Έξοδος 1826

Η ταινία “Έξοδος 1826”  είναι το ταξίδι μιας ομάδας αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών, με στόχο να φτάσει στο Μεσολόγγι σε 9 ημέρες πριν την Έξοδο, στις 10 Απριλίου του 1826. Μυθοπλαστικά είναι η ιστορία των “Παιδιών της Σαμαρίνας” και της καθόδου τους στο Μεσολόγγι. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη μετά από πολλά χρόνια Ελληνική παραγωγή μεγάλου μήκους , από την εποχή του “Παπαφλέσσα” με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ, με θέμα την περίοδο του 1821.
Η ταινία γυρίστηκε το 2016 και προβλήθηκε το 2017 στους κινηματογράφους της Ελλάδας  και σε αίθουσες του εξωτερικού για τους ομογενείς. Προβλήθηκε ήδη από το τρίτο κρατικό κανάλι της Ρουμανίας.

Η αφίσα της ταινίας

 

Η ταινία δεν πήρε καλές κριτικές από την πλειοψηφία των κινηματογραφικών κριτικών, αλλά έκανε αρκετά εισιτήρια, τηρουμένων των αναλογιών της διανομής της, ειδικά στην επαρχία και τις ομογενειακές προβολές. Πάντως ανεξάρτητα από κριτικές και εισιτήρια, ιστορικά κινηματογραφικά είναι η πρώτη Ελληνική ταινία μετά από πολλά χρόνια που ασχολείται με την περίοδο του 1821  και αυτό από μόνο του είναι μία “πρωτιά”. 

H ταινία με Αγγλικούς υπότιτλους : https://youtu.be/IribvK5TvrI

Καθόλου σχόλια

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Subscribe To Our Newsletter
  Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin
  Subscribe To Our Newsletter
  No Thanks
  Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
  Don't miss out. Subscribe today.
  ×
  ×
  WordPress Popup Plugin