Αμερική-Ελλάδα, μια Κομπούχα δρόμος

Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίζει να βλέπουμε νέους  να φεύγουν από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, αναζητώντας καλύτερες εργασιακές και οικονομικές συνθήκες. Φυσικά, αυτοί οι νέοι είναι πιo δύσκολο να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα. Γιατί ακόμη η χώρα δεν μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα ήθελαν οι νέοι για μία καλύτερη-ποιοτική καθημερινότητα όσο κι αν το κράτος επιθυμεί την επιστροφή τους.   Σε αυτή όμως την Ελλάδα συναντάμε και νέους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο εξωτερικό όμως πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους ακολουθώντας  απλά την καρδιά τους.

 

Η Κάλλια Δήμητρα, γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη αλλά μεγάλωσε στη Φλόριντα. Ο πατέρας της Κάλλιας είχε καταγωγή από το νησί της Σάμου. «Η μητέρα μου γνώρισε τον πατέρα μου στο νησί της Σάμου, από όπου και κατάγεται η οικογένειά του. Το πλήρες όνομά μου είναι Δήμητρα Καλλιόπη, από το όνομα του πατέρα μου -Δημήτρης, και της γιαγιάς μου Καλλιόπη». Μας λέει η Κάλλια στο Humanstories.gr και συνεχίζει:

«Η οικογένειά μου κι εγώ πηγαίναμε κάθε καλοκαίρι στη Σάμο, καθώς εκείνη την περίοδο διατηρούσαμε κι εκεί μια δική μας επιχείρηση. Αργότερα, ανέπτυξα τη δική μου ξεχωριστή σχέση με την Ελλάδα.  Ερωτεύτηκα τη φύση, τους μύθους και τον τρόπο ζωής. Είναι ένα συναίσθημα που η Αμερική ποτέ δεν μου το έδωσε πραγματικά. Ήξερα, πως η Ελλάδα θα είναι πάντα στη ζωή μου, και όταν μετακόμισα εδώ, δεν σκόπευα αρχικά να μείνω τόσο καιρό».

Η Κάλλια δε φανταζόταν ποτέ ότι θα παρέμενε στην Ελλάδα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην αρχή δυσκολεύτηκε αρκετά,  αλλά με τον καιρό δέθηκε ακόμα περισσότερο με την Ελλάδα. «Δεν έχω βρει άλλο μέρος με το οποίο να συνδέομαι σε τέτοιο βαθμό» επισημαίνει.

 

Έτσι λοιπόν, ζώντας πια στη Ελλάδα αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της brand. Ένα brand διαφορετικό. Τώρα, πως αποφάσισε να κάνει την επιχείρηση της στην Ελλάδα κι όχι στην Αμερική, που θα ήταν σίγουρα μια πιο εύκολη διαδικασία; Αυτό, μας παραξένεψε.

«Είναι αλήθεια ότι η διαδικασία δημιουργίας επιχείρησης στην Αμερική θα ήταν πιο εύκολη από πλευράς επιχειρηματικότητας, αλλά η κομπούχα (kombucha) είναι ήδη πολύ δημοφιλές στις ΗΠΑ και από το προϊόν μου θα έλειπε αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό.  Τα ελληνικά βότανα και φρούτα!».

Ναι, σωστά ακούσατε. Η Κάλλια πήρε ένα προϊόν, την kombucha και με βάση αυτό έφτιαξε το δικό της ιδιαίτερο τσάι.

 

 

 


Τι είναι όμως η κομπούχα; Η κομπούχα είναι γνωστή ως “ζυμούμενο τσάι”, το οποίο περιέχει ζωντανούς οργανισμούς από αυτούς που βοηθούν το σώμα μας ώστε να είναι σε φόρμα. Η γεύση συνήθως είναι λίγο όξινη, αλλά τα αποτελέσματα της κομπούχας είναι πάντα γλυκά! Οι ζωντανές ζύμες του προϊόντος θρέφονται με σάκχαρα, μετατρέποντάς τα σε CO2, έτσι ώστε το τελικό αφέψημα να είναι ισορροπημένο και εύκολο στην πέψη για όλους.

 

 

Η ιστορία πίσω από το νέο Brand

«Όταν ζούσα στις ΗΠΑ, άρχισα να έχω μια προτίμηση για αυτό το διαφορετικό είδος αφεψήματος, το οποίο τελικά το λάτρεψα. Πολλά πράγματα άρχισαν να αλλάζουν για μένα.  Έκοψα το κάπνισμα, έκοψα την καφεΐνη. Άρχισα να φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου και το σώμα μου. Δεν πέρασε πολύς καιρός από την πρώτη μου γουλιά που ένιωσα την ανάγκη να το φτιάξω μόνη μου.  Κι έτσι το έφερα μαζί μου στην Ελλάδα όταν μετακόμισα. Το μοιράστηκα με τους φίλους μου, και λάτρεψα τις αντιδράσεις τους! Ενθουσιάστηκαν με τη γεύση αλλά παρατήρησαν, πώς επηρέαζε το σώμα τους». Μας λέει η Κάλλια και συνεχίζει:

«Μια μέρα που έπινα τσάι του βουνού με ένα φίλο σε ένα καφέ, μου ήρθε ξαφνικά η ιδέα: γιατί να μη φτιάξω «κομπούχα» εστιάζοντας στα ελληνικά βότανα και φτιάχνοντας εδώ αυτό που αγαπώ τόσο πολύ!  Συνδύασα έτσι δύο πολιτισμούς. Βότανα που είναι μέρος της ελληνικής ιστορίας και ένα αρχαίο τσάι της Ανατολής».

 

 

 

Το αρχαίο αναψυκτικό

«Η κομπούχα είναι ένα τσάι που έχει υποστεί ζύμωση. Στην πραγματικότητα, είναι ένα αρχαίο “αναψυκτικό-σόδα”, καθώς δημιουργεί με φυσικό τρόπο τις δικές του φυσαλίδες μέσω της ζύμωσης. Είναι ένα κάπως μυστηριώδες αφέψημα, καθώς η προέλευση του παραμένει άγνωστη, αλλά σύμφωνα με τον θρύλο ταξίδεψε μέσω του Δρόμου του Μεταξιού από την Κίνα, όπου ονομάστηκε «Το τσάι της αθανασίας» και αργότερα έφτασε στη Ρωσία και σε περιοχές της Γερμανίας. Αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που δεν έφτασε ποτέ στην Ελλάδα.  Η ζύμωση ήταν πολύ διαδεδομένη σε αυτές τις χώρες λόγω του κλίματος, καθώς η διαδικασία της ζύμωσης βοηθούσε τους ανθρώπους να επιβιώσουν τους ψυχρότερους μήνες.

Η κομπούχα είναι χωνευτική! Οι Έλληνες έπιναν τον σιδερίτη μετά το φαγητό, γιατί βοηθούσε πολύ στη χώνεψη και δεν είναι τυχαίο που το κάναμε μία από τις χαρακτηριστικές μας γεύσεις».

 

 

Το ιδιαίτερο αυτό αφέψημα δεν μπορεί παρά να έχει ένα ασυνήθιστο όνομα «thegreekgut», το ελληνικό έντερο.

«Η κομπούχα πρώτα και κύρια ξεκινά τη «μαγεία» της μέσα στο έντερο. Δίνει στο σώμα μας αυτό που χρειάζεται περισσότερο, ξεκινώντας από το έντερο. Συνήθως, στην αρχή, προσφέρει ένα καλό «καθάρισμα» και ισορροπία στην εντερική χλωρίδα, και στη συνέχεια δίνει μια ωραία ώθηση ενέργειας. Το έντερο είναι ένα ισχυρό κέντρο στο σώμα μας, υπεύθυνο για τη διάθεση, το δέρμα, τα επίπεδα ενέργειας, τα συναισθήματά μας και πολλά άλλα.

Η ονομασία του brand είναι συνδυασμός.  Εστιάζει στις ιδιότητες των ελληνικών φρούτων και βοτάνων και με ποιο τρόπο αυτά ωφελούν το σώμα, όπως μας δίδαξε απλόχερα ο Ιπποκράτης, με το έντερο. Γιατί η κομπούχα είναι κυρίως γνωστό ότι αυτό που ρυθμίζει στο σώμα μας είναι την καλή λειτουργία του εντέρου μας».

 

 

Η εταιρία της Κάλλιας μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει δύο γεύσεις: Τσάι του βουνού με λεμόνι και τζίντζερ, και Αποξηραμένο Σύκο με Θυμάρι. Στα σχέδια τους, είναι να δημιουργήσουν πολλές περισσότερες γεύσεις καθώς η επιχείρηση της θα μεγαλώνει. «Σκοπός μου είναι να φέρω κάτι εντελώς νέο, αλλά ταυτόχρονα οικείο, στην ελληνική αγορά. Θέλω να μεταδώσω θετική ενέργεια και ευεξία μέσα από την τέχνη της κομπούχας».

 


Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ: https://thegreekgut.com/ 

 

 

Καθόλου σχόλια

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Subscribe To Our Newsletter
    Subscribe to our email newsletter today to receive the latest news!
    No Thanks
    Με την εγγραφή σου συμφωνείς να λαμβάνεις τα νέα και τα ενδιαφέροντα θέματα του HumanStories και με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων. Μπορείς να διαγραφείς από την λίστα οποιαδήποτε στιγμή.
    Don't miss out. Subscribe today.
    ×
    ×
    WordPress Popup Plugin
    Subscribe To Our Newsletter
    No Thanks
    Με την εγγραφή σου συμφωνείς με την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων.
    Don't miss out. Subscribe today.
    ×
    ×
    WordPress Popup Plugin