Γαστρονομία – Gastronomy

Η Ελλάδα μας διακρίνεται για τις γαστρονομικές της ιδιαιτερότητες που βοηθάνε πάρα πολύ στη σωστή διατροφή και στην υγεία του ανθρώπου…

Our Greece stands out for its culinary peculiarities that help immensely in proper nutrition and human health …

 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Προέρχεται από τις αρχαίες ελληνικές λέξεις «γαστήρ» (κοιλιά) και «νέμω» (ρυθμίζω), και ως εκ τούτου κυριολεκτικά σημαίνει «η τέχνη του να ρυθμίζεις το στομάχι». Ο όρος σκόπιμα τα περιλαμβάνει όλα: την τεχνική του μαγειρέματος, θρεπτικά στοιχεία, την επιστήμη των τροφίμων, και ό, τι έχει να κάνει με τη γευστικότητα.

GASTRONOMY

Gastronomy is derived from Ancient Greek “gastir”, meaning “stomach”, and “nomos”, meaning “laws that govern”, and therefore literally means “the art or law of regulating the stomach”. The term is purposely all encompassing: it subsumes all of cooking technique, nutritional facts, food science, and everything that has to do with palatability.

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin