great Taste 2017» του Λονδίνου, ένα αστέρι με το γλυκό κουταλιού σύκο, το οποίο έχει πλούσια γεύση, η οποία συνδυάζεται αρμονικά με το γαρύφαλλο και το αμύγδαλο. Ορισμένα από τα σχόλια των κριτών γι αυτό το προϊόν ήταν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εστάλη από την IAMVI: «Ένα όμορφα παρουσιασμένο γλυκό με πλούσια σύκα, που έχουν ζαχαρωμένη υφή φρούτων, τα αμύγδαλα είναι ολοφάνερα. Τα γαρύφαλλα διατηρούνται πάρα πολύ καλά τα οποία δίνουν ένα στρώμα γεύσης, χωρίς να κυριαρχούν στο σύνολο. Όμορφα αναμειγμένα και ισορροπημένα».

Όσο για των τριών αστεριών βραβείο του περγαμόντου, το οποίο είναι σίγουρα ένα από τα πιο αρωματικά φρούτα, μερικά από τα σχόλια των κριτών ήταν τα εξής: «Υπέροχα, μεγάλα κομμάτια φρούτου, τα οποία έχουν τυλιχτεί ελκυστικά, με χρυσό χρώμα. Τα κομμάτια της φλούδας είναι παχιά κομμένα κι έχουν μια εκπληκτικά υπέροχη και ευχάριστη υφή. Η φλούδα δεν είναι πικρή, αλλά και δεν έχει γίνει παραπάνω γλυκιά απ’ όσο πρέπει. Αγαπάμε την λεμονάτη εσπεριδοειδή νότα, ακολουθούμενη από τη γοητευτική λουλουδένια γεύση περγαμόντου, που αναπτύσσεται στον ουρανίσκο. Ένα πραγματικά συναρπαστικά φτιαγμένο προϊόν, που έκανε όλους τους κριτές να θέλουν παραπάνω».

«Είμαστε μια νεοσύστατη εταιρεία στον τομέα αυτόν. Από την αρχή αυτής της οικογενειακής μονάδας παραγωγής, ο μόνος στόχος ήταν και είναι να επιτύχουμε αξιόλογη ποιότητα σε κάθε προϊόν που κατασκευάζουμε. Αυτό που μας οδήγησε να συμμετάσχουμε στο Great Taste 2017 είναι το γεγονός ότι είναι το πιο έγκυρο και σεβαστό σύστημα διαπίστευσης τροφίμων που υπάρχει. Η διάκριση στο Great Taste θα προσδώσει αξία και κύρος στην εταιρεία μας, καθώς και τη δυνατότητα εξεύρεσης νέων λιανοπωλητών και τελικά την αύξηση των πωλήσεων. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες και συγκλονισμένοι, ότι δυο από τα προϊόντα μας πέτυχαν μια τέτοια διάκριση στον διαγωνισμό του Great Taste2017.», εξηγούν οι συνιδιοκτήτες της Iamvi.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΙ Η «IAMVI»

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin